Почетна / Фудбал / Партизан

Косовић: Гинемо са Батом!

Партизанов везиста Небојша Косовић тврди да је тренер Зоран Мирковић изузетан мотиватор и да зна са играчима
ФОТО: И. Веселинов

Небојша Косовић – фини „зачин” Партизановој игри на средини терена и креатор импулса круцијалног за узету меру Нордсјеланду у походу црно-белих на Лигу Европе, тренутно – са извађеном визом за плеј-оф, уз заказан двомеч с турским Бешикташем. Популарни Кића против кочоперних Данаца деловао је као Попај!

Код аудиторијума у Хумској није прошло незапажено: Саша Здјелар и Небојша Косовић зналачки су држали „централу”!

- Првих 60 минута одиграли смо баш како је и требало. Е, сад, да ли је тај пад у последњих пола сата плод психе или физике - не знам, можда нас је чак и опустила предност од 3:1, али... Замислите да такав капитал имамо и против Бешикташа и... Па, они би умели да казне и наш најмањи пропуст - врти главом Партизанов „моторино”, по суду стручњака – везиста племенитог кова.

Марко екстра класа

Двомеч против Нордсјеланда обележио је ваш најбољи друг Марко Јанковић, у реваншу – гол и две асистенције?

- Врхунски играч, кад намести главу - може да буде екстра класа. Светска - хвали Небојша Косовић свог саиграча и из репрезентације Црне Горе.

Намеће се, да ли је Парни ваљак спреман?

- И ја и остали играчи имамо простора... Напорно је, на свака три дана је утакмица...

Кажу, велики си ако после ударца брзо устанеш: Партизан је то демонстрирао преокренувши резултат за тили час против Скандинаваца?

- Морамо свих 90 минута да правимо високи пресинг! Противници су од крви и меса, могу да погреше, ми да им украдемо лопту и угрозимо гол. То је наша највећа предност: кад освојимо „другу” лопту у средини можемо брзо да изађемо напред.

Чини се да је Зоран Мирковић с вама добио баш оно што је недостајало Ђукићевом Партизану у уводу сезоне – игру?

- Да, само што морамо да будемо још мирнији, стрпљивије долазимо до гола. Не да брзамо! Ето, имали смо и на 3:1 шансе, требало је да дамо још неки погодак, али...

Још „коју” о тренеру: да ли се променило нешто у Батиној и вашој релацији у односу Црна Гора – Партизан?

- Бата је од првог дана исти: мотивисан, то преноси на нас. Свиђа нам се, остали играчи су то, такође, лепо прихватили. Гинемо за сваку лопту!

Шта, конкретно, од вас тражи?

- Од нас у средини тражи да смо чврсти на лопти, да једноставним пасом долазимо до противникове последње линије. И тај завршни пас, наравно.

Хоће ли бити неких таквих чаролија у четвртак против Бешикташа?

- Било нам је жао што су Турци у последњем минуту у Аустрији дали гол, али... И они су рањиви! Нећемо да се предамо, то је сигурно, потребно је да грешке сведемо на минимум, Европа их не прашта. Морамо да искористимо и све шансе које нам се укажу – зна рецепт Небојша Косовић за обарање великог ривала и пласман у друго по вредности клупско такмичење на Старом континенту.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Brazilac 11
Janković kad "namesti glavu", može da igra solidno u drugoj ligi CG.
Partizanovac
Upravo, gde su ozbiljna pojačanja koja prave razliku?
Bojan
Ako ginete na terenu, znaci da je ovo maksimum ove ekipe Partizana, sto nije dovoljno da bi se islo u Ligu Evrope i sacekalo prolece kao sto je Miroslav Djukić uradio prošle sezone. Onda je tim slab, jer ovako bi trebao kada ginete da bude normalan Partizan, a kada ginete, da budete jos 100 posto bolji, u kategoriji Besikasa i jačih klubova. Nije ovo dobro, dovesti hitno 2-3 igraca, barem 2 stranca, jer od ovih u Partizanu nema ništa, pogotovo od Sume. Dajte neke napadače, jer Gomeš je usamljen u napadu, Nikolić i Ozegović smesni, nemaju osećaj za gol, niti realizuju šanse.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.