Почетна / Фудбал / Партизан

Нула у Кули, Спартак имао пенал, али је Стојковић ухватио "живу" и спасао црно-беле

Фудбалери Спартака и Партизана у Кули су одмерили снаге у дуелу 12. кола Супер лиге Србије, после 90. минута велике борбе резултат је био 0:0
ФОТО: ФК Партизан

Спартак ЖК - Партизан 0:0 (0:0)

Стадион у Кули. Гледалаца: 3.000. Судија: Александар Васић. Помоћници: Дејан Петровић и Драган Перановић: Жути картони: Текијашки, Милошевић. Ћаласан, Марчић и Торбица (Спартак), Шћекић (Партизан).

СПАРТАК ЖК: Остојић, Текијашки, Ћаласан, Керкез, Милошевић, Марчић, Шимура, Главчић (од 68. Вукчевић), Чечарић (од 90+2 Дунђерски), Денковић, Обрадовић (од 78. Торбица). Тренер: Предраг Роган.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Н. Р. Милетић, Марковић, Валиенте, Урошевић, Шћекић (од 46. Здјелар), Косовић (од 62. Николић), Пантић, Јанковић, Закарић, Рикардо. Тренер: Зоран Мирковић.

 

Спартак и Партизан одиграли су у Кули нерешено без голова у мечу 12. кола Супер лиге Србије. 

Црно-бели су, после четвртог ремија од почетка шампионата, четврти на табели са 25 бодова, колико има и трећепласирани Чукарички, односно имају два бода мање од Радничког из Ниша, а девет од Црвене звезде.

На другој страни, Спартак је на претпоследњем, 15. месту са девет освојених бодова. 

Изабраници Зорана Мирковића у наредном колу дочекује Напредак, док Спартак гостује Младости.

На обе стране било је неколико добрих прилика, али мреже су остале нетакнуте, понајвише захваљујући сјајним интервенцијама голмана Милоша Остојића и Владимир Стојковића.

Чувар мреже Парног ваљка поново је спаосао црно-беле одбранивши пенал Чечарићу у 32. минуту.

Ток утакмице:

Прво полувреме:

1. минут - Дуел у Кули је почео, са центра су први кренули Суботичани.

3. минут - Први корнер на мечу за госте из Београда изборио је Пантић. Није било већих узбуђења после ударца из угла, домаћи играчи су лако отклонили опаснот.

4. минут - Јанковић је пао на ивици казненог простора на левој страни, судија Васић досудио је прекршај за Парни ваљак.

5. минут - Закарић је лоше извео слободњак, покушали су играчи Спартака да развију контранапад, али Косовић је одлично то испратио и засутавио домаће.

6. минут - Обрадовић је изборио први корнер за Спартак који је Денковић је лоше извео. 

8. минут- Нови корнер за Партизан, поново је Пантић био тај који је изборио ударац из угла.

10. минут- Први ударац ка голу Остојића. Рикардо је покушао главом да затресе мрежу, али голман Спартака је био добро постављен.

11. минут - Трећи корнер за Београђане, овога пута извео га је Јанковић уместо Пантића, али ни он није успео да пребаци прву стативу.

13. минут - Најбољи напад у досадашњем току утакмице. Репрезентативац Србије Немања Р. Милетић је одлично центрирао, Рикардо је из срца шеснаестерца тукао главом, али поново је Остојић сјајно реаговао и одбранио.

14. минут - Четврти корнер за госте, овога пута са десне стране, али поново није било узбуђења пред голом Суботичана.

16. минут - Домаћи тим је извео други ударац из угла, Закарић је главом избацио лопту, она је дошла до Обрадовића који је из прве "тукао" са 20-ак метара, али није успео да погоди гол, па голман црно-белих Стојковић није морао да реагује.

18. минут - Шћекић је после једног дуела испред казненог простора Парног ваљка остао да лежи на трави, држећи се за главу, па је на терен морала да уђе лекарска екипа Партизана. После указане помоћи вратио се на терен.

22. минут - Нова сигурна интервенција Милоша Остојића. Закарић је центрирао на другу стативу из слобнодног ударца са десне стране, највиши у скоку био је Валијенте, али голман Спартака је одлично интервенисао и покупио лопту.

29. минут - Текијашки је грубо стартовао на Јанковића и добио је први жути картон.

30. минут - Снажно је шутирао Пантић са леве стране искоса, добро је гађао, али Остојић је сјајно интервенисао.

