Почетна / Фудбал / Прва лига

ПЛС - ВРЕМЕ СЛАВЉА У КРАГУЈЕВЦУ: Раднички први на циљу!

Клуб из срца Шумадије, после неколико година, поново у елитном друштву
ФОТО: ФК Раднички 1923

РАДНИЧКИ 1923  - ГФК ЈАГОДИНА  4:2 (0:2)

Стрелци: Вићентијевић у 50, Варјачић (пенал) у 58, Ковачевић у 64, Рађен у 70. за Раднички 1923, Басрак у 21, Мићуновић у 40. за ГФК Јагодину.

КрагујевацСтадион: „Чика Дача“. Судија: Давид Матић (Нови Сад) . Помоћници: Милорад Јовановић (Љиг), Немања Јовановић-Џајић (Уб). Жути картони: Петровић (Раднички 1923), Стојановић (ГФК Јагодина).

РАДНИЧКИ 1923: Лукић, Ковачевић, У. Видовић, Варјачић (од 86. Миликић), Зукановић (од 12. Никодијевић), М. Видовић, Рађен, Вићентијевић (од 76. Дукић), Мирић, Томић (од 76. Ћировић), Ристовић (од 46. Петровић).

ГФК ЈАГОДИНА: Стојиљковић (од 65. Павловић), Мартинс, Спасојевић (од 58. Васић), Стојковић (од 71. Бранислав Коцић), Стојанчић (од 46. Небо), Мићуновић, Раденовић, Благојевић, Н. Стојановић, Басрак (од 58. Стаменковић), Милић.

 

Крагујевац слави, Раднички 1923 је после неколико година поново члан елитне конкуренције.

Уз присуство челника града и ТВ камера, фудбалери Радничког 1923 су, у последњој утакмици, на стадиону „Чика Дача“, победили су ГФК Јагодину и са истим бројем бодова, али са бољим међусобним скором од Колубаре, оверили лидерску позицију, стечену још почетком дуге прволигашке сезоне.

Домаћи су, добро расположени, почели сусрет и прво узбуђење уследило је после шута Зукановића, али убрзо се повредио и колима хитне помоћи пребачен је у Ургентни центар. Десет минута касније, радовали су се гости: Спасојевић је послао лопту пред гол, а то вешто искористио Басрак и савладао голмана Лукића.

После центаршута Варјачића покушао је Милош Видовић, али пребацио је гол. Одапео је стрелу Томић са ивице шеснаестерца, а голман Стојиљковић с напором избацио лопту у корнер. Два минута касније Мићуновић је покушао искоса, а лопта прохујала поред стативе.

ЧЕСТИТКЕ И ЦВЕЋЕ ЈАГОДИНАЦА

Леп гест гостију из Јагодине при изласку на терен. Фудбалери су направили шпалир и аплаузом поздравили играче новог суперлигаша, а капитену Ковачевићу уручили цвеће.

Узвратио је Мирић ударцем главом али није било гола. У прилици се нашао и Рађен, али голман Стојиљковић био је успешнији. Грешку у редовима домаћина искористио је Мићуновић и у 40. минуту други пут савладао голмана Лукића. У завршници полувремена одличну прилику није искористи Мирић па су гости са капиталном предношћу отишли на одмор.

У наставку, друга слика. Вићентијевић је брзо смањио вођство Јагодинаца, а са беле тачке, после играња руком Стојановића, изједначио је Варјачић.

Преокрет и радост донео је Ковачевић, у 64. минуту, ударцем из даљине, а шест минута касније, после корнера на другој стативи нашао се Рађен и ударцем главом погодио мрежу.

То је био и коначан резултат, после којег је уследило славље. Никола Дашић, градоначелник Крагујевца уручио је пехар у име града у знак захвалности за успех, пласманом Радничког 1923 у Супер лигу.

КРАГУЈЕВЧАНИ ПРВИ НА ЦИЉУ

Раднички 1923 се, као првак, пласирао у Супер лигу, а напредовала је и другопласирана Колубара.

Од лета, у Српској лиги играће: Слога, Земун, ГФК Јагодина, Трајал, Раднички (Пирот), Борац 1926, ГФК Дубочица и Динамо.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

RFC
Много сметамо некоме, кажу Чика Дача не испуњава услове... Сента, Бањица, Инђија па и Ивањица... Све су то стадиончине, сад се одлучује ко ће да буде домаћин финала за ЛШ у сезони 2023/24.....
Cirkus
Sto li smo Boze ulazili ligu....
Seljačka posla
Biće čudo da tradicionalno ekspresno ne ispadnu. Još ako se nanjuše pare od nekog transfera - ima da gaze jedni preko drugih u čerupanju kluba. Žalosno je sve to jer Kragujevac i Radnički nikada nisu dosegli svoj fudbalski potencijal u kontinuitetu.
Dr
Bravo za Kragujevac i mog prijatelja direktora kluba Nikolu Frzovica Frzu,dtago mi je sto je ispao Dinamo Vranje.
Sz
Da stave reflektore na stadion!
Šminkanje babe
Ono treba srušiti, ne ulagati ni dinar.
Леки
И не само то. Прилаз стадиону, паркинг, покривене трибине, тоалети, дотрајале столице, ложе... Нек се крене са нечим како год.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.