Почетна / Фудбал / Партизан

Саво би да продаје као Мамић

Нешто друго, пак, боде очи: командант Парног ваљка решио је да на неколико поља помери границе: на терену и, на пример, пољу финансијског пословања
ФОТО: В. Марковић

Елаборација тренера Партизана Сава Милошевића иницирана канонадом против Астане остала је у сенци изјаве: „Цена за Садика неће да буде испод 15 милиона евра, све ниже понуде нећемо да разматрамо.”

Сазнајемо, највеће „интересовање” исказао је арапски клуб понудивши 4,5, међутим... Одлучно – не!

Нешто друго, пак, боде очи: командант Парног ваљка решио је да на неколико поља помери границе: на терену и, на пример, пољу финансијског пословања.

Признаћете, тих чаробних 15 милиона за вођу навале звучи „мамићевски”, опште је познато за које је суме газда загребачког Динама продавао играче.

Партизан ће остварењу Милошевићеве „експорт реторике” знатно да се приближи трансфером Страхиње Павловића у Монако, шушка се и продајом Филипа Стевановића (још уноснијом) познатом фонду...

Шеф струке високо цени и Сејдубу Суму, доказ: „На тој позицији изузетно је тешко пронаћи играча који прави разлику, а да не кошта, 10, 15, 20 милиона евра”.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Madjionicar
Jedna od pametnijih stvari koje je Savo izjavio (mada jeste cesto prebrz na rijecima i mjenja misljenje cesce nego prosjecan covjek carape). Ovo samo kod nas moze biti cudno, tj da se od jedne najnormalnije izjave, koja ima apsolutan smisao, pravi novinarska senzacija (a u komentarima i sprdnja) kao da je covjek rekao da Sadik vrijedi 150 miliona, a ne pisljivih 15 koji su u danasnjem fudbalu u najboljem slucaju ekvivalent onoga sto je do prije 5-10 godina bio milion i po. Cijeli svijet ide naprijed, samo mi jos uvijek zivimo u 90-ima.
zenga
Milosevic moze ako hoce iz vise razloga ,da da iz svog djepa pare igracima pa da mu se vrati krozz procenat kad ih dobro proda to je radio mamic ,partisan ne moze to jer nema para savo ima lovu
nemam pojma
Savo je napravio Partizan koji igra neuporedivo lepše i modernije nego godinama ranije. Nema više besomučnog vraćanja lopte unazad. I tako je podigao ceo tim, posebno strance, i povećao cenu igračima. Ono što se primećuje, kad se pogleda roster, je da imamo ogroman broj krila, desnih i levih. Nekad deficitarne pozicije, a sad smo ih prepunili. A nedostaju dva dobra napadača, jedan iskusni razbijač tipa Škuletića, i jedan mladi, talentovani, tipa Vlahovića, koga smo jeftino i prerano prodali. Gigića ne računam, nije kalibar Partizana. Kad se poredi cena igrača sa Dinamom, polazna osnova se zanemaruje. Hrvatska je u EU, pa se njeni igrači računaju kao domaći, što izuzetno olakšava prodaju u bogate klubove iz EU. Naši moraju da dobiju specijalne dozvole, uđu u kvote, imaju reprezentativne nastupe, imaju razna ograničenja raznoraznih sindikata igrača tih zemalja. Ako Srbija uđe u EU, ta prodaja će se pojednostaviti, olakšati, a cene biti sličnije Dinamovim.
Madjionicar
Generalno pricajuci, slazem se sa dosta stvari sto si rekao. Savo nam je defitivno unaprijedio igru i podigao cijenu vecini igraca, ali lopta se i dalje i te kako vraca unazad. To ako nisi u stanju da vidis, ili ne gledas Partizanove utakmice ili mi ne gledamo iste Partizanove utakmice. U prevodu, to nam je i dalje jedan od vecih problema u igri (i jedan od razloga zasto ove godine nismo prosli grupu u LE, a u prvenstvu smo vec na pola sezona na -11). A za Hrvate i EU, to je samo pola istine. Dzaba bi nama bilo i clanstvo u EU, ako cemo konstantno da izvozimo u Evropu produkt koji se iznova i iznova dokazuje kao falican (Markovici, Zivkovici, Grujici, Radonjici...)
dejavu
Evo jos jednog razloga da se Savi ponudi novi visegodisnji ugovor.Apsolutno ispravan nacin razmisljanja,a i neophodan.Kao sto sam mnogo puta vec pisao,Partizan nema sta da trazi u Evropi, u smislu kontinuiteta i konkurentnosti, bez transfera od 8+cifara.
Pigeon
A zasto da ne? Ali, da bi do toga doslo, da bi cena uopste skocila igracima iz ove lige, prvo mora da se ista bar malo uredi, da ne potseca na mulj i blato. I naravno, da nase ekipe ipak, koliko toliko nesto i odigraju u Evropi...E, onda moze i 15, pa i vise miliona...Savo podize standarde, ne samo u igri, ali samo Savo nece biti dovoljno...
Madjionicar @pa
Kad vec pricamo o realnosti... kolika je Olmova trzisna vrijednost? 15 miliona? Ili Dinamo mozda za njega trazi (i vjerovatno ce dobiti) 40 miliona? Zasto ga onda poredis sa Sadikom i Sadikovih 15 miliona? Ako hoces da budes realan, onda bi ti prvi korak trebao da bude da ne preuvelicavas stvari, odnosno da ne pravis namjerno poredjenja koja ne mogu da se prave jer su disproporcionalna. A za Dinamovu skolu se slazem. Mada nije to toliko u pitanju skola koliko je u pitanju mentalitet. Srbi u fudbalu jednostavno nemaju taj neki pobjednicki mentalitet i to je ono sto nas ubi. Isto kao sto i Hrvati imaju jednako velike talente u kosarci, ali dzaba kad im je tu mentalitet isti kao i kod nasih fudbalera.
Soler
Pa za kolko ste vi prodali tog Tadica tepsiju ribe aj tisina
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.