Почетна / Фудбал / Партизан

Партизан има новог десног бека

У професионалном фудбалу нема много времена за адаптирање, данас је таленат - брзина прилагођавања – тврди црно-бели универзалац
ФОТО: В. Марковић

Снага, брзина, окретност, издржљивост, убрзање, баланс...

Уколико сте икад у компјутерској игрици изигравали „Фудбалског менаџера”, знате да су добро оцењени с тим карактеристикама били и те како пожељни при „ангажовању” бекова.

Е, баш тим особинама је „јак” Александар Лутовац, кроз читаву каријеру (и репрезентативну) десно крило, међутим, у ситуацији кад је тренер Саво Милошевић за викенд против Инђије желео да одмори стандардног Немању Милетића – десни бек?!

- Није ме изненадила Милошевићева прекоманда, причали смо неколико дана пред утакмицу и шеф ме је питао да ли бих желео да играм десног бека – открива Александар Лутовац, летошњи новајлија црно-белих с Бањице.

Задовољни сте партијом против зелено-белих из сремске равнице?

- Задовољан сам, иако ми је ово прва утакмица коју сам почео на новој позицији, требало ми је и требаће ми сигурно времена да се навикнем на дефанзивне задатке и ствари са којима се нисам сусретао играјући на крилу. Трудио сам се да што квалитетније одрадим све што је стручни штаб захтевао од мене.

Требало вам је времена да похватате кретње неопходне за нову позицију и ко вам је највише помогао?

- Наравно, већина мисли да је свака позиција на терену иста, није, уопште, тако. Крилне и бековске позиције су сличне, међутим, има доста ствари на које сам морао да се навикнем. У професионалном фудбалу нема много времена за адаптирање, данас је таленат - брзина прилагођавања.

У неколико ситуација успешно сте обавили задатак зауставивши нападаче Инђије, утисак је – као да имате прегршт утакмица на десном беку?

- Свестан сам да је на овој позицији најбитније да не примиш гол, све што урадиш у нападу – плус! Отуд, на првој утакмици покушао сам да што боље затворим прилаз свом голу. Драго ми је што сам са саиграчима успео у томе и сигуран сам да ће у будућности и моји нападачки квалитети да допринесу нашим егзекуцијама.

Постоје мишљења да бисте у будућности могли да постанете одличан десни бек, својевремено је Марјан Марковић, иако везиста, на сличан начин догурао чак до репрезентације?

- Данас је велики квалитет бити поливалентан играч. Задовољан сам што могу да одговорим квалитетно на више позиција, то ми је одувек био циљ. Желим више да играм и трудићу се, као и до сада, да дајем све од себе на ком год ми месту тренер укаже прилику. Спреман сам за све изазове - да постигнем гол, асистирам или сачувам нашу мрежу. Све ми је подједнако важно.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Madjionicar
Najobicnija smjeurija. Ne znaju da rade, pa sad tu svoju nesposobnost pokusavaju da sakriju iza ovako nekih eksperimenata koje neces nikad vidjeti da se rade u bilo kojem iole ozbiljnom klubu. Svojevremeno je na isti nacin i Miletic zavrsio na desnom beku, a svi znamo da covjek jednostavno nije desni bek nego stoper. Znaci, ista glupost, isti debilizam, pa cak i ako uspiju da od tog Lutovca da naprave koliko-toliko korisnu alternativu na beku. Doveli ste onog Pesukica da nam igra na toj poziciji, gdje je? Ako nije materijal za Partizan, pa sad mora igrac koga ste doveli kao krilnog napadaca da vam igra beka, ko je zato kriv? Da li postoji nesto sto se zove odgovornost u Partizanu? Da li smo jos uvijek profesionalni tim koji vode odrasle osobe ili smo seoska ekipa koja igra ako su obrani kukuruzi, a ako nisu, onda ne igramo dok se kukuruzi ne oberu i ko nas to vodi jer ovo sigurno nije nacin na koji se profesionalni klubovi vode, odnosno nacin na koji se ponasaju ljudi koji ga vode?
SUDIJA
Kad čovek ima brzinu,snagu ,moć prilagođavanja veoma brzo može da se navikne i na promene a tehnika vraćanja i postavljanja je gotovo ista.Sećam se da je nekadašnji legendarni špic igrač da ga nazovem tako iz onog vremena M.Hasanagić igrao jedno vreme ( nisam siguran da li kod Mile Kosa ili nekog drugog)desnog beka i sasvim zadovoljio.
Labud
Moze, ako ga takticki obuce i utegnu da igra ofsajd zamku, da se postavlja i sve ostalo sto ga ne uce na krilu. Labud misli da nije dovoljno dobar za krilo, ali da ima potencijala na beku. Upravo to je i Labud napisao pre par meseci. Sada bekovi moraju da imaju zavidnu tehniku. Pogl L'Pool, Tot'ham i Man City. Svi imaju jako dobre bekove.
Луциано
Пуно дилема и питања има за Милошевића око тима и зимског прелазног рока .прво да будемо начисто да би се ишта радило у прелазном року требају паре а да би се дошло до пара једино решење је продаја ПАВЛОВИЋА и нема даље приче тачка .е сад редом продајом Павловића треба нам штопер а по мени требају два ЗАШТО зато што у јуну Остојићу истиче уговор зато што динга није успео да се наметне и остао је само Вујичић зато требају два .што се тиче десног бека Саво је заборавио пешукић Милетић треба да се прода и онда шта се тражи ставља се Лутовац на бека а ево и ЗАШТО зато што на боковима имамо л.марковића..Тошића..Стевановића..асана..лакчевића ..и Лутовац је вишак .што се тиче л.бека неприкосновен је Урошевић ..брежанчић и Шеховић нису оправдали поверење.зад.везни..здјелар..НАТХО..Шћекић здјелар је зрео за продају Шћекић такође НАТХО ЈЕ БРОЈ ЈЕДАН У ЦЕЛОМ ТИМУ .Смиљанића не узимам за озбиљно .значи треба нам још један НАТХО . зашто зато што би суму на зиму требало продати натха пребацити
Pigeon
"Neprikosnoven" Urosevic!?!? Pa, momak je antifudbaler! Ja pozdravaljam to sto se izborio za mesto velikim radom, ali on je kao fudbaler treca liga! Dakle, trebaju nam oba beka, a Urosevica prodati dok jos nekoga mozemo da prevarimo, jer se polako ali sigurno vraca na "stare staze"...Natho je dobar naravno, cak i vise od toga, ali spor fudbaler, a mi kao tezimo da igramo brzo. Naravno, lopta ide umesto njega, kao da "ima oci", ali u duelu on nista ne moze da izdrzi. Ako imas takvog igraca u timu, onda ovi drugi vezni moraju da "ujedaju"...Sve ima svoje i mnoge stvari zavise jedna od druge. Nije bas tako jednostavno, prodajte ovoga, prodajte onoga, zadrzite ovoga, zadrzite onoga...To zvuci laicki...
Karlo Veliki
Lutovac je dugorocnije resenje na desnom beku. Ima snagu, brzinu i izdrzljivost, a za razliku od Miletica, centarsut i vladanje loptom. Njegov potencijal ce se videti tek kada po desnoj strani zaigra oporavljeni Lazar Markovic, i budu delovali kao tandem. U ovom prelaznom roku klub treba da zadrzi S. Pavlovica i sve mlade, a oslobodi se bar sa deset igraca, sto prodajom, a sto raskidom ugovora, ili pozajmicom.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.