Почетна / Фудбал / Партизан

ПЕТ ПОГОДАКА У КУПУ - Ивановић: Круна би била гол Звезди

Свако жели већу минутажу, међутим, стрпљиво чекамо шансу - каже нападач Партизана
ФОТО: М. Ивановић

Девет голова – Стјепан Бобек 1947, шест – Милош Милутиновић 1956, пет – Марко Валок 1956. и Ђорђе Ивановић 2019!

Најбољи стрелци (2019/20)

Умар Садик   8

Сејдуба Сума 6

Зоран Тошић  5

Ђорђе Ивановић 5

Филип Стевановић   4

Актуелном првотимцу, апсолутном јунаку пласмана у осмину финала Купа Србије захваљујући рафалу против Водојаже, преостаје само да се најежи – доспео је у друштво Партизанових великана с највећим бројем послатих лопти у противничку мрежу на једној утакмици.

Тачно, времена и такмичење нису исти, противници, такође (14. октобар, Ниш – Бобек, Будућност, Подгорица – Милутиновић, ОФК Београд – Валок), али... 'Ајде ви упишите пет пута презиме у рубрику „стрелци”!

Стога, логично је што Ђорђе Ивановић дан касније, на путу црно-беле експедиције на мини-припреме у етно село Станишићи, блиста од среће...

14 голова за Партизан постигао је Ђорђе Ивановић: девет у првенству и пет у купу (сад против Водојаже)

Да ли сте свесни шта сте урадили: претходно, идентичан голгетерски учинак остварио је Марко Валок пре 63 године?

- Лепе речи стижу са свих страна, разумем значај голова – поготово кад их поредимо са црно-белом легендом. Такве ствари се не заборављају, остају за анале. Ја, заиста, лично нисам то доживео на такав начин, најважније ми је било што је тим победио – скроман је брзоноги фудбалер, са искрченим путем на велику сцену из војвођанског Мокрина.

Марко Валок је познат као најбољи стрелац у историји вечитог дербија, отуд, гол Црвеној звезди намеће се као следећи циљ?

- Сваком у Партизану је жеља да победи у вечитом дербију, круну тог успеха представља гол Црвеној звезди. Научени смо да тимски размишљамо, екипна победа је и лична, сваки појединачни успех који томе допринесе значи плус више. Сатисфакција.

Партизан игра сјајно, али и промашује велики број шанси. Јесте ли управо ви решење за бољу ефикасност?

- Играмо на три фронта, зависно од захтева тренера и ми се ротирамо. Свако жели већу минутажу, међутим, стрпљиво чекамо шансу.

50 утакмица за Парни ваљак уписао је 24-годишњи нападач: 35 у шампионату, седам у купу и осам у Европи

Да ли сте некад, укључујући и млађе категорије, постигли више голова, ако јесте - кад и против кога?

- Јесам раније, међутим, заиста сад не могу да се сетим.

Да се на крају мало и нашалимо, сад сте ауторизовали „петарду”, јесте ли као клинац волели да бацате петарде?

- Не постоји дете које није...

Смех, продукт доброг расположења, можда и више хвалоспева тренера Сава Милошевића: „Ђоле то ради лагано...”

Нема сумње, Партизан је добио озбиљну опцију у нападу пред најважније дуеле јесени, на домаћој и међународној сцени.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Pavlović
Jeste.
Che
Ivanovic je odlican igrac ali je trener Djukic uspesno dokazao da Ivanovic nije dobar igrac. Savo Milosevic jos nije progledao. Nikako da shvati da je Ivanovic levi poluspic i da je bolji od Asana. Jedini u napadu Parftizana ima masu potrebnu za upad u protivnicku odbranu.
Kole
Zar Zakara nije igrao desno kod nas??
Deki
Proglašen da bi bio prodat! A Ilijev se upecao kao šarančić...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.