Почетна / Фудбал / Партизан

Павловић: Деби за финале Купа, саиграче и породицу!

После победе и позитивног скора на домаћем терену у првој полуфиналној утакмици у Београду, пролаз даље при резултату 1:1 ( Стојановић 75. за Раднички) црно-белима је на Чаиру обезбедио Зоран Тошић у 80 минуту
ФОТО: partizan.rs

Игром, истрајношћу, а пре свега жељом за победом и пласманом у финале, црно-бели су савладали још једну препреку и у другој полуфиналној утакмици Купа Србије одиграноj у Нишу створили себи пролаз за одбрану Купа, четврту годину за редом.

После победе и позитивног скора на домаћем терену у првој полуфиналној утакмици у Београду, пролаз даље при резултату 1:1 ( Стојановић 75. за Раднички) црно-белима  је  на Чаиру обезбедио Зоран Тошић у 80 минуту.

Највеће изненађење утакмице у саставу Партизана међу стартних 11 био је млади Лазар Павловић рођен 2001. Лазар је са још тројицом својих саиграча – Слободаном Станојловићем, Стефаном Радманцем и Алексом Јанковићем добио шансу да буде део сениорске екипе у  првом делу зимских припрема у сезони 2019. на СЦ Партизан-Телеоптик, а данас  о свом дебију у дресу Партизана каже:

Пре три недеље сам званично прикључен првом тиму и од тада тренирам са њима. Имао сам срећу да већину играча већ познајем, јер сам са тројицом својих другова имао ту част да их све упознам још у јануару на Телеоптику. И тада и сада су ме сјајно прихватили, тако да ми је све било много лакше, а посебно што сам тада увидео шта значи сениорски фудбал и шта се од играча тражи.

И за само три недеље добио си шансу да дебитујеш и будеш стартер?

Чак ни ја нисам знао да ћу бити међу 18 и кренути на пут, а камоли да ћу бити стартер. Био сам заиста изненађен, али није било оне негативне треме, већ само жеља да утакмица што пре почне. Када ме је шеф питао да ли сам спреман, одговорио сам одмах: Наравно да сам спреман. И заиста сам и био.

Тај осећај се не може описати осим речју – феноменално. Прво сам јавио својој породици, а онда се јавила она мала позитивна трема и жеља да што пре изађем на терен. Ово је остварење мог сна.

Како си проводио време до почетка меча? Да ли имаш неке ритуале?

Не, немам ритуале, сви смо заједно у свлачионици веровали да можемо да прођемо у финале и то смо остварили. Та жеља, вера и колективни дух су нас довели довде.

Коме си се прво јавио после утакмице?

− Наравно својој породици, која је увек уз мене и када је добро и лоше. Њима сам и оставио свој први дрес.

Сутра имате слободан дан, како ћеш га провести?

Са породицом. Са њима ћу прославити свој деби и улазак у финале! − каже млађани Лазар.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Knego
Bravo Savo. Bravo Lazare i srećno. Mislim da si ti naslednik Saše Ilića.
Karlo Veliki
Koga god da dovede Partizan ne moze, za mesec i po dana, formirati tim vredan postovanja u Evropi. Iz tog razloga smatram da nije dobro prodati Markovica, S. Pavlovica, L.Pavlovica, Djerleka, F. Stevanovica. Treba vratiti Kokira a iz Vozdovca Cveticanina. Treba zadrzati Valientea ili Ostojica, a umesto Stojkovica dovesti Rosica... Uz 2-3 strana kvalitetna pojacanja na pozicijama zadnji vezni, plej i spic, dovrsiti kompletiranje tima sa igracima iz domacih liga i onih iz sadasnjeg sastava koji nisu za prodaju.. Bolje je stvoriti osnovu za duzi period od 2-3 kola u kvalifikacijama. Sa sadsnjom osnovom nemamo se cemu ozbiljnijem nadati.
Mnogo dobar grobar
Možda i ne bude loša opcija sa Savom kao trenerom. Lazar odličan na prvoj utakmici. Gura loptu napred što mi se sviđa za razliku od... Podseća me na Ćirića!
Луциаано
Милошевић зна да ошацује младог играча и баш је лепо видети изданак партизанове школе. Млади играч тек ће на наредним припремама показати колико је спреман за сениоре. Али имам питање за Милошевића где се денуше ђерлек и Стевановић није могуће ваљда да се заборавиће. Било би то тужна прича .
Matori
Vrlo lepo...obecava.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.