Почетна / Фудбал / Прва лига

Голеада на Бањици, лидер лако са ИМТ-ом уз хет-трик Жакуле (ВИДЕО)

Јавор поражен у Ивањици, Кабел бољи од Радничког
ФОТО: C. C.

ИНЂИЈА – ИМТ  4:0 (1:0)

Градски стадион у Инђији. Гледалаца: 300. Судија: Стефан Јекнић 6,5. Помоћници: Александар Владић и Бојан Томовић. Жути картони: Мрђа, Плавшић (Инђија), Зорић (ИМТ)

Стрелци: Жакула у 43, 63. и 64, Вукчевић у 87. минуту.

ИНЂИЈА: Вукашиновић, Игњатовић, Јовановић, Рађен, Мрђа (од 46. Србијанац), Жакула (од 81. Вукчевић), Вукајловић (од 85. Перошевић), Стојановић, Плавшић, Милосављев (од 70. Ковачевић), Ђокић (од 85. Ђурић).

ИМТ: Катић, Зорић, Марковић, Глишић, Стефановић, Лучић, Новаковић (од 58. Лазовић), Ђуричин (од 58. Радочај), Стаменић (од 80. Тодоровић), Џиновић, Лукић.

 

Момци у дресовима ИМТ-а били су решени да намуче лидера, али то им је успевало само до првог примљеног гола. Имали су неколико одличних шанси, али Дарко Вукашиновић зачарао је мрежу и потврдио квалитет. За госте је, како се испоставило после последњег звиждука, нерешива енигма био везиста Никола Жакула и са три гола, без конкуренције, завредео је епитет најбољег појединца.

Ђокић је, већ у другом минуту, могао да обезбеди предност. Дриблао је од средине терена, одрадио сјајан продор али за мало није био прецизан. Вукашиновић се, пет минута касније, истакао одбраном, после покушаја Вукашиновића. Истицао је десети минут када је шут опробао Новаковић, лопта је упућена са ивице шеснаестерца завршила поред стативе, а у наредном минуту Стаменић је промашио цео гол из слободног ударца са 25 метара.

Играо се 20. минут када је шутем са велике удаљености запретио Плавшић, али Катић је рутински одрадио свој део посла.

Гости су до вођства могли средином првог дела, али Лучић је из солидне позиције био непрецизан. После пола сата борбе Плавшић је са 25 метара покушао да изненади Катића, али је и други његов ударац завршио ван оквира гола.

Инђија је до предности стигла у најбољем тренутку, два минута пре краја првог дела. Капитен Милосављев је сјајно изнео лопту по левој страни и добацио је до Жакуле који је ефектним ударцем име уписао у листу стрелаца. Џиновић је, већ у наредном минуту, могао да анулира резултат, али Вукашиновић је сјајном интервенциом сачувао мрежу.

Истицао је 50. минут када је Новаковић могао да угрози Вукашиновића који се истакао одбраном, а фантастично је интервенисао и три минута касније после ударца истог играча.  Стрелац првог гола удвостручио је предност у 63. минуту када се најбоље снашао у гужви у шеснаестерцу ривала, а минут касније постигао је и трећи гол.

Гости су у наставку имали неколико добрих прилика, али Вукашиновић је имао сјајан дан. Жакула је, у 77. минуту, могао четврти пут да матира Катића, али само је уздрмао стативу. Ударац Плавшића, десет минута пре краја са 20 метара, завршио је преко пречке.

Коначан резултат поставио је Душан Вукчевић, било му је довољно седам минута на терену да се упише у стрелце.

Семафор 12. кола Прве лиге:
ОФК Жарково – Тимок 2:1
Раднички (СМ) – Кабел 2:3
Инђија – ИМТ 4:0
Јавор – Младост ГАТ 0:1
Рад – Будућност (Д) 3:4
Понедељак:
15,00: Лозница – Железничар
Среда:
15,00: Графичар – ОФК Бачка
Одложено:
Мачва – Златибор
Standings provided by SofaScore LiveScore
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ovoga nigde nema
Mladost NS, Žarkovo. Katastrofa ako oni uđu u Linglong. Mada, možda i treba podržavati cirkus da bude što veći :))))
Wertz
Па ако у тој "катастрофи од циркуса" могу да наступају којекакве Чукарице, Сурдулице, Вождовци и остали слични Лучани, по којој то (анти)логици не могу Младост НС и Жарково ???

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.