31. минут - Пенал за црно-беле и жути картон за Шћекића, који је оборио Главчића казненом простору. Била је то добра акција домаћих по левој страни, лопта се одбила на другу страну где је везиста Партизана лоше реаговао и нагазио играча Спартака, те није било дилеме за судију Васића.

32. минут - Чечарић је преузео одговорност, снажно је шутирао у десну голманову страну, маестрални Стојковић је то прочитао и ухватио је живу лопту.

33. минут - Распламсала се игра, Закарић је опробао ударац са 25 метара, али није био прецизан.

35. минут - Добру кретњу Јанковића "испоштовао" је Милетић, Црногорац је добио лопту, центрирао је, али Керкез је добро интервенисао и отклонио опасност.

37. минут - После гужве у казненом простору и старта Стојковића над Текијашким домаћи играчи су тражили пенал, али главни арбитар је само одмахнуо руком. Контакта је било, али судије су остале неме. После успореног снимка видело се да је играч домаћих био у офсајд позицији. После гужве око Васића жути картон је добио Милошевић због приговора.

40. минут - Покушај Денковића са леве стране. Лопта је завршила поред гола. До краја првог дела игре није било више узбуђења.

Друго полувреме:

46. минут - Уместо Шћекића у игру је ушао Здјелар.

47. минут - Први покушај у другом делу игре. Ударац је опробао Денковић.

50. минут - Топовски ударац Милетића после уласка у казнени простор Спартака одбранио је Остојић. Покушао је после тога Рикардо главом после центаршута бека Партизана, али лопта је отишла поред гола.

52. минут - Оштар стар Ћаласана на Јанковићу и жути картон за дефанзивца домаћих.

57. минут - Десном ногом покушао је Закарић, али голман домаћих поново је сјајно интервенисао.

61. минут - Сјајна акција гостију. Милетић је упослио Закарића, овај је десном оштро центрирао, Рикардо се бацио и покушао је главом, али лопта је отишла преко гола.

62. минту - Николић је ушао у игру уместо Косовића.

65. минут - Нова прилика за Партизан, овога пута је шутирао Јанковић са 17, 18 метара, али лопта је отишла тик поред стативе.

68. минут - Вукчевић је заменио Главчића у екипи Спартака.

70. минут - Тражили су гости пенал после шута Пантића, али ништа од најстроже казне.

74. минут - Добра акција Парног ваљка, лепо је Николић упослио Пантића који је лоше шутирао левом ногом са ивице казненог простора.

77. минут - Рикардо је оборен на 19, 20 метара од гола Спартака, судија Васић је досудио слободан ударац.

78. минут - Јанковић је очајно извео слободњак. После тога је Обрадовића заменио искусни Торбица.

80. минут - Рикардо је лепо оставио лопту за Закарића који је шутирао јако, али и непрецизно, лопта је отишла преко гола.

82. минут - У шеснаестерцу домаћих пали су Јанковић и Николић, хтели су гости пенал, али и овога пута судија је оправдано остао нем.

86. минут - Велика шанса за Партизан. После центаршута са леве стране лопта је дошла до Милетића после асистенције Закарића, бек црно-белих је снажно шутирао, али ни он није успео да затресе мрежу Спартака.

90. минут - Четврти судија је показао да ће се играти четири минута надокнаде.

90+2. минут - Дунђерски је ушао у игру уместо Чечарића.

90+3. минут - Могао је да се прослави по уласку на терен. Вучкевић је одлично центрирао, Дунђерски је дошао до лопте и из прве је шутирао, али Стојковић је поново спсасао црно-беле.

90+4. минут - Несмотрен старт Торбице на Урошевићу и жути картон за искусног везисту. Закарић је центрирао из слободног ударца, Валијенте је био највиши у скоку, али није био прецизан.

КРАЈ МЕЧА!

Семафор 12. кола Супер лиге Србије:

Петак:

Чукарички – Војводина 1:0 (Мудрински 90+2)

Субота:

Вождовац – Младост 1:1 (Луковић 80 - Одита 58)

Пролетер (НС) – Мачва 1:0 (Човић 63)

Црвена звезда – Рад 3:1 (Боаћи 39, 57, Гобељић 45 - Маринковић 78)

Раднички (Ниш) – Земун 2:0 (Бабић 28, 42)

Напредак – Радник 1:1 (Ндиај 26 - Пантелић 64)

Недеља:

Спартак – Партизан 0:0

Динамо (Вр) – ОФК Бачка 1:1 (Ђокић 53 - Гашић 2. аутогол)

