Почетна / Фудбал / Партизан

Милошевић: Утакмице против Молдеа могу да одреде субину Партизана

Фудбалери Партизана сутра дочекују Молде у првом мечу плеј-офа Лиге Европe
ФОТО: Н. Неговановић

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас да предстојећи двомеч против Молдеа могу да одреде судбину клуба у наредном период, али и да без обзира на резултат мораће да наставе да раде у пуном интезитету.

- Дошле су те две утакмице које могу много да одреде судбину Партизана у наредном периоду. Јако је компликовано када имате две утакмице које то значе, које имају ту тежину. С друге стране, ова екипа је у претходних пет месеци урадила толико добрих ствари и сад све то може да се гледа другачијим очима после само две утакмице - рекао је Милошевић новинарима на стадиону Партизана.

Фудбалери Партизана сутра дочекују Молде у првом мечу плеј-офа Лиге Европe.

- Оно што ја желим да поручим играчима, без обзира на исход ове две утакмице, јесте да ће живот морати да се настави како год да буде. Мислим да смо доста ствари урадили у претходном периоду, формирали смо одличан тим и можемо много - рекао је Милошевић.

Милошевић је навео да је и даље јако компликована ситација са повредом Бојана Остојића, као и да има још неколико играча који нису 100 одсто спремни.

- Сутра нам треба да поновимо озбиљну трку коју смо имали у обе утакмице против Малатије, добру агресију, добру дисциплину, концентрацију, неопходни су нам потпуно спремни физички и психички - рекао је Милошевић.

Упитан да ли ће моћи да рачуна на помоћ Натха, Милошевић је казао:

- Ситуација са Нахтом је врло слична као са Асаном када је дошао. Вероватно да можемо да га користимо у одређеној мери сутра, проценићемо вечерас на тренингу.

На констатацију новинара да се прича о Молдеу креће од тога да је то најозбиљнија екипа у последњих година у Лиги Европe до тога "ма какав Молде", Милошевић је казао да је он негде "на средини".

- Молде јесте озбиљна екипа, нема више неозбиљних екипа. Играли смо против, како сте их ви назвали, полуаматера из Велса па није било лако. Ја немам страх да ћемо прићи утакмици неозбиљно. Прво због значаја утакмице, а друго због озбиљности противника. Молде је представник скандинавске школе фудбала. Видели сте и како је прошао Чукарички, а сви знамо да је Чукарички доста добра екипа.

Новинаре је занимало и да направи поређење Малатије и Молдеа.

- Индивидуално је Малатија јача екипа, али не робују доброј организованости на терену. Молде има пар играча који се одвајају, око којих се све врти, али је њихова главна карактеристика хомогености и добра организованост на терену, тактичка дисциплина коју имају, имају неке ствари које раде напамет, до те мере је то добро уиграно - рекао је Милошевић.

Тренер Партизана је, такође, истакао и да уопште не одваја утакмице у Београду и Молдеу.

- Нама је неопходно да обе утакмице одиграмо добро. Нема правила, поготово у европским такмичењима, видели сте да је Звезда играла 1:1 кући па прошла даље. Нема гаранције... Да добијемо 5:0 то је нека гаранција, али то је јако тешко. У свакој другој ситуацији, што ће вероватно бити случај у овом двомечу, мораћемо да одиграмо две добре утакмице.

Милошевић је казао и да ће црно-бели сигурно напасти, али да његова екипа не сме да губи главу.

- Сигурно да ћемо напасти, али то мора да буде јако добро организовано и добро покривено назад. Играмо кући и наравно да ћемо настојати да направимо притисак, али не смемо да будемо нестрпљиви, не смемо да губимо главу.

Сутрашња утакмица играће се без публике због казне УEФA.

- Навикли смо да играмо без публике и са те стране смо можда и предности у односу на Молде. Али, са друге стране, утакмица коју је Молде играо против Ариса је показала да је то екипа која је подложна притиску и да су имали проблем са навијачима Ариса. Са те стране је помоћ публике могла да буде огромна, тако да смо вероватно изгубили са овом казном Уефе, а изгубили смо и још пар стотина хиљада евра. Потрудићемо се да ми на терену не зависимо ни од чега, али да је велика глупост што константно радимо у корист своје штете то је дефинитвно.

Утакмица ће се играти сутра од 21.00.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gron II
ne " mogu " već ODREDJUJU sudbinu Partizanu ! previse bi bilo da 2 godine za redom ne igramo grupnu fazu u Evropi ! Partizan MORA , i MOZE da prodje Molde ! Molde je jedan cvrst , disciplinovan i iz kontri opasan tim ! Partizan ima bolje igrace, treba biti strpljiv ! padne li Molde u masinu Parnog Valjka SAMLEĆEMO IH ! hrabro, cvrsto, koristiti sanse, kontru, znanje biće lakih i dovoljnih 2:0 ! SAMO NAPRED ŠARTIZAN !
jakovv
trbalo bi da bude opet 3:1
BOKAN
U ovoj Partizanovoj borbi za plasman u Ligu Evrope za mene nekadašnjeg navijača i posetioca njegovih utakmica najvažnija stvar pored rezultata je činjenica da na utakmici tj stadionu neće biti raznih kimija ,kličanina,alkatraza janičara ...i kojekavih kvazi navijača .Čitam u štampi da će biti samo deca iz fudbalskih škoa što pozdravljam od srca, jer to su pravi i iskreni navijači koji će od srca navijati za svoj i naš PARTIZAN ane iz biznis interesa.Da da Bog da tako i ostane da na stadionu budu PRAVI NAVIJAČI PARTIZANA .
Marko Pavlović
Jeste.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.