Почетна / Фудбал / Партизан

НОВИ ЧИН ДРАМЕ: Раднички се преко Партизана враћа у шампионску трку (18, O2, Aрена спорт 1)

Тренер Партизана на Чаиру очекује потпуно другачију утакмицу против Радничког него пре четири дана у Купу Србије
ФОТО: И. Веселинов

Раднички је скоро сигуран учесник квалификација за Лигу Европе, Партизан жели да буде у тој улози и због тога ће данашњи, други окршај Нишлија и црно-белих за четири дана, бити интересантан. Тим са Чаира победом или ремијем задржао би велике шансе да првенство заврши на другом месту.

- Куп и првенство су два различита такмичења и зато смо архивирали утакмицу одиграну у среду. Данашњи меч је другог карактера и како од исхода много тога зависи, посебно Партизану, очекујем велику и неизвесну борбу. Као и у претходном делу сезоне спремили се веома добро како бисмо освојили три бода. Први првенствени дуел са црно-белима у Нишу стадиону пропустили смо да реализујемо у нашу корист, било је 2:2 после нашег вођства од 2:0. Славили смо овог пролећа у Хумској голом Нермина Хаскића. Дошао је тренутак да надокнадимо пропуст из јесењег дела сезоне и други пут савладамо црно-беле – оптимиста је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Радничког.

Признаје и тренер Нишлија да је реванш утакмица полуфинала Купа Србије заказана за 15. мај важнија за његов тим.

- То не значи да нећемо дати све од себе да освојимо три бода. Сигурно нам предстоји велика борба.

Лалатовић сматра да Партизан игра све боље, да је криза прошлост од доласка Сава Милошевића на клупу и да га неће заварати чињеница што ће гости данас на Чаиру играти ослабљени.

Изостанци Стојковића и Немање Р. Милетића ништа не значе, јер Партизан има велики број одличних играча. Тошић се успешно вратио на терен после повреде, квалитетан је и искусни Вулићевић, тако да се неће много променити игри црно-белих.

Промене у тиму планира и шеф стручног штаба Радничког.

- Постоји могућност да направимо мале рокаде. Игру ипак, нећемо да мењамо.  Очекујем и велику подршку са трибина - закључио је Лалатовић.

Пролећну борбу на два фронта са акцентом да освајањем трофеја у купу спаси сезону Партизан наставља данашњим гостовањем Радничком. Фраза да је у фудбалу најтеже понављати се може да се примени и пред дерби на Чаиру, јер су црно-бели у среду савладали Нишлије у Хумској и стекли минималну предност (1:0) у борби за финале нашег најмасовнијег такмичења.

– Јако је тешко победити истог ривала два пута за четири дана. Имали смо ипак, сличну ситуацију против Чукаричког па смо успели да из два дуела остваримо максималан учинак. Трудићемо се да поновимо исти учинак – почео је Саво Милошевић, шеф стручног штаба Парног ваљка излагање о окршају са тимом којем његов састав неочекивано гледа у леђа скоро током целог шампионата.

Некадашњи сјајни нападач на клупи Партизана дебитовао је пре тачно три недеље, а данашњи испит му је шести откако се прихватио улоге спасиоца.

– Наставља се убитачан ритам. Тако је од мог првог дана као шефа стручног штаба, па се надам да смо се већ навикли на згуснут распоред. Мечеви су нам све тежи, морамо с тим да се боримо.

Милошевић очекује потпуно другачију утакмицу од првог полуфиналног куп сусрета:

– У другом такмичењу се играју две утакмице и ово је било само прво полувреме. То не умањује њену важност јер нам је првенство важно како бисмо што пре осигурали место у квалификацијама за Лигу  Европе. Не очекујем ипак, много промена у тактичким захтевима. Остаћемо верни својој филозофији игре и ономе што се показало добрим у претходним дуелима. И господин Лалатовић неће много мењати од игре коју примењује током сезоне.

Извесно је да Саво неће извести исти састав не само у односу на куп окршај са Радничким, већ и претходно првенствено искушење против Чукаричког.

– Стојковић и Немања Р. Милетић морају да паузирају због жутих  картона, а размишљамо и о играчима који би могли да зараде јавну опомену и не буду нам на располагању за вечити дерби. Имамо и мале проблеме са повредама, неке играче би требало да одморимо. Све недаће морамо исконтролишемо на неки начин и изведемо састав способан да освоји три бода.

