Почетна / Фудбал / Прва лига

Слобода још без појачања: Конкурс за пола тима Ужичана

После првих десет дана тренинга у Слободи су још на почетку. Сада је извесно да од очувања носилаца игре из претходне сезоне нема ништа, а формирање новог тима је на дугом штапу
ФОТО: М. Јелисавчић

На утакмицама против Кома (0:0) и пожешке Слоге (1:1) најмање је било играча из сопственог погона.

Велику навалу играча који желе да дођу у Слободу, чланови стручног штаба намеравају да смање честим проверама како би установили на кога би могли да рачунају као појачање. Таквих је, како истиче и Предраг Ристановић, шеф струке, најмање:

Много играча је на проби, већини је врх играње у Српској лиги, видео сам неколицину занимљивих за Прву лигу Србије и ништа више од тога. Пошто почиње Супер лига, надам се да ће сада бити играча који нису прошли тест у елити, могли бисмо у наредном периоду да учинимо нешто конкретно на проналажењу појачања. У сваком случају, биће тешко направити екипу какву бисмо желели.

Ристановићев опрез у погледу  формирања квалитетне екипе за Прву лигу произилази, пре свега из чињенице да тренинзима Слободе присуствује само неколицина фудбалера који су претходне сезоне имали запажен првенствени учинак – голман Урош Ђурић, Никола Атанасковић, Алекса Видић, Раде Глишовић, Милош Николић...

Прошлосезонска појачања су листом напустила Ужице, исто би могло да се деси и са играчима који су носили капитенску траку.

Милан Јоксимовић је на проби у Белорусији, Богдан Миличић се, до сада, није договорио са управом о условима за наставак сарадње. Самјуел Намни требало би да се врати у Ужице, али нико не зна кад ће се то десити.

Нисмо ни на пола пута у формирању тима. Ако, условно, прихватимо да ћемо сачувати више дефанзиваца, проблем су позиције од задњег везног до шпица где тренутно немамо решење! Не бих волео да до почетка првенства „тражимо“ тим, али могли бисмо да се суочимо и са том ситуацијом – поручио је Ристановић.

Стручни штаб Слободе је недавно комплетиран, нова лица су Дејан Милићевић и Небојша Манојловић, задужен за рад са голманима.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Coker
Sanjaće te Turovića,nisam propustio zadnjih 7 godina nijednu utakmicu Slobode ,dok Ristanovići i Bušević budu u klubu moja noga neće ući na stadion
boban cokago
Turovic je lopov i prevarant,kao i njegov brat.poz.iz cikaga.ps.dobro poznajem Turovica u crno bi vas zavio....
lane
Kako ste radili,tako cete i proci,dugovi stizu na naplatu.Necete Turovica,sada ce ostale ekipe da se poigravaju sa vama.
Tokyo
Ako neko zna šta se desilo sa potencijalnim preuzimanjem FK Sloboda od strane privrednika našeg porekla iz USA, neka napiše koju reč, unapred hvala! Bilo je govora da će preuzeti klub uz obavezu da izmiri dugovanja, ne znam dokle se stiglo sa tim.
Lord Ajvar
Niko iz rukovodstva nije mogao da dokaze poreklo dugovanja, cini mi se, i zato je odustao. Taj Turovic je usao u UO Borca iz Cacka.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.