Почетна / Фудбал / Партизан

ПАРТИЗАНОВ ПУТ КА ЛЕ - Тотенхем или Милан, које је мање зло?

Срџбу иницирану променом формата квалификација у Хумској сменила девиза: ко зна због чега је то добро
ФОТО: В. Марковић

Почетну срџбу иницирану променом формата европских квалификација (играће се само једна утакмица) и, нарочито, изостанком очекиваног додатка - на терену клуба с бољим коефицијентом (жребаће се домаћин), у Хумској полако смењује стара народна изрека: ко зна због чега је то добро.

Ево и због чега...

Тренутно, Партизан је први испод црте у пројекцији носилаца за плеј-оф Лиге Европе (дотле, у горњој половини жреба) и потенцијални ривали, наравно, ако догура до предворја еминентног такмичења, били би му Тотенхем, Виљареал, Базел, Бешикташ, Спортинг, ЦСКА Москва, Копенхаген, ПСВ, Спарта Праг, АПОЕЛ, Јанг бојс, БАТЕ Борисов и Малме, стога, намеће се: где би му против, на пример Певаца, биле веће шансе у једном мечу - у Лондону или у Београду?

Најтежи пут

друго коло: Каират, Кукеши, Макаби Хаифа

треће коло: Розенборг, Ремс, Хајдук

плеј-оф: Тотенхем, Бешикташ, Спортинг

Најлакши пут

друго коло: Валета, Линколн, Санта Колома

треће коло: Шкендија, Њу Саинтс, Аларшкерт

плеј-оф: Малме, БАТЕ, Копенхаген

Дакле, жребање, ма колико се учинило у први мах, не мора да буде тако црно, уз напомену - шта ако се Парном ваљку у свим рундама срећа осмехне и ривале буде дочекивао повише Аутокоманде?

Наравно, медаља има лице и наличје, могућ је и обрнут сценарио, но - шта је у данашњем фудбалу гарант успеха?

Домаћи терен неминовно повећава шансе, али шта ако се, услед пандемије коронавируса, буде играло без публике?

Ипак, друга је ствар ако тренер Саво Милошевић, с почетном оценом да главни закључак састанка Извршног комитета УЕФА представља „катастрофу”, сматра да Партизановом тиму, по питању коначног пролаза, више одговара да се играју два меча...

Шта је, сад, најважније српском вицешампиону?

Уколико у среду, 24. јуна, савлада Војводину у финалу Купа Србије (Ниш, 19.00), Парни ваљак ће на међународну сцену да изађе тек у другом колу, оставивши Лалама да се, заједно са ТСЦ-ом, „муче” од првог!

Сложићете се, огроман бенефит...

Значајан плус представљао би и статус носиоца у већ поменутом плеј-офу Лиге Европе, међутим, изузев испадања фаворита у некој од претходних рунди за то би требало да се сложе коцкице у финишу шампионата у Шпанији, Енглеској, Немачкој, Португалији, Русији, Швајцарској, Чешкој, Турској, Украјини...

На крају, чак и да пред прагом другог по рејтингу међународног клупског такмичења избегне наведени Тотенхем и „друштво да се најежиш”, зар би била „боза” ако се намери на тимове из (тренутно) своје доње половине: ПАОК, Стандард, Стеауу, Милан, АЕК, Ренџерс, Фрајбург, ЛАСК, Марибор, Хапоел БШ, Ријеку и Сивас?

Отуд, корак по корак...

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gropn III
spremis ekipu i igras fudbal ! kakve kalkulacije !
Che
Za nas bi prava stvar bila da igramo sa Makabijem, pa Remsom, a onda na kraju Totenhemom. Da JNA opet bude kao nekad pun i da tribine bruje.
Karlo Veliki @ Che
Svidja mi se tvoj predlog, mada bih ja umesto Remsa zeleo Hajduk iz Splita.
Karlo Veliki
Partizan mora da resi pitanje desnog beka, zadnjeg veznog i spica, a da pri tom provetri roster sa Smiljanicima, Brezancicima, Maticima,...pa i Lazarom Markovicem. Tim mora biti fizicki i psihicki pripremljen da gine na terenu, a ne da metiljavi...Sto se tice protivnika za to sam da od prvog kola ucesca imamo poznate timove..Prvo, sto oni prave atmosferu za dvoboj, a drugo, od jakih i kad izgubis nije sramota.
Leva polutka
Ne treba biti veliki mag pa jasno znati da Partizan ima velike sanse za plasman u grupnu fazu LE samo ako u ekipi ostane krakatilo Sadik. Ako on bude igrao pobede ce biti jako blizu. Medjutim, bez njega u napadu nema sanse ni do plej-ofa da se stigne. Moraju se zahvaliti levim i desnim smetalima i u tim ubaciti mlade fudbalere zeljne igara i nadmetanja.
Branko
Samo niko da ne igra i oni su nosioci.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.