Почетна / Фудбал / Партизан

Витас: Радује ме што сам био Милошевићева жеља

Зимски новајлија Парног ваљка, открива да ће да носи број 15 и тврди да је здрава конкуренција увек добродошла
ФОТО: partizan.rs

Последњи сати прелазног рока, поготово с погледима навијача „вечитих” из Београда ка Нишу, неретко су садржали елементе филмских прича, стога – долазак Уроша Витаса „јужном пругом” у Партизан у „минут до 12” с разлогом је изазвао пажњу, додуше, не такву као кад се испред Делиградске 27 (просторије ФС Београда) чекало да Драган Стојковић скрене са аутопута, али...

Прија ли вам чињеница да сте били изричита жеља Сава Милошевића, диригента тима за који тврде да игра најлепши фудбал на овдашњим просторима?

- Партизан је направио фантастичну групу играча, делује да је хемија у тиму невероватна! Сигуран сам да је то једна од ствари на којима је управо Милошевић инсистирао. Чињеница да је тренер желео да појачам једну такву групу изузетно ме радује и апсолутно ћу све да подредим екипи и клубу – отвара  причу Урош Витас, уз Бојана Матића једина аквизиција Парног ваљка ове зиме.

Који ћете број на дресу да носите међу црно-белима: петица, коју сте имали, на пример, у Иртишу, власништво је Игора Вујачића?

- Носићу број 15. Баш као и у кадетској, омладинској и младој репрезентацији.

У последњој сезони у Мехелену задесила вас је повреда, међутим, прошле године у Казахстану одиграли сте преко 20 утакмица. У каквом физичком стању долазите у Хумску?

- Здрав сам и спреман да радим. Сигуран сам да ћу, уз подршку стручног штаба, врло брзо да достигнем такмичарски ниво.

Имаћете јаку конкуренцију: Остојића, Павловића и Вујачића. Притом, нисте прошли припреме са екипом. Колику минутажу очекујете на пролеће?

- Истина... Гледао сам утакмице Партизана у првом делу шампионата, испратио сам и припремне мечеве. Хајде да одговорим флоскулом: здрава конкуренција увек је добродошла. Сигуран сам да ће свако да добије шансу, на нама је да је искористимо најбоље што умемо.

Може ли Партизан на пролеће да освоји бар један трофеј у конкуренцији Црвене звезде, двоструког учесника Лиге шампиона?

- Партизан је велики клуб и – остаће то заувек! А, кад је тако, увек може да се освоји трофеј – тврди Урош Витас, нови штопер црно-белих.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Jeste.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.