Почетна / Фудбал / Прва лига

ШТРАЈК У ВРАЊУ: Динамо први на табели, фудбалери упорни, јуче нису хтели да тренирају

Појединци раде против нас, саботирају нас на сваком кораку – тврди Драган Антић, председник и тренер
ФОТО: И. Веселинов

Динамо гази, најбоље од свих прволигаша у минулих пет кола. Резултати тако кажу, Врањанци воде коло, али није све баш тако сјајно и бајно. Да не тече мед и млеко, говори јучерашњи штрајк фудбалера првог тима и обустава рада млађих категорија.

Шта не штима на југу Србије, покушавао је да објасни Драган Антић, председник и тренер Динама:

– Нисмо имали тренинг, јер су играчи упорни у намери. Нису хтели да тренирају, у праву су, штрајкују с разлогом. Четири месеца нису добили паре. Не дају нам зарађени новац, појединци хоће да уђу у клуб, бојкутују нас, а неће да помогну колективу чијем сениорском тиму одлично иде на почетку првенства. Не виде табелу или се праве да је не виде! Дечаци из Омладинске школе Динама изашли су јуче на терен са трансапрентом на којем је писало „Без подршка града, ми смо шака јада”, изнели су још један са натписом „Мислите на нас, не убијајте спорт”.

Појасните мало тренутну ситуацију у фудбалским круговима Врања.

– Бојкот схватам као удар на мене, само да бих изашао из клуба и онда да преузму Динамо. Можда им је то циљ. Појединци, очигледно, знају како се улази у Супер лигу. Неко хоће да се кити мојим перјем. Много су узлетели, мисле да могу да раде шта хоће.

Ватра се распламсава, пред Динамом је велики знак питања.

– Неће им бити лако да остваре замишљено, на силу хоће своје да остваре. Динамо је, многи то добро знају, светла тачка у Врању и сад се неко буса, нашао се паметан и хоће то да угаси. Не може, неће им поћи за руком! Тешко ће доћи до циља. Динамо може да живи и без њих.

О животу клуба са чела табеле Прве лиге, Антић је говорио:

– Милош Вуковић, Марко Антић и ја дајемо свој новац за фудбал, за играче, да живи цео клуб... Имамо подршку Бранислава Трајковића и Радета Новковића. Њима све похвале, воле фудбал, клуб, свесрдно помажу.

Мали уздах најавио је даље Антићево излагање.

– Слободан Миленковић, градоначелник Врања, труди се колико може, али коче и њега. Одређене људе интересују само позиције и лични интереси... Појединци раде против нас, саботирају нас на сваком кораку. Немамо терен, али смо богати децом, имамо више од 350 бисера у школи. Једно игралиште на располагању је за све у клубу – завршио је Драган Антић, председник и шеф стручног штаба лидера Прве лиге.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rukometas
Nazalost sport u Vranju mora da se svede na stogi amaterizam jer ovo nije prvi put da klubovi iz Vranja varaju igrace i neisplacuju im dogovorene plate iz ugovora.Pre 5-6 god dok sam igrao u Vranju imali smo rezultate ali para nikako nije bilo , iz dana u dan su nas lagali i kada smo izborili cilj i opstanak u Super ligi Srbiji ali ekipa Dule grobar (nadimak mu sve govori ) i ostali su namerno i svesno ugasili klub i osnovai su novi i krenuli od nule i na taj nacin ostetili igrace koji su ostali uskraceni za po minimum 4 plate. E sad taj isti grobar (namerno malim slovima) sire ''pravu sportsku pricu'' gde ce na kraju ponovo da izvaraju igrace. Grad , Opstina , Antic , SIMPO nema kraja lazima... Sportski pozdrav
Sidjanin
Postovana redakcijo, jel moguce nekako ispitati kako posluje Fudbalski klub Radnicki iz Sida, koji ima godisnji budzet od oko 10 milona dinara iz gradske kase a kome u ekipi nema dva domaca igraca, momci koji su dovedeni igraju maltene za dzabe. U 5 kola 5 poraza. Upravi kluba ne sme niko ni da pridje. Hvala.
Vranje
Prijatelju ako nisi uz Velikog Vodju crno ti se pise.
Nislija
Tako je zemljak,zna se kome se u Srbiji pomaze,ko je privilegovan u svemu i za koga ima a za koga nema para,mi ostali smo samo kolateralna steta
Labud
Pa onaj direktor skole iz Zemuna samo nije hteo da otpusti ucitelja koji je ucestvovao na protestu. I to je dovoljan razlog. Duda ne moze da organizuje oprostajnu utakmicu jer je govorio istinu za Vesica i prikljucio se opozicionom pokretu. Ali eto bitnija je povredjena sujeta politicara koji nisu nista radili u zivotu nego buducnost dece. Vranjancima Labud zeli da izdrze, da ostali pokazu solidarnost sa njima. A ako treba da im kolege skupe priloge da ih ne salome. Vreme je da Ninkovic kao novi vodja novog sindikata i Poledica urade nesto po pitanju sindikalne solidarnosti. Dosta je reci i praznih prica!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.