Почетна / Фудбал / Партизан

Трајковић: Партизан бољи, Молде неће грлом у јагоде

Тренер норвешког Флоја охрабрује црно-беле уочи сутрашњег реванша против Молдеа
ФОТО: Н. Трајковић

Молде ће сутра да угости Партизан с великом надом да може да надокнади гол минуса из прве утакмице. Подељена су мишљења чије су шансе веће. Никола Трајковић, шеф стручног штаба норвешког трећелигаша Флоја Фекенроја сматра да су црно-бели ближи пласману у Лигу Европе:

- Партизан, с обзиром на лошију игру, долази с огромном предношћу у Молде. Не верујем да црно-бели могу да понове такво издање. С друге стране, Норвежани не могу боље. Они покушавају да имају посед лопте, али наш тим је сигурно јачи на лопти и моћи ће да контролише игру у реваншу.

Некадашњи везиста Црвене звезде, Зете, Чукаричког, Војводине, Ђера не очекује да домаћин игра превише офанзивно.

- Молде сигурно неће да крене грлом у јагоде, његови играчи биће опрезни, поготово на почетку. Норвежани ће покушати да направе притисак, да искористе домаћи терен и са више енергије уђу у утакмицу. Битно је да Партизан издржи да не прими гол у првом полувремену. Уколико Молде буде морао да јури минус у наставку онда шансе нашег клуба све више расту.

Трајковић је сагласан с констатацијом да је Молде дисциплинованија екипа од Малатије. Партизан је Турке елиминисао после победе у Хумској 3:1 и пораза у Анадолији 0:1.

- Све норвешке екипе су дисциплиноване. Овдашњи тимови долазе до успеха на тај начин, јер им је менталитет такав. Доста полажу и на физичку снагу, свакако да нису талентовани као наши играчи. До пре 10-15 година Норвежани су били испред нас на клупском нивоу. Ситуација се променила, сад су Звезда и Партизан јачи од Розенборга, Молдеа и осталих.

Матис Боли учинио је голом у првој утакмици немирне снове Парном ваљку. Трајковић сматра да од њега прети највећа опасност нашем представнику и у реваншу:

- Сви су причали о Ејкрему, Џејмсу, Омоијанфу, а заблистао је Боли, баш као и у Солуну кад је голом у продужетку донео Молдеу пласман у плеј-оф. Боли је ипак, често повређен, и у Београду је изашао пре краја иако је претходно ушао с клупе. Пропустио је првенствени меч у недељу, али сигуран сам да ће бити спреман за реванш.

Последња препрека Партизана на путу ка групној фази у недељу је ремијем против Од Гренланда после дужег времена изгубила лидерску позицију у норвешком шампионату. Бодо Глимт 11 кола пре краја има два бода више од Молдеа.

- Норвешки медији известили су да су Партизан и Звезда одмарали за викенд због реванш утакмица у Европи, констатујући да ФС Норвешке није фер према својим представницима на међународној сцени јер им не омогућавају одлагања. Овде се термини утакмица не померају из тих разлога. Очекујем ипак, да Молде буде шампион.

Притисак јавности на клубове у Норвешкој није ни приближан као у Србији. Шеф струке Флоја зна да се евентуална елиминација Молдеа у скандинавској држави не би схватила трагично.

- Нико се овде неће разапињати на крст у случају неуспеха. Уверио сам се и у свом клубу како ствари функционишу. Одмах ће се размишљати о наредним утакмица, правити планови за будућност. Норвежани су много другачијег менталитета од нас. Због тога Партизан и не очекује паклена атмосфера, иако би стадион капацитета 11.000 места требало да буде пун. Овде људи немају културу навијања као ми, долазе на утакмице породично, подржавају свој тим, али не дозвољавају да им фудбал ствара стрес – закључио је Никола Трајковић.

Некадашњи познати играч са српских терена био је добар саговорник и уочи гостовања Чукаричког пре месец дана у Молдеу. Не мисли ипак, да то што су Брђани издржали да не приме гол у Норвешкој има било какве везе са сутрашњим гостовањем Партизана на Паркен стадиону.

- Меч ће бити потпуно другачији, јер је у питању реванш. И Чукаричком би било теже да је овде играо другу утакмицу – сматра Трајковић.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mix
Dadamse da ce veznjaci konacno shvatiti da je pogubno igru stalno drzati u sredini gde se gutlja mnogo tela ,i da ce konacno shvatiti da moraju siriti igru na krila. Natko ume to da radi, da vidi brzo i [rebaci igru na krilo ali Zdjelar je tu dosta siromasan a Scekic pogotovo. Mi jedino nesto mozemo uraditi preko krila! Jos jedna stvar. Ne smemo igrati grubo, sudije u Evropi to ne tolerisu. Bilo bi pogubno svako iskljucenje! Zato, CrnoBeli-PAZNJA! Moze malo ostrije ali ni slucajno grubo! i drzati igru sto dalje od naseg gola. Nikakva iskljuciva defanziva i cekanje ne sme da se primenjuje. Najopasniji su kad imaju inicijativu,zar ne!?
Drinkwater
Ako znam da čitam između redova onda Partizan u fazi odbrane treba striktno da markira dvojicu igrača, prvo Ejkrema jer je tamo jedini "mozak" i glavni distributer lopti od koga uglavnom počinju svi njihovi napadi a drugi je ovaj sprinter Boli koji je najbrži igrač njihove lige u šta smo se i sami uverili. Dakle, ovu dvojicu treba neutralisati disciplinovanom taktičkom igrom u fazi kada se branimo. A sledeća stvar na koju moramo posebno obratiti maksimalnu pažnju su PREKIDI gde ne smemo da im dozvolimo da odnose loptu u skoku pred našim golom! Imamo izrazito visoke Stojketa, Ćelu Miletića, Vujačića, Kalabu, Šćekaru, solidno visoke Zdjelara, Uroševića i Ostoju, i naravno tu je i toranj Sadik koji uvek treba da dejstvuje u prekidima i na skoku na obe strane terena. To je 9 visokih igrača (!) i bila bi zaista bruka da ponovo primimo gol kao protiv Malatije u Beogradu. Po meni, ako uspešno odradimo ovaj deo posla šanse da uđemo u grupu LE su više nego realne.
007
Trajko uzivaj kod vikinga
Pigeon
Partizan je bolji tim, imamo pozitivan rezultat...nemamo cega da se plasimo. Naravno, to je fudbal, sve je moguce, ali ipak, realno, Partizan ide u LE!
Pavle Bg
Trajče, majstore!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.