Почетна / Фудбал / Партизан

Партизан жели нови меч са Шапчанима: Ако се нашим захтевима не изађе у сусрет прекинућемо даље учешће у Супер лиги Србије...

Нова бура у српском фудбалу. Овога пута Партизан жели да иступи из Супер лиге јер јучерашњи меч против Мачве у нехуманим условима није одложен. Црно-бели су издали саопштење у коме су поднели своје захтеве
ФОТО: В. Марковић

Саопштење ФК Партизан вам преносимо у целости:

- Фудбалски клуб Партизан је дана 14. децембра одиграо последњу првенствену утакмицу јесењег дела Супер лиге Србије против ФК Мачва из Шапца.

Ова утакмица је играна у изразито нерегуларним временским условима и завршена резултатом 0:0.

Међутим, овом приликом, ФК Партизан жели да, након одржане Ванредне седнице УО, истакне неколико чињеничних околности које указују на потпуно одуство регуларности и кршења позитивних правних прописа ФСС приликом одигравања ове утакмице:

1. Пре њеног почетка, чланови УО ФК Партизан су констатовали одсуство регуларних услова услед изразито неповољних временских услова (у Београду је, у том моменту, температура ваздуха била испод нуле а снежна вејавица је нанослила сметове на главном терену Партизановог стадиона).

2. Директор Супер Лиге је, у телефонском разговору, обавестио Генералног директора ФК Партизан, г. Милоша Вазуру, који је, у име УО ФК Партизан захтевао да се утакмица прекине, да је његова процена да се ова утакмица одигра до краја и да ће и СВЕ ПРЕОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ бити одигране према утврђеном распореду.

3. На полувремену утакмице, службено лице ФК Партизан, Драган Веланац, је обавестио и главног судију Александра Живковића из Ниша о захтеву УО ФК Партизан, председника УО, Милорада Вучелића и Генералног директора, Милоша Вазуре, да се, услед додатно погоршаних временских услова, утакмица прекине. Судија Живковић је одбио овај захтев упућујући руководство ФК Партизан да "трактором настави да чисти снег" и захтевајући да г. Веланац напусти службене судијске просторије.

4. Утакмице које су на програму данас, 15. децембра, одложене су услед неповољних временских прилика.

ФК Партизан жели да истакне да су оваквим поступањем грубо прекршене Пропозиције такмичења Супер лиге Србије у фудбалу за такмичарску 2018/19. годину (у даљем тексту Пропозиције) и то превасходно у чл. 12. Пропозиција у конекситету са чл. 16. истог правилника.

У овом случају су и Директор Супер лиге и главни судија два пута обавештавани о немогућности одигравања утакмице између ФК Партизан и ФК Мачва из Шапца.

Чл. 12, ст. 3. Пропозиција предвиђа обавезу прекида утакмице из оправданих разлога који се нису могли отклонити и експлицитно наводи и невреме као разлог прекида. О прекиду, према истом члану, одлучује судија на основу свог судијског уверења а судија Живковић из Ниша је донео одлуку да се, и поред оправданог захтева ФК Партизан, утакмица настави и приведе крају.

Са друге стране, чл. 16. ст. 2. Пропозиција инсистира на томе да се одложена утакмица јесењег дела првенства мора одиграти до завршетка јесењег дела, што је у колизији са чл.12, ст. 2, који предвиђа да се у случају изузетно лошег времена или других непредвиђених околности, утакмица може одложити а одложена утакмица ће се одиграти сутрадан односно у другом термину који одреди Директор лиге.

Поставља се питање да ли су данас одложеним утакмицама за сутрашњи дан већ прекршене одредбе чл. 16. Пропозиција имајући у виду да су све последње утакмице јесењег дела шампионата биле предвиђене за 15. децембар.

Уколико се, међутим, стаје на становиште да се и недеља, 16. децембар, сматра последњим даном јесењег дела првенства, може се упутити питање зашто Директор лиге није омогућио одлагање утакмице ФК Партизан и ФК Мачва из Шапца за недељу, 16. децембар 2018. године, баш као што је случај и са осталим последњим утакмицама јесењег дела првенства.

ФК Партизан држи да је поступање Директора лиге непрофесионално и тенденциозно, оштро супротстављено начелу диструбутивне правде које налаже да се у истим случајевима мора поступати на исти начин. Одлукама које је донео директно је и битно утицао на регуларност такмичења.

Оваква поступање је само последње у низу еклатантних огрешења чији је ФК Партизан постао невољна систематска жртва.

ФК Партизан је у потпуности свестан неправног и неправедног третмана који има у Супер лиги Србије али је желео да својим конструктивним приступом утиче да сила права надвлада право силе и да заповест разума надвлада бруталност безумља.

Међутим, када правно и спортско насиље превлада, када како наш народ каже "дара преврши меру", ФК Партизан ће, у циљу спречавања своје даље дискриминације, предузети следеће мере:

1. У складу са чл. 58. Правилника о такмичењу ФК Партизан ће, у предвиђеном року, уложити жалбу на одиграну утакмицу и захтевати поновно одигравање ове утакмице.

2. ФК Партизан очекује и апелује на ФСС да закаже хитну ванредну седницу и  скупштину представника клубова Заједнице Супер лиге и Прве лиге Србије како би се најзад аргументовано и оквиру инстутуција свеобухватно разговарало о актуелном стању у Супер лиги Србије.

3. ФК Партизан задржава право да, уколико се овим његовим захтевима не изађе у сусрет у року од 48 часова од момента подношења ових захтева и жалбе, прекине даље учешће у Супер лиги Србије и напусти Заједницу клубова Супер лиге и Прве лиге Србије.

Коментари57
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

011
pao sam tiket za 6 soma na partizan,ko ce meni da nadonadi to ako se bude igrala nova tekma???
011
UPRAVA NAPOLJE
011
vazura iliev vucelic i kompanija da napuste pfc sto pre
nele
A zasto ste po nehumanim uslovima igrali prvi mec?! I zasto se sada zalite, sami ste hteli glavom kroz zid!
Jaša Resavac
Miki to samo govori ko, kako i šta radi u Partizanu koji danas liči na običan seoski tim sa traktoristima i kombajnerima koji su istrčali na igralište da se malo rkreiraju. Sve iz Partizana treba oterati jer je ovo sramota i najgora banda od osnivanja FK "Partizan".

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.