Почетна / Фудбал / Партизан

Партизан и Земун, битка трећа! (18,30 – САСТАВИ)

Утакмица између Парног ваљка и Земунаца игра се у среду од 18.30 на стадиону у Хумској, црно-бели су ове сезоне два пута славили у гостима у Горњој вароши
ФОТО: ФК Партизан

Игре по систему топло-хладно, резултати знатно испод нивоа Партизана, што се одражава на целокупну атмосферу око клуба, црно-белу јесен чине незадовољавајућом. Прилика да се ситуација у Хумској делимично поправи су последње три јесење утакмице, против Земуна, Рада и Мачве.

Зоран Бата Мирковић је на клупи Парног ваљка, у првенству, дебитовао управо у дуелу са Земунцима у Горњој вароши (1:0). Тактику за окршај са плаво-зеленима млади стручњак састављао је и у осмини финала купа, такође у некадашњем Таурунуму. Данас на Топчидерском брду следи трећа битка истих ривала.

Интересантно је да је претходна два пута Земун против нас играо са два  различита тренера, сад ће га водити и трећи шеф стручног штаба. Земунци имају  исте или сличне играче као у претходна два меча, али са тотално трећом идејом. Под вођством Швабе Ђурђевића освојили су два бода у последња два меча, нису примили гол, играју такмичарски, са доста добрих појединаца Мркаићем, Вукадиновићем, Кукуличићем – каже Мирковић.

Главнокомандујући на клупи Партизана свестан је да у вечерашњем сусрету код његових изабраника може да постоји и проблем психолошке природе:

Увек је тешко у кратком временском периоду три пута победити исту екипу. С обзиром на промене у противничком тиму мораћемо да другачије припремимо утакмицу.

Нису успели фудбалери Земуна да бољу игру у дуелу са Радником крунишу победничким голом. Велики број прилика остао је неискоришћен, али су и поред тога зелено-плави за нијансу поправили пласман на табели.

То је фудбал, немам шта да замерим момцима, на пожртвованости, вољи, хтењу. Недостајао је само тај завршни ударац, да задовољство буде употпуњено. Одиграли смо јако добро, нарочито у првом полувремену и то је оно што храбри пред даље изазове – каже Дејан Ђурђевић, тренер Земунаца.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Семафор 19. кола Супер лиге Србије:

16,00: Чукарички – Бачка

16,00: Војводина - Мачва

16,00: Младост – Динамо

16,00: Напредак – Пролетер

16,00: Радник – Рад

16,00: Спартак – Црвена звезда

16,00: Вождовац – Раднички Ниш

18,30: Партизан – Земун

Табела: Црвена звезда 50 бодова, Раднички Ниш 41, Партизан 37, Чукарички 35, Напредак 32, Младост 26, Пролетер 25, Војводина 25, Мачва 20, Радник 19, Бачка 17, Спартак 16, Вождовац 16, Земун 15, Рад 15, Динамо Врање 7.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Neće valjda opet sa dva zadnja vezna? Opet mučenje? Nadam se malom Šehoviću na levom beku. Ivanovića na levu stranu, Tošića na desnu, Dača u sredinu, Zdjelar zadnji vezni.
Jeremija
Zasto opet igra ovaj Svetozar Markovic? Bato daj ostavku.
Goran
Ajmo Partizane da izvucemo bar bod mada igrama ne zasluzujemo ni to,ali ce nas valjda sreca pogledati,ili sudija pomilovati.
Čalki
Ajmo Taurunumi braćo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Volim Spartak Suboticu
Idemo Plavi golubovii braco !!!!!!!!!!!!!!! Iako u oslabjljenom sastavu imamo sanse za pobedu.
Zole
Markovic Scekic i Nikolic, 3 igraca manje na terenu. Gde su Enake i Ivanovic? Igraci kojima ne treba brdo sansi za gol, nego 1 eventualno dve. E moj Batice... Nije ovo za tebe, probao si i ne ide. Pogledaj tabelu i odnos pobeda i remija, skoro podjednak. Slazem se da nemamo najbolji tim u ligi, ali sramota je da nam bodove otkidaju Lucani, Spartak, Napredak, Cukaricki i da jedva 1:0 pobedjujemo Backu Rad i ostale iz donjeg dela tabele. Ovo nije Partizan koji hocu da gledam
Komandant Mark
Sta fali Nikolicu? Momak ima najbolji paas (tzv. through ball) od cele jedanaestorke, njegovi pasevi su kao kad na PES pritisnes w.
gičin ja
MIRKOVIĆU, PROČITAJ OVO I TAKO RADI.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.