Почетна / Фудбал / Прва лига

Бошко Ђуровски: Послаћемо Звезди таленте

Тренер Графичара верује у успешну сезону
ФОТО: ФК Црвена звезда

Звездина филијала се налази на Златибору где ће обавити завршни део припрема за предстојећу сезону.

Први контролни меч имали су фудбалери Графичара са новим чланoм елитног ранга Северне Македоније, екипом Брегалнице.

Изабраници Бошка Ђуровског (на слици) дошли су до ремија три минута пре краја сусрета (2:2), а голове су постигли Лука Марковић и Балша Тошковић.

- Задовољан сам како теку припреме, у првом контролном мечу смо савладали новобеоградски Раднички 4:0, док смо ремизирали против незгодног противника из Северне Македоније. Засад иде све по плану, задовољни смо условима на Златибору, пре нас је овде тренирала Црвена звезда, па смо знали шта да очекујемо. Терени су сјајни и све иде како треба, једино нас је Тишмина повреда мало погодила – каже Бошко Ђуровски, шеф струке Графичара.

Звездин бисер Андрија Радуловић, продужио је уговор са црвено-белима, иако је био на мети многих клубова. Талентовани крилни нападач ће се следеће сезоне калити на терену иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“.

- Радује нас долазак Радуловића, који је потписао за први тим Црвене звезде, међутим изразио је жељу да дође у Графичар, јер је са већином играча био клупски друг у млађим категоријама. Потписивање Луиса Ибањеза нам, такође, много значи. Од „Лућа” очекујем да буде вођа ове младе екипе. Прави је професионалац, жељан доказивања и борбе, пример за млађе фудбалере.

Тим са Сењака је и овог прелазног рока довео плејаду младих фудбалера што из своје, што из омладинске школе „старијег брата”. Дрес већ носе звездаши Илија Бабић, Андреј Ђурић, Алекса Матић...

- Још више смо подмладили тим у односу на прошлу сезону. Довели смо Саву Аврамовског, Алексија Голијанина и Александра Ђермановића из омладинског тима Графичара, док су нам се из Звездине школе прикључили Давид Петровић, Јован и Никола Митуљикић, Матеја Бачанин и Никола Кнежевић. Са нама на припремема су и два велика талента и потенцијална појачања, Лука Марковић и играч који нам је дошао из Црне Горе, Балша Тошковић. Обојица су се истакла у сусрету са Брегалницом у првој утакмици на Златибору. Заиста ме радује толики број талената на једном месту и надам се да ћемо у Црвену звезду послати неколицину играча.

Остао је још 21 дан до почетка сезоне у Првој лиги Србије, кад ће „графоси“ дочекати дебитанта, новосадску Младост.

- Циљ нам је да останемо у врху табеле што сам се договорио у разговору са председником Слободаном Говедарицом и спортским директором Душаном Анђелковићем. Нећемо дозволити да се као и прошле сезоне боримо за опстанак, морамо већ на почетку да створимо одређену бодовну залиху и тако скинемо притисак са младих фудбалера. Имамо јасан задатак да стабилизујемо тим у Првој лиги, а кад изградимо стадион идемо корак више и надам се у борбу за Супер лигу – рекао је Ђуровски

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sz
Kad ce da bude gotov stadion

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.