Почетна / Фудбал / Партизан

НОВИ ЦРНО-БЕЛИ БИСЕР - Филип Стевановић: Сањао сам да заиграм за Партизан

Партизан је јуче на Бањици са 3:0 победио Рад, а 16-годишњи Стевановић је уписао свој деби
ФОТО: ФК Партизан

Млади фудбалер Филип Стевановић рекао је да је сањао да заигра у првом тиму Партизана, као и да не може да опише емоције поводом дебија у црно-белом дресу.

- Не могу описати своју срећу због дебија у првом тиму. Све до пре годину дана сам живео у Ариљу, да бих  у Београд долазио само викендом на утакмице. Када је почела лига морао сам да се преселим због уигравања - рекао је Стевановић за клупски сајт.

Партизан је јуче на Бањици са 3:0 победио Рад, а 16-годишњи Стевановић је уписао свој деби.

- Од када знам за себе сањао сам да једног дана заиграм за први тим Партизана. Прошао сам све категорије Партизана, петлиће и пионире, сада сам младји кадет, тако да сам од малена научио шта значи свети грб. Припадам оној чувеној генерацији (2002) која је на дербију 2015. године победила 'вечитог' ривала са 7:1, тада сам постигао два гола, где смо тада показали управо ту победничку клицу која краси све који поникну у нашој школи.

Стевановић, ученик Спортске гимназије у Београду, рекао је да је после меча добио велики број честитки.

- Искрен да будем, нисам имао трему до уласка на терен, само ми је жао што нисам искористио шансу у последњим минутима утакмице за гол, али сам пресрећан што сам дебитовао. Прво су ме позвали чланови породице, а потом и другари који су ми честитали и упутили речи хвале. У центру највише времена проводим са Јованом Кокиром, Светом Марковићем и Армином Ђерлеком, што ми је додатно олакшао период привикавања. Али морам рећи да ми сви старији играчи дају савете и да су ту за мене.

Упитан како се прилагодио тренинзима првог тима Партизана, Стевановић је рекао да се није још увек привикао.

- Тренинзи су много захтевнији него у кадетима. Полако се привикавам на начин рада, а како сам чуо постоје индиције да ћу ићи на припреме првог тима, што ће ми посебно значити. Поред своје позиције играо сам и на позицији полушпица и шпица. Посебно се захваљујем свим својим тренерима који су били уз мене у свим категоријама - закључио је Стевановић.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mika
e moji momci igralo se i lošijim uslovima,verujte mi ni da je vreme bilo idealno ne bi igrali bolje..Patrizan nikada nije igrao beskrvnije ,bezidejno neborbeno,a Iilijev nije ni blizu jednom Albertu Nađu po poznavanju fudbalera i te igre.Ilijev bi trebao da dobije otkaz a ne da daje ostavku,,po meni je nepismen za odabir fudbalera......
Karlo Veliki
Za dalji razvoj Stevanovica bitno je da mu se ne daje uloga u timu, vec potpuna sloboda, kako bi oslobodio i razvio svoje kreativne kapacitete. Ne znam koliko je Mirkovic iskusan pedagog, ali se secam vremena Ante Mladinica kada je mlade forsirao samo na JNA, poslednjih 30 minuta, ukoliko rezultat to dozvoljava.
Bruce Lee
Nek' ti je sa srećom
Pigeon
Krenuo si sam ka golu...i morao si da ga das, a ne da "gazis", zalamas...Dakle, to ne sme da ti predje u naviku...
moma52
Dete istrči kontru 60 metara,a teren ,mekan,kaljuga,mislim da ga ni Nejmar ne bi dao.Kamo sreće da ima češće ovakvih prilika,jer Partizan ,kontru od Leonarda nije čestito odigrao,a ovi što okreću leđa golu kada prime loptu i odmah je vraćaju nazad,nemaju kvalitet za tako nešto.
Spektra
E onda si imao ružne snove dečkić.
kondor
Tvoj komentar je jako ruzan i odvratan .
@psihijatar
Svejedno, kljucna rez je 'frustrirani'.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.