Почетна / Фудбал / Прва лига

Ристановић поднео оставку, Горан Ђукић нови тренер ужичке Слободе

Предраг Ристановић није више шеф стручног штаба Слободе, поднео је неопозиву оставку Бранку Бешевићу, председнику Управног одбора
ФОТО: М. Јелисавчић

Ристановићев други тренерски мандат у Слободи потрајао је нешто више од две године, током којих је, у првенственим и куп утакмицама, забележио 31 победу, 22 пораза и 26 ремија.

Оставка је уследила после пораза од Металца, на терену крај Ђетиње. После пет кола, Слобода је на 12. позицији са шест бодова.

У јавности сам означен као највећи кривац за стање у Слободи, та кап је прелила чашу. Ако сам добро схватио неке поруке, ја сам тај чији ће одлазак решити проблеме ужичког спорта – прва је Ристановићева порука после прекида сарадње.

Утисак је, међутим, да се много тога кувало у Ристановићу, који је наилазио на бројне тешкоће још од првог дана на клупи Слободе.

Иза мене је готово 30 турбулентних месеци, борба за опстанак, па за пласман у Супер лигу. Био сам и тренер и спортски директор, са мизерним средствима за прелазни рок. Само смо прошлог лета имали нешто пара, формирали екипу и направили добар резултат освајањем трећег места у првенству. Могли смо и корак више да смо имали подршку града, али локалну самоуправу Слобода не занима. Летос нисмо дали ни динар за прелазни рок, одлазили су играчи, дошло 19 нових, углавном оних који нису имали клуб или нису играли у претходном периоду. Знали су да је ово средина у којој могу да се поново афирмишу. У свлачионици је много различитих карактера, још се нису упознали, нисмо направили добру атмосферу, то тек треба да дође на место, а онда ће, сигуран сам и резултати.

Ристановић каже да није имао ниједан проблем са управом и играчима, сматра да ће промена на клупи допринети да се екипа тргне и дође до добрих резултата.

Тек су заиграли Алемпијевић и Стојановић, добри су играчи, ускоро ће да се прикључе два странца, мој наследник не би требало да има већих проблема да формира добар тим. Остајем уз Слободу, сада као навијач, одмор ће да ми прија, надам се да нећу дуго чекати понуду за посао – поручио је тренер са ПРО лиценцом.

Управни одбор Слободе брзо је реаговао и пронашао наследника на клупи. Нови шеф стручног штаба је Горан Ђукић (46), тренер Јединство Путева.

Ђукић је годину дана старији од претходника, са којим је у црвено-црном дресу играо до 1997. до 1999. Поникао је у Слободи, за сениорски тим одиграо је више од 60 утакмица.

У тренерској каријери истакао се у раду са млађим селекцијама Јединство Путева, са успехом је водио и сениорски тим у претходној, турбулентној сезони.

Бешевић изненађен
Разлаз Ристановића и Слободе уследио је после кратког разговора са Бранком Бешевићем, председником Управног одбора.
Изненадио ме је Ристановићев потез, али када је изнео разлоге није било сврхе убеђивати га да остане. Јасно је да екипа није дошла до жељене игре, али сматрам да имамо потенцијал и да ћемо играти боље – каже Бешевић.
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bred
A u kakva steta!Sramita je ko vodi i trenira igrace Slobode!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.