Почетна / Фудбал / Партизан

Мирковић пред Рад: Једина лоша ствар је што ће неко бити незадовољан

Фудбалери Партизана дочекују сутра екипу Рада у одложеној утакмици петог кола Супер лиге Србије
ФОТО: И. Веселинов

Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић рекао је да су му пред сутрашњи меч против Рада помешана осећања и да једино што није добро то што ће неко неко морати да напусти терен незадовољан резултатом.

- Помешане су ми емоције. Поникао сам у Раду, прве фудбалске кораке сам начинио у том клубу. Изузетно ценим, поштујем и волим тај клуб - рекао је Мирковић на конференцији за новинаре у Спортском центру Телеоптик.

Фудбалери Партизана дочекују сутра екипу Рада у одложеној утакмици петог кола Супер лиге Србије.

- Рад у овом моменту има доста добру екипу, колега Зоран Милинковић је прекаљени стручњак. То је екипа која има доста играча из своје омладинске школе, квалитетне играче, играче који знају да играју. Имају брзину по боковима, чврсти су у дефанзиви, имају изванредног нападача, разбијача Михајловића... Биће нам тешко - рекао је Мирковић. - Једино што није добро из сутрашње утакмице је то што ће неко морати да изађе незадовољан резултатом.

Партизан је прошлог викенда победио Пролетер у Новом Саду са 1:0, а Мирковић је био врло незадовољан издањем своје екипе у том мечу.

Упитан шта треба променити у утакмици против „грађевинара” да се не би догодило исто, Мирковић је одговорио:

- Друго полувреме ништа није ваљало, све мора да се мења, да се окрене. Ја могу да схватим да су играчи дошли преморени с репрезентативних обавеза. Међутим, не могу да схватим оно издање. Човек и кад је уморан треба да укључи мало више и мозак и мало боље да реагује... Оно је било катастрофално - рекао је Мирковић и додао да ће у мечу против Рада бити промена у тиму.

Након утакмице с Радом, црно-беле у недељу очекује први овосезонски вечити дерби против Црвене звезде.

Мирковић је признао да су „сви у мислима мало у тој утакмици”, али је истакао да играчима не треба посебна мотивација пред сутрашњи меч.

- Ово је њихов посао, играју првенствену утакмицу, играју за свој клуб, и били на првом и на последњем месту то им је професија. Не сматрам да им треба нека посебна мотивација - рекао је Мирковић.

Новинари су тренера Партизана упитали и о његовој изјави датој једној италијанској радио станици везано за вечерашњу утакмицу Звезде и Наполија у лиги шампиона. Та изјава Мирковића је пренета као - савети Наполију и Карлу Анчелотију.

- Да ли ви стварно мислите да сам ја саветовао једног Карла Анчелотија? Ја јесам добио позив, то је локална радио станица из Напуља, желели су коментар данашње утакмице. Ја сам, ако сте прочитали то што сам рекао, говорио крајње афирмативно за Црвену звезду, о самој екипи, како су играли до сада... А, онда је неко вероватно хтео да ме представи као државног непријатеља - рeкао је Мирковић. - Био ми је тренер годину и по дана. Сада смо колеге и пријатељи, а он је на првом месту једна изванредна особа. Чак и кад бисмо се видели, да ли мислите да бисмо стално причали о фудбалу? Сигурно да имамо и важнијих ствари од неког саветовања... - додао је тренер Партизана.

Утакмица Партизан - Рад игра се сутра од 17.00 на стадиону у Хумској. Сав приход од продатих улазница са тог меча биће прослеђен фондацији „Продужи живот”.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Branko
Halooooooo Zorane Mirkovicu, hoces li ti skloniti ovo ....o Jankovica ili si i ti usemljen u semu menadzera i Trojanskih konja u nasem klubu. Sram te bilo.
Grobar007
Dobar si čovek Mirkoviću. To govore oni koji te dobro znaju, ali si kao trener siromašan u znanju, bez ideje, bez hrabrosti koja te je nekad krasila kao fudbalera. Nemaš stav, da ga imaš ne bi dopustio da Pantić protiv Proletera onako krininalno odigra gotovo celu utakmicu, ne bi dozvolio Jankoviću da bespotrebno drži loptu, jednom rečju da si zahrevao bespogovornu borbenost, ne bi imao dremljivog Kosovića i ostale. Mislim da te igrači gotovo i nečuju, a neki i ne zarezuju. Pa nije moguće kada si saznao da ćeš voditi Partizan, da ti neki fudbaler nije zapao za oko i da zahtevaš od kluba da ti ga dovedu. Ponašaš se kao devojčica, a takvima nije mesto u Partizanu.
Branko
Grobar 007, odavno sam rekao i uvek cu ponavljati: ONAJ TRENER, KO STAVI JANKOVICA U TIM, NEMA BLAGE VEZE SA FUDBALOM I TRENERSKIM RADOM. Ostajem pri tome. Evo 38 minut utakmice protiv Rada i dodje mi da krenem za Beograd i polomim noge toj prevari od igraca, pa makar bio osudjen na dozivotni zatvor.
Pigeon@Beli
Pa, on je doveo ovog Scekica. Dalji komentar je suvisan. I nije se on odrekao Sume i Ozegovica, vec su ovi iz uprave vec bili resili da ih posalju na pozajmice da bi ustedeli novac, jer Partizan novca-nema! To ti je onaj vezarin plan "B". Kada je dolazio ja sam izrazio bojazan da ce da nam navuce crnogorice na vrat, Nazalost, upravo se to desilo. Postali smo cg filijala, a tu nijednog dobrog igraca nema. Veoma je indikativno da covek koji je kao igrac bio "ziva vatra'" trpi u ekipi gletonje kakvi su Nikolic, Kosovic, trtoguzi, Scekic...da ekipa igra bez energije, da je borbenost na niskom nivou (ako vec nije takticki sazreo). Takodje on treba sto pre da se resi svih iz tzv. strucnog staba koji su tu bili i za vreme najvece neznalice i unistitelja u istoriji Partizana...
Прикажи још одговора
Ranko
E kada bi to bila jedina losa stvar, to bi bilo idealno. Sramota je i muka sto mi kako igramo, moramo da strepimo od bilo kog tima iz nase lige, a samo pre dve sezone smo sa Leom, Evertonom, Djurdjevicem i ostalima kidali sve od reda. Spali smo na najnize grane u poslednjih 10-ak i vise godina. Slucajno? Ne verujem!
Janko
Batice ako su umorni bili u subotu pa drugo poluvreme nisu mogli da trče, kako će izgledati u nedelju za DERBI??! Da ne zaboravimo sredu i Rad gde se igra u 17 po vrućini!! Gde ni malo laka utakmica neće biti!!!Šćekić igrao 74 min prvu drugu 15 min!! Jankovic prvu nije igrao drugu igrao 83 min i Kosovic igrao prvu 15 min a drugu 90 min!! Pantić i Markovic igrali za mlade!! To je 5 igrača a šta je sa ostalima!! Jednostavno mnogo njih nije za Partizan kvalitetom,zalaganjem.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.