Почетна / Фудбал / Прва лига

ПЛС: Новосађани ухватили последњи воз за опстанак, Пироћанци оштећени

У данашњим мечевима 23. кола Прве лиге Србије Пролетер је са 4:1 савладао Колубару, док су Раднички и Инђија ремизирали (1:1).
ФОТО: В. Марковић

ПРОЛЕТЕР – КОЛУБАРА 4:1 (3:1)

Стрелци: Новаковић у 11. (пенал), Крстевски у 20. и 53, Милићевић у 84. за Пролетер, Пераловић у 71. за Колубару.

Гледалаца: 500. Судија: Иван Никитовић (Љубић). Помоћници: Марко Ђуричић (Лозница), Милорад Милићевић (Ивањица). Жути картони: М. Илић, Стојшић, Андрејевић, Ђуришић, Миросављев, В. Илић (Пролетер), Јагодић (Колубара). Црвени картони: Новаковић (Пролетер) у 14. минуту, Рељић (Колубара) у 14. минуту.

ПРОЛЕТЕР: М. Илић, Лазаревић, Жигић, Андрејевић, Стојшић, Ђуришић (од 55. В. Илић), Милићевић, Новаковић, Шакић (од 66. Шћепановић), Миросављев, Крстевски (од 85. Гргић).

КОЛУБАРА: Ђорђевић, Стевановић, Пилица (од 40. Михаиловић), Јагодић, Милојевић (од 49. Чадиковски ), Илић, Плавшић (од 46. Пераловић), Обреновић, Чоловић, Рељић, Лемић.

 

Остварила је чета са Слане баре вредну победу за бег из опасне зоне.

Већ у 11. минуту Страхиња Крстевски је упослио Слободана Новаковића који је улетео у шеснаестерац где га је непрописно зауставио Пилица, па је судија Никитовић оправдано показао на белу тачку.

Улоге извођача латио се Дејан Милићевић, али Стефан Ђорђевић истрчао је пре звиждука судије па је, на интервенцију помоћника Милорада Милићевића, показао да се пенал понови. Слободан Новаковић из репризе био је неумољив.

Док су играчи одлазили на центар терена, Милош Рељић ударио је Слободана Новаковића, па је судија Никитовић показао црвени картон нападачу Колубаре, али и Слободану Новаковићу који је био неми посматрач.

Девет минута поново се затресла мрежа Лазаревчана. Иницијатор је био Крстевски а наставио је Шакић и Милићевић да би на месту био Страхиња Крстевски и ударцем главом погодио мрежу.

До полувремена колосалну прилику имао је Никола Шакић, заобишао и голмана, али је искоса погодио спољни део мреже. Новосађани нису одустали од напада, па је у 47. минуту Миросављев покушао лоб ударцем, али срећа је била на страни голмана Колубаре јер се лопта од пречке одбила на гол-линију.

Упорност домаћина, односно велика пожртвованост Николе Шакића донела је нову промену резултата.

Изборио се за лопту на половини терена гостију, акцију наставио Миросављев, а после асистенције Крстевски је био неумољив.

Резултатску неизвесност унео је резервиста Пераловић, после центаршута Стевановића утрчао је и ударцем главом савладао немоћног Илића.

Покушавали су гости да смање резултат, мрежу је погодио Лука Лемић али на интервенцију Милићевића гол је поништен због офсајда.

Још једном се у финишу затресла мрежа иза Стефана Ђорђевића. Шћепановић је пресекао акцију на средини терена, Миросављев је готово на истоветан начин као и код трећег гола несебично асистирао Милићевићу за тријумф.

Незадовољни суђењем, гости су упутили погрдне речи на адресу арбитара, али на време су интервенисали редари па није дошло до немилих сцена.

РАДНИЧКИ – ИНЂИЈА 1:1 (1:0)

Стрелци: Ристов у 39. (из једанаестерца) за Раднички, Лемајић у 46. минуту за Инђију.

Стадион: Градски у Пироту. Гледалаца: 1.000. Судија: Иван Стаменковић. Помоћници: Мирољуб Петковић и Ненад Радојичић (сви из Београда). Жути картони: Филиповић, Толић (Раднички).

РАДНИЧКИ: Булајић, Бућковић, Филиповић (Мемедовић), Марковић, Николић, Толић, Петров, Чордашић, Манчић, Ристов, Спасић.

ИНЂИЈА: Станивуковић, Долматић, Марковић, Лалић, Симуновић, Тодић, Вујасин (Ковачевић), Ивановић, Крстановић (Бајић), Босанчић (Вишњић), Лемајић.

 

Био је ово најслабији првенствени сусрет овог пролећа на стадиону поред Нишаве.

Домаћини, „бели“, иако су били бољи, нису одушевили, док су се гости више излежавали на терену, него што су играли. У то фудбалско сивило уклопио се са своје стране чудним одлукама и главни судија Иван Стаменковић.

То што су домаћини олако ушли у меч, замало да им се освети. У 4. минуту, кад је Лемајић искористио кикс одбране Радничког, био је сам пред голом Булајића, на четири метра и уместо да шутира и затресе мрежу, вратио је лопту Крстановићу који је опет вратио њему. Судија је показао офсајд, сасвим оправдано.

Нападачи Радничког у 12. минуту били су у акцији, после доброг паса Спасића Манчић није успео да затресе мрежу, већ је шутирао у голмана.

И онда, минути одлуке. У 38. Лалић је с леђа фаулирао Петрова, а сигуран је са беле тачке био Ристов – 1:0.

Друго полувреме почело је изненадним изједначењем гостију. У 46. минуту, центаршут са леве стране, на другој стативи искористио је високи Лемајић и главом погодио мрежу за 1:1.

И све остало, као и много тога што је виђено пре, остаће за заборав. Због сталних прекида и привидних прекршаја и публика на стадиону поред Нишаве се успавала.

Да на крају, у 85. минуту, гостујући одбрамбени играч Симуновић са гол-линије није избацио лопту и спречио да домаћини поново дођу у вођство, као и што у 89. минуту још један једанаестерац није свирао судија Стаменковић, иако су игру руком видели сви на стадиону (и терену), сви би отишли са стадиона жалећи што су поподне по хладном времену провели гледајући разочаравајуће издање и једне и друге екипе. 

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mile
Guraju Zemun,ovi na vlasti,malo je beogradskih klubova ili bar predgradja!Neka igraju svoju ligu,glume London,a nijedan klub nije sada ni vredan pomena,sve se namešta,kriminal totalni,korupcija,neregularnost...
Pera
Sloboda će biti druga, jer će Šapčani kiksirati na veliko do kraja. Sami su rekli da nećeu Premijer ligu!
Zvezdas
U pravu su Bunjevcevuc zloupotrebom svog laznog autoriteta gura Zemun i ucinice sve da ugase fudbal u Uzicu i onemoguce Slobodu da bude druga

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.