Почетна / Фудбал / Партизан

Партизан остаје уз Телеоптик

За тренера Телеоптика недавно је именован Жарко Лазетић, доказани Партизанов војник
ФОТО: М. Рашић

Сеоба Телеоптика у нижи ранг, из Прве у Српску лигу Београд, међу љубитељима фудбала покренула је питање: шта ће да буде с Партизановом филијалом?

Све гласнија постајала је прича о тоталном одвајању, намери освајача Купа Србије да драстично смањи трошкове и престане да шаље талентоване фудбалере код „млађег брата” на каљење, али...

- Систем функционисања остаје исти. Телеоптику смо јуче исплатили плате – пресекао је генерални директор црно-белих Милош Вазура.

Дакле, дрес Оптичара носиће и убудуће Партизанови школарци, сад – на територији главног града, у лиги с мањим трошковима од доскорашње – на нивоу Србије.

Подсетимо, за тренера Телеоптика недавно је именован Жарко Лазетић, доказани Партизанов војник, вршилац дужности шефа струке у периоду после одласка Зорана Мирковића и пре доласка Сава Милошевића.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Drinkwater
Mene iskreno oduševljava kako je koncipirana 2.liga Holandije koja je "poluzatvorenog" tipa. U njoj je mesto zacementirano za npr. Jong Ajax, Jong PSV, Jong Utreht, Jong AZ... dakle za mlade timove klubova koji imaju najbolje škole i za koje važi pravilo da niti mogu u viši rang, u prvu ligu, niti mogu da ispadnu u niži rang (3.liga) bez obzira na krajnji plasman na tabeli. Tako oni na najbolji način kale bisere holandskog fudbala i uspešno ih prevode iz juniora u seniore a zna se da je taj međustepenik najosetljiviji u razvoju svakog mladog igrača. Ti dečaci bez pritiska rezultata mogu da igraju krajnje ofanzivan fudbal sa starijima od sebe, i dok tako fizički sazrevaju oni razviju sve svoje tehničko-taktičke potencijale do maksimuma, i onda se bez problema priključuju svojim prvim timovima. Isti sistem bih ja uveo kod nas gde bi to pravilo važilo za Partizan, Zvezdu i Vojvodinu koji imaju najbolje omladinske škole i daju najviše reprezentativaca.            
moma52
Konstruktivan i dobar komentar.
Karlo Veliki
Sadasnja uprava FKP kadrovski je unakazila sistem rada skole, smenjivanjem i najurivanjem jednih, i postavljanjem na funkciju drugih. Dokle god se ne rascisti zakonitost poslovanja prethodne i sadasnje uprave, Partizan ce biti na ivici egzistencije. To sto neko stoji iza FKP ne znaci da zeli da ga brani, naprotiv...Za Vazuru je poznato da ga je doveo Zecevic u saradnji sa SNS. Razlog nije poznat ali je sumnjiv. Slicno je i sa Vucelicem. Njega je podrzao VRH, ali ne zato sto voli Partizan.
Marko Pavlović
Bravo! Grafičar će da se zadrži u Prvoj ligi Srbije samo jednu sezonu, a Teleoptik će da se vrati u drugi rang sledećeg leta. Ja kažem tako. Teleoptik treba da bude Partizan II u skorijoj budućnosti, a Grafičar Crvena zvezda II i BSK iz Borče OFK Beograd II.
moma52
Posrtanje Partizana je počelo kada su zbog 40 000 eura ukinuli (Đurić) tradicionalni turnir omladinaca,na kome su učestvovali najveći klubovi iz Evrope,dovoljno je spomenuti samo Real i to se sve odigravalo u Zemunelu,sa izuzetnom posetom i pažnjom stranih medija i menadžera. Partizan ima ugovor o tehničkoj i svakoj drugoj pomoći Teleoptiku,jer to je bio jedan od uslova pri fuziji i dobijanju lokacije za trenažni centar.Jedne sezone je Teleoptik bio na pragu Super lige Srbije,ali zbog propisa da razvojni klub ne može učestvovati u istom rangu takmičenja sezonu su,sa decom , namerno završili ispod crte.Sada Zvezda isto radi sa Geafičarem i nadam se da će kao i u košarci za koju godinu igrati zajedno u SLS,jer su oni iznad zakona i Ustava. Zvezda je "lek specijalis" srpskog sporta.
nnn
ma oni sebe nece da vide.samo kod nas gledaju
moma52
Košarkaška Super liga Srbije je komedija od takmičenja,moj fokus je bio na ABA ligi,gde isti čovek,sa plivajućim,otvorenim, budžetima i rosterima,upravlja i gazduje državnim novcem,a igra u istom rangu takmičenja,plus namestio da domaćinstvo u košarkaškoj SLS se određuje na osnovu plasmana u ABA ligi,koja nikakve veze nema sa SLS.Pitam te,zašto se tu žrebom ne odlučuje,jer kako kažeš,hipotetički,da su u finalu Sloboda i Zlatibor,ko bi bio domaćin?
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.