Почетна / Фудбал / Прва лига

Шкорић у Металцу: Допринећу повратку у елиту

Металац ствара екипу од споја младости и исkуства, Миленко Шкорић један од тројице новајлија
ФОТО: Архива М. Мијатовића

Замисао да Металац предстојеће сезоне игра у мешовитом саставу кад је у питању играчки стаж играча, добија конкретне контуре већ у првој половини припремног периода. Неспоран је био закључак да су Милановчани из Супер лиге испали, осим осталог, и због састава који је, упркос квалитету и таленту појединаца, био премлад да се избори с притиском опстанка у највишем рангу.

По свему судећи, може се рећи да се у извесној мери сад враћају кадровској стратегији из претпрошле сезоне, кад им је спој неколико искусних првотимаца са полетним младим надама, донео одличан пласман у средини суперлигашког каравана. Најстарији новајлија за сада је Миленко Шкорић (30), везни дефанзивац, који је дошао из Радничког (СМ), претходно је играо у Kолубари, Инђији, Жаркову.

- Металац има један од најбољих терена у Србији, дугорочну стратегију, одличну организацију и свакако заслужује да буде у Супер лиги. Верујем да ћу допринети искуством и залагањем да мало млађи играчи уђу што боље у ритам, који ће нас од старта високо позиционирати и на крају донети повратак међу најбоље. Ту смо сад да се упознамо и покренемо тренажни процес, а онда на Златибору, где верујем да ћемо радити са још новајлија, склапамо коцкице и тактику за то – каже Шкорић.

Већ је улазио из Прве у Супер лигу, са ОФК Бачком пре две године и то баш под диригентском палицом садашњег Металчевог шефа струке, Дејана Рађеновића. Уз Шкорића су међу појачањима са искуством још и централни бек Немања Здравковић (29) и нападач Лазар Милошев (25).

- Мислим да ћемо добити још два или три појачања, момке такође у зрелим играчким годинама, тако да ће остали свакако имати уз кога да уче и да стасавају у сезони с једним великим задатком. У Металцу неће бити занемарен онај основни принцип, а то је развој талената, што је рађено претходних година, али ће екипа истовремено добити неопходну стабилност за оне такмичарски неопходне резултате, па и то освајање првог места - оценио је Шкорић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.