Почетна / Фудбал / Партизан

ЕВРОПА СЕ СА БОСФОРА ВИДИ: Црно-бели обрачун за групну фазу Лиге Европе (САСТАВИ, 20 - РТС1)

Партизан и Бешикташ су у првом мечу у Београду пред 20.000 гледалаца одиграли 1:1
ФОТО: И. Веселинов

Тренер Бешикташа Шенол Гунеш не оставља Партизану наду да може да се пласира у Лигу Европе.

- Нећемо дозволити Београђанима да нас изненаде у нашој кући. Први меч био је велики изазов. Имамо предност после 1:1, што не значи да нећемо ићи на победу у реваншу. Најмањи губитак концентрације може да нас доведе у непријатну ситуацију. Тражићемо рани гол којим бисмо меч мирно привели крају.

Сашу Илића нису заборавили на Босфору, отуд, широки осмеси турских новинара услед појаве некадашњег аса Галатасараја и легендарног капитена Партизана на јучерашњој конференцији за новинаре уочи реванша истанбулских и београдских црно-белих.

- У Хумској смо показали да ако смо максимално сконцентрисани можемо да парирамо великој екипи као што је Бешикташ. Знам да нас очекује паклена атмосфера, али то за нас може да буде и плус – наши играчи ће све учинити да се представе у лепом светлу пред великим бројем гледалаца. Очекујем одличну утакмицу и волео бих да Партизан прође даље.

Ако неко зна каква ће атмосфера вечерас да дочека Парни ваљак на „Водафон парку”, то је искусни и проверени везиста:

- Имамо проблем: стадиони у Србији су ређе пуни, морамо да чекамо за противника неку велику екипу да бисмо направили добар амбијент. У сваком случају, играчи воле да играју пред пуним трибинама.

Илић је био суочен и с питањем: може ли неки играч Партизана да уради оно што је он 2006. у дресу Галате против Бешикташа – у размаку од два минута постигне чак два гола?

- Велика је ствар постићи два гола против велике екипе као што је Бешикташ. Било је то давно... Партизан има квалитетне појединце који могу да реше утакмицу. Сигурно да овде нисмо дошли с белом заставом, већ да дамо сто одсто могућности и прођемо у Лигу Европе.

 

Црно-бела загонетка с једном непознатом: ко ће у Лигу Европе – Партизан или Бешикташ?

Парни ваљак је после београдских 1:1 дошао на Босфор с намером да засија на „спојеним уснама” Европе и Азије и извађеном улазницом за друго по вредности клупско такмичење на Старом континенту сломи срца фанатичним навијачима прошлосезонског учесника осмине финала Лиге шампиона!

Београђани су за поход на Истанбул изабрали правог „војсковођу”: Зорана Мирковића, у дресу Фенербахчеа са остављеним трагом у негдашњем Отоманском царству, ратника од чије „муње у очима” и те како стрепе у истобојном великану.

Синоћ, у велелепној прес сали „Водафон парка”, популарни Бата није скривао Партизанове тријумфалне амбиције ни пред турским представницима седме силе:

- Бешикташ има повољан резултат из првог меча, али нисмо дошли на Босфор с белом заставом. Видимо шансу!

Тренер српског вицепрвака није један од оних којима силази срце у пете кад загрми 40.000 људи:

- Нисам дуго био овде, одушевљен сам стадионом. И наши навијачи су фанатични као Бешикташеви. Немамо чега да се плашимо!

Мирковић је храбрим ставом оставио турске новинаре без текста. Детаљнију елаборацију вечерашњег мегдана открио је на аеродрому „Никола Тесла”:

- Играмо против велике екипе, изузетно јаког противника. Није добро што у последње време бележе лоше резултате, знате – питање је дана кад ће да прораде. Не бих волео да то буде против нас.

Поглед у лекарску ординацију није ружичаст, међутим...

- Нема сумње, хендикеп је што не може да игра повређени Марко Јанковић, али знате ону – кога нема, без њега се мора. Тражићемо шансу!

Ево какав, по шефу струке, против Гунешовог „сазвежђа” треба да буде Партизан:

- Одговоран, дисциплинован...

Црно-бели су спремни и на нове „але” у Бешикташевом саставу:

- Наравно, пратимо дешавања, знамо да су сви у кадру, опоравио се чак и Ленс.

Ипак, има и добрих вести – између статива неће стајати стандардни Зенгин. Милан Лукач (сад у Ахисару) је, отуд, саветовао Београђане да што чешће одапињу стреле ка мрежи 20-годишњег Јувакурана:

- Шутираћемо!

Зоран Мирковић се, на крају, вратио у прошлост, измамивши и самом себи осмех:

- Знамо на који смо начин 2003. и 2010. изборили пласман у Лигу шампиона, немам ништа против да наставимо традицију. Никако да је рушимо.

Парни ваљак, пре свега, вечерас мора да буде храбар – предуслов за успех!

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

PraviDelija
Ajde Grobari napadnite Turkesanje,i Fener je bio jaci od nas u basketu pa smo ih dobili
Dr.Terza
Zvezda je usla a sada cekam i moj Partizan !!!! Cetvrfinale LE minimalno za Partizan !!
Милош Шестић
Идемо, "Гробари", на победу против Турака. Да заједно презимимо у Европи... За будућност, добробит и ренесансу српског фудбала. Срећно у Истанбулу! --- од старог "Делије" ---
Zole
Markovic i Miletic #26 ce nas zakopati, imam los predosecaj.. Samo da se ne ponovi Plzen kad smo izgubili bez ispaljenog metka, imali smo 0 udaraca na toj utakmici, jezivo. Kad vidim ovaj tim, ne mogu da budem optimista. Scekic, Ivanovic, Miletic, Markovic, Zdjelar... ma daj. Ovde jedino Zakaric i Rikardo mogu dati gol, a odbrana nam je tiha jeza
pfc
Napred Partizan!!!
DS
I ja kazem. Da slavimo svi zajedno u Evropi!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.