Почетна / Фудбал / Прва лига

ОФК добио председнике Скупштине и Управног одбора, Илија Петковић уз Минића, дуг клуба два милиона евра, захвални Звезди на помоћи

Скупштински делегати ОФК Београда, 40 од 60, без појединачног изјашњавања, уздржаног и противног гласа поверили су вођење највишег клупског тела Илији Петковићу, а уз четворицу уздржаних и Управног одбора Момчилу Минићу
ФОТО: Н. Неговановић

Илија Петковић, играч и тренер издвојен из мноштва није крио емоције, понајвише због акламативне подршке и бурног одобравања његовог председничког устоличења. Напротив, осећајно започео дирљив и на тренутке запаљив монолог:

Лепо је кад овако аплаудирате, навикао сам још као играч, волео да сам овде под другим околностима. Клуб је где јесте... да се не враћамо, не пребирамо по мукама већ пробамо да се спремимо за нову сезону. Вода је овде ударила на сва врата! Напред морамо, нема назад. Мало нас је, али ако не будемо били јединствени неће бити лако ни у трећој лиги. Предлажем да реновирамо много тога, заједничким радом пробамо да извучемо ОФК, будемо као некад вољен клуб без обзира на клубашку припадност.

Дуг Романтичара два милиона евра

Минић је подсетио на октобар и преузимање председничке позиције од Дракчета Димитријевића, с в. д. префиксом. Затим и врућу тему, у вези с висином клупског дуга.

Сходно завршном рачуну, датом у фебруару, клуб је у минусу 45.000.000 динара. Укупан дуг у номиналном смислу износи пет и по милиона евра, реално не прелази два. Нек` се зна, уз помоћ добрих људи у УО и Црвене звезде успели смо да изгурамо сезону.

Легендарни Петко преузео је од потпредседника Скупштине Александра Гајовића вођење седнице, под тачком осам „разрешио” председничке дужности у Управном одбору Дракчета Димитријевића, у следећој тачки констатовао одлуку чланова о именовању Момчила Минића за првог човека клуба.

Овај привредни угледник, вишедеценијски руководствено активан у ОФК Београду осврнуо се утучено на премијерну сеобу у аматерски ранг. Потом, енергично инсистирао на заједништву у данима што следе.

Песма „Плаве уније” Петку, порука управи

„Плава унија”, њих тридесетак су испод прес-центра певали у част Илије Петковића, за две октаве више узвикивали „управа напоље”. Развили су, потом, два транспарента „за промене из корена” и „без лажова и лопова”.

Не може ни Петко, ни Мома... Нико усамљен да врати клуб на старе стазе. Само заједно, успут преиспитамо шта јесмо и шта нисмо учинили да помогнемо клубу да има, не као некад 25.000 људи на трибинама, већ барем пет, десет хиљада. `Ајд овог тренутка да дамо по 500, 1.000 динара за ситнице... за славине, гориво...

Потоње је у трену испровоцирало реплику, једног од навијача:

Господине Минићу, не замењујте тезе. Колико је продато играча од 2007, а сад да скупљамо паре!?

Прст на чело

Бурну реакцију делегата из редова навијача изазвао је предлог Момчила Минића о незамењивости седморице чланова Управног одбора, уз уздржано одобравање за тројицу нових.

Довели су нас у трећу лигу, а остају и даље да воде клуб!? Нема смисла... размислимо, ставимо прст на чело. Имали смо у тиму пре три године тројицу светских првака, четворицу европских. А, данас?

Минић, утисак је, имао је спреман одговор:

Немојте тако... Нико неће избећи одговорност за урађено, обећавам: истрешћемо све фиоке и обелоданити све признанице, позајмице...

Петковић је ауторитативно пресекао дијалог:

Чекајте, људима мандат траје до краја године и тад добићете одговор, можда и пре децембра.

Минић о разговору са Весићем: Остајемо овде!

Минић је пренео разговор с градским менаџером Гораном Весићем, у вези „судбине” стадиона.

Речено је да овај локалитет може да се прода, с тим да се изгради нови стадион или реновира постојећи. ОФК, ставимо тачку на чаршијске приче, неће одавде!

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bg
Svau sreću želim OFK ali trebaće mnogo rada truda i novca da se "počisti" ono što je ostalo posle "poštenog"Terzića!Zvezdo teraj ga inače nepiše vam se dobro!
Stojko
OFK Beograd je unistila C.Zvezda. Setili su se sad da dovedu Petkovica kad ispadose u 3. ligu? Ja sam nislija a OFK mi je najomiljeniji beogradski klub jos od vremena Borote, Stepanovica, Petkovica, Turudije, Santraca . Igrali su najlepsi fudbal u bivso Jugi. Steta. Nadam se da ce se vratiti tamo gde im je mesto.
st
Pa Zvezda vas je i dovela do ovakve situacije i polozaja a vi joj se zahvaljujete.
Jaša
O čemu ti trabunjaš, pa Voždovac vas je pregazio kao plitak potok ni patike nisu ovlažili. Pa ni jednu utakmicu niste dobili ako vam se ne svira jedan ili makar dva penala.
bm
Ne zahvaljuju se svi Vucicu,ima i postenih koji znaju ko im je pomogao u teskim situacijama a da im ne kupi titulu radi mira u drzavi.
Knego
Za sve zahvalite se dr Terziću.
Istina živa!!!
Spremite se vi za fuziju sa zvezdom. Postanete OFK CZ. Oni rešili dugove, a vi ostali u prvoj ligi. Već viđeno sa KK Radnički NS i FMP i FMP i CZ u basketu

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.