Коментари53
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Los veteranos 47
Mađioničaru,prvo ja i nisam imao komentar.Bila je to samo obična čestitka na zasluženo osvojenom bodu(zahvaljujući golmanu-trojancu).O intiligenciji ne razgovaram sa šarlatanima,a moj komentar je ,ovoga puta,kratak:devet bodova razlike i crno-belo mesto br,4 na tabeli!Na potezu si ti.
Marko Petrović
I ova utakmica Spartak – Partizan je pokazala da u srpskom fudbalu, nažalost, nema trenera koji iskače iz sumornog klišea SLS! Svaki klub iz SLS igra kao pod indigom – potpuno isto! Nema brzine, nema agresije, nema tempa, nema kreacije i nema presinga! Naši treneri su ostali zamrznuti ,na nivou iz sedamdesetih godina! Prema tome sve je isto ko je trener u nekomk klubu, da li je to Milojević, Mirković, Đukić, Krunić, Okuka, Aničić, Milovanović, Kosanović ili bilo ko drugi! Zajednička osobina svih trenera je SPOROST u igri i nedostatak agresije gde im igrači šetaju!
Madjionicar
Igraci nisu problem. Bezidejnost u igri je problem. Forsiranje Scekica u prvom timu je problem. Forsiranje celavog Miletica na desnom beku je problem. Jednom rjecju, problem je trener. Izvini, Bato, ali samo si nas unazadio od kako si preuzeo ulogu prvog trenera i to se vidi upravo na ovakvim utakmicama gdje bi trebali da dominiramo, a mi umalo da izgubimo utakmicu.
Madjionicar
Ovo je bio post o Mirkovicu i njegovom radu u Partizanu, a ne o Djukicu i Djukicevom radu u Partizanu. Znaci, to je jedna stvar. Druga stvar, Partizan je pod Djukicem u ovoj sezoni izgubio samo 1 utakmicu (racunajuci tu i takmicenje u Evropu), tako da stvarno ne znam kojom statistikom se ti vodis, ali ako cemo da pricamo o stvarnoj statistici (koju moze provjeriti bilo ko ko ima pristup internetu), Partizan je pod Djukicem u ovoj sezoni izgubio 3 boda. Znaci, za ostalih 6 bodova zaostatka za Zvezdom se, druze, moras obratiti Bati posto su ti bodovi izgubljeni za njegovog mandata. I nazalost, nece biti jedini koji ce se izgubiti dok god se izmislja topla voda, pa nam ubjedljivo najbolji desni bek u timu sjedi na klupi, a pri tom se, kao sto sam vec rekao, u startnoj postavi iz nekog razloga forsira onaj Scekic kome je to startno mjesto bukvalno poklonjeno bez da je covjek prije toga uradio jedan jedini trening sa nama. Sto to ne komentarises nego si se odmah uhvatio Djukica?
dejavu
Nasao si kome da objasnjavas...
Прикажи још одговора
Vitas
tako neke stvari idu kada se covek bavi komsijama, kada svu krivicu prebacuje na drugoga. Tim vam leluja iz utakmice u utakmicu. Mozda zvezda ima sve sto vi nemate, sudije, malo bolje igrace, nezasluzen uspeh, ali morate malo i u svoje dvoriste da bacite oko. lose je, malo golova, nekada lose, nekada jos gore....najbolju utakmicu ste odigrali protiv raspale zvezde, i to je to. Ja se nadam da ce utakmica protiv velikog spartaka, malo da promeni misljenje o trenutnoj vasoj situaciji i da shvatite da niko sem vas nije uzeo bodove vama na tabeli osim vas samih. Napadajte dalje, to samo o vama govori sve vise. Vi ste postali frankestajn srpskog fudbala, Dzekila i Hajda ste odavno prevazisli svojim blacenjem lige u kojoj igrate. ipak ste vi evropski tim i to probajte da dokazete golovima, pobedama, publikom i realnim rezultatima.....
Zoran CZZG
Meni je jako drago da na ovim vestima nema mojih zvezdaša,iako bi se mogli naslađivati sa malim partizanom.Tako se pokazuje veličina Zvezde i Zvezdinih navijača....i nebitnost malog kluba....i još nešto...početkom lige sam pisao da bi se Zvezdi bar dva puta mesečno trebali poloviti bodovi da bi prvenstvo bilo zanimljivo....ale,ale,ale ooo,titulu da slavimo,ale,ale,ale,ale oooo....
Major,Kowalski,Rico,Vojnik@Zoran CZZG
Ja prebrojah 20,sa tvojim komentarom 21 komentar zvezdasa,od ukupno 48. Koju li vest ti citas i sta i kako brojis,to ne zna ni tvoja uciteljica matematike!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.