Почетна / Фудбал / Прва лига

Краљевчани мирни на вести о „спорном“ мечу - Гашић: Верујемо у институције

После спорних резултата и кажњавања Борца 1926 и ГФК Јагодине, под лупом УЕФА и ФСС утакмица Слога – Трајал (0:0)
ФОТО: Раша Ст.

У јеку афере око намештања резултата на прволигашким теренима, појавио се још један случај у којем се помиње Трајал. Реч је о утакмици 26. кола, у којој су Гумари били гости Слоге у Краљеву.

Дуел је завршен без победника и голова, иако су гости словили за фаворита, пошто је Слога већ једном ногом на српсколигашкој сцени. Нису оправдали ту улогу, у тешким условима, а утакмица је била одложена за 24 сата, пошто је терен био под снегом, пулени сад већ бившег тренера Лазаревића, нису искористили ни пенал.

После пораза, у наредној рунди од Радничког из Сремске Митровице, на домаћем терену, Горан Лазаревић је смењен, а Трајал је наставио грчевито да се бори за опстанак. Смена на клупи није у првој рунди имала ефекта.

Под руководством помоћног тренера Живојина Видојевића, који ће водити Гумаре и у наредном колу, док се не реши питање шефа стручног штаба, уследио је пораз од Графичара у Београду.

Да мука буде већа, поново је Трајал уплетен у нову аферу. С тим да су сада у фокусу службена лица, пре свих главни судија Павле Илић...

- Још једно непријатно изненађење за нас, али немамо ништа ново да кажемо на тему тих афера. Верујемо у институције и нека истражни органи раде свој посао – поручио је Владан Гашић, до ступања на функцију председника ФС Расинског округа дугогодишњи челник Трајала.

Судије у центру пажње

Да ли је са одлукама надлежних у вези Борца и Јагодине почео српски „калчополи“ не знамо, али готово свакодневно се по нека утакмица ставља под вео сумње.

За разлику од ранијих утакмица, после ремија Слоге и Трајала (0:0), „не пуца“ се у клубове, већ се сумња на службена лица.

- Нема разлога да будем узнемирен, нити било ко из Слоге. Све наше утакмице ове сезоне чисте су као суза, па тако и са Трајалом. Стојимо на располагању надлежним органима, нека све испитају и донесу закључак. Утакмица је завршена без победника, много тога је написано и не бих улазио у детаље. Има ко о томе да води рачуна и нека се испитају судије, пошто су били у центру пажње – мирном гласом каже Александар Мијатовић, председник Слоге.

Меч је завршен без голова, а обележила га је срамним суђењем тројка из Крагујевца, са Павлом Илићем на челу. Остало је забележено да су за Слогу досуђена два прекршаја у првом полувремену, да је свиран једанаестерац за Крушевљане, коме се и сада смеју сви када погледају снимак. Слоги није свиран класичан пенал, али је жути картон због тога добио нападач домаћина и није играо у Добановцима.

- Нисмо се оглашавали ни једном ове сезоне по питању суђења. Шта да кажемо? Последњи смо на табели, постигли смо само 18 голова, већ се спремамо за Српску лигу и окренути смо искључиво себи и својим проблемима. Показали смо да можемо са свима да играмо, нисмо баш за „фењер“, али сплет околности је такав да нисмо успели да крунишемо добре игре и велики број шанси. Верујемо надлежним инстанцама у фудбалској организацији, знају шта и кога треба да испитају и да виде да ли се нешто дешава што нема везе са фудбалском игром. Слога је ван тих токова – јасан је Александар Мијатовић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lord Ajvar
Al Slogu da kaznite sad, nikako trajal, to nikako..
Rio Bravo
Gde ce Gasica da kazne?
Zubica
A zašto Mijatoviću ne kažeš da ne plqćap igrače i trenere već 7 meseci

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.