Почетна / Фудбал / Прва лига

Ђуровски: Збогом Пантелићу, громадо

Освајач дупле круне са Црвеном звездом 2007. зна слабе тачке Звездиног младог тима
ФОТО: ФК Кјото Санга

Бошко Ђуровски, легендарни фудбалер Црвене звезде, за најтрофејнији српски клуб одиграо је више од 400 утакмица, са клупе предводи једну од најталентованијих екипа на нашим просторима. Резултати испод очекивања у досадашњем току сезоне не брину искусног стручњака, уверен је да време ради за децу која стасавају у развојном тиму црвено-белих.

- Имамо најталентованију екипу у региону, а да би таленат испливао на површину недостаје нам искуства. Верујем у потенцијал играча без обзира што се коцкице дефинитивно још нису склопиле. Имамо одличне нападаче, међутим, још нисмо научили да се бранимо како очекујемо. Не мислим на дефанзивце, већ на комплетан тим. Трудимо се да поправимо концентрацију у одбрани и да будемо одговорнији у тој фази игре – каже Ђуровски.

Освајач дупле круне са Црвеном звездом 2007. зна слабе тачке Звездиног младог тима.

- Улазимо у проблем кад наиђемо на искусне ривале. Није лако кад са десеторицом бонуса играмо против тима који у саставу има само једног. Искуство се не купује већ се стиче, долази временом. На пролеће, ако сачувамо окосницу екипе, бићемо бољи. Покушаћемо да не изгубимо ниједну утакмицу.

Љубичасти имају две утакмице мање од већине прволигаша.

- Потребан нам је тријумф због самопоуздања. Задовољан сам односом играча према обавезама, немам шта да замерим. Труд и рад ће се исплатити. Имамо две одложене утакмице, против Радничког из Сремске Митровице и Лознице. Добре су шансе да зимску паузу дочекамо на средини табеле што нам је био циљ на почетку сезоне – закључио је Бошко Ђуровски.

Драган Пантелић, легендарни голман Радничког из Ниша и репрезентације Југославије, преминуо је пре неколико дана. Током успешне каријере, Пантелић је бранио за Графичар и Тимок, данашње ривале на терену Омладинске школе Црвене звезде. Домаћини и гости одаће му почаст минутом ћутања.

- Драгана сам добро знао. Био сам млад и перспективан играч кад је бранио за репрезентацију. Неколико пута ме је тадашњи селектор Миљан Миљанић као талента позивао на окупљања и ту сам упознао Пантелића. Имали смо пријатељски однос, нисам знао све до његове смрти да је бранио за Графичар од 1968. до 1971. године. Напустила нас је легенда, збогом фудбалска громадо – навео је Бошко Ђуровски, тренер Графичара.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.