Милошевић је брзо узвратио на новинарску опаску да му је од данашњег испита у Нишу важнији предстојећи 160. окршај за бодове против Црвене звезде:

– Морамо да размишљамо дугорочно, не само о вечитом дербију већ и на остале утакмице, а имамо их још доста до краја сезоне. Неопходно је да распоредимо снаге на целу екипу. За нас је плус што немамо само првих 11 играча, већ можемо да се ослонимо на већи број фудбалера.

После пораза у полуфиналу купа Ненад Лалатовић изјавио је да ће предност његовог тима у реваншу бити лошији терен јер је Партизан навикао да игра на „тепиху”. Иста подлога црно-беле и Нишлије очекује и данас у првенственом одмеравању снага.

– Могу само делимично да се сложим са колегом. Свака екипа воли да игра на „тепиху” и не мислим да је Лалатовић то хтео да каже, јер би онда мало потценио своју екипу. Претпостављам да и наш противник више воли да игра на доброј подлози. Домаћи терен треба да представља предност, тако да разумем жељу тренера Радничког да његова екипа буде у бољем положају. Можда је мало мање фудбалски ако инсистирате да играте у нефудбалским условима, то није права промоција фудбала. Негативно је што у нашој лиги имамо више терена који не задовољавају ниједан критеријум. Јасно нам је да ће услови бити потпуно другачији него у среду. Фудбал је међутим, игра у којој је способност сналажења у новонасталој ситуацији једна од кључних ствари.

Без коментара о судији

Делегирање Бојана Николића за судију данашњег меча у Нишу, насупрот интернационалцу Срђану Јовановићу у среду, шеф стручног штаба Партизана није желео да коментарише:

– Не бавим се именима судија. На састанцима пред утакмицу не осврћем се на делегираног арбитра. Видели сте и да на претходним мечевима нисам комуницирао са делиоцима правде.

Кад је дошао на место шефа струке српског вицешампиона Саво Милошевић као једну од кључних ставки за бољитак навео психолошко стање екипе. Чини се да су победе против Чукаричког и Радничког утицале на веће самопоуздање црно-белих.

– Изгледамо доста боље на том плану. Знали смо да нам је потребно некокико добрих резултата како бисмо поправили расположење. Не бих ипак, још закључио да смо изашли из психолошке кризе јер смо под великим оптерећењем у лиги, а имамо велике амбиције у купу. Да бисмо остварили жељене резултате не смемо да се правимо кораке уназад, јер би евентуални нови психолошки пад могао да буде јако незгодан. Ситуација је и даље тешка и компликована.

Евидентирао је тренер Партизана и незадовољавајуће елементе игре уочи пресудних утакмица за исход сезоне.

– Морамо да поправимо долазак у завршницу напада. Стижемо до шеснаестерца, али улазак у казнени простор није довољно квалитетан, односно завршни пас није онакав какав бих волео да буде. Повећали смо број долазака у последњој трећини терена, међутим, морамо да побољшамо начин окончања акција. Доста смо се добро сналазили у прекидима, али из игре можемо боље. С друге стране, успели смо да скратимо простор између линија, да појачамо агресију и више трчимо.

Милошевић има и алтернативу у случају да се напади његовог тима и даље буду завршавали на исти начин.

– Ако већ не можемо да уђемо у казнени простор битно је да завршимо акцију шутевима изван шеснаестерца. На тај начин урадили бисмо два посла, ударци на гол увек су добра ствар за нас, а они би нам помогли и да избегавамо полуконтре и контре противника, односно опасне  транзиције ривала – закључио је шеф стручног штаба тима из Хумске. 

Марк Валијенте је због хируршке интервенције на зубу пропустио утакмице против Војводине и Радничког.

– Валијентеу је боље, биће у конкуренцији за тим у Нишу – напоменуо је тренер Партизана.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nislija
opet naslov koji forsira Bg blizance,Radnicki je drugi pa je drugi aman koja borba za drugo mesto, pobedom nad grobarima se opet dise za vrat Zvezdi za prvo mesto, i da se Lalat nije poklonio i predao Zvezdi vec odigrao kao Čuka , eto prvog mesta, a dns dobija Radnicki jer je bolja ekipa, pozdrav
Calvin Harris
Ma samo ti izvedi decu u Zvezdinim dresovima na teren Lalate,da vidi ovaj Vucelic gde je dosao...
mali partizan
Partizan pusta radnicki ! Dogovoreno na najvisim pozicijama
!!!
Radnicki moze da dobije samo ako im se neko skloni, ej ne mogu ni drugo mesto da osvoje a toliko utakmica namestenih...
istina
Lagana pobeda Radnickog protiv tima koji moze da dobije samo u sklanjalicama

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.