Почетна / Фудбал / Партизан

КАМЕРУНАЦ ОЗВАНИЧИО САРАДЊУ: Партизану за Тавамбу 1.350.000!

Нападач из Камеруна требало би да инкасира 1,5 милиона евра на годишњем нивоу играјући за Ал Тавон
ФОТО: Лична архива/Б. Р.
Сад и званично: Леандре Тавамба је нови играч Ал Тавона, с намером да, баш као што је то у минулих годину и по чинио у Србији и Партизану, тресе мреже у Саудијској Арабији!
 
Камерунац је у пратњи агента Братислава Ристића отпутовао за викенд на Блиски исток и ставио потпис на уговор с клубом у успону – на две плус једну годину.
 
Колико су профитирали црно-бели?
 
Арапи су у обавези да у Хумску, на име обештећења, уплате 1.350.000 евра!
 
И, без обзира на не баш мали новац, повише Аутокоманде морају да кажу Тавамби – хвала. 
 
Горостас из Јаундеа је на Топчидерском брду заслужено стекао епитет љубимца Гробара, „купивши” их још прошлог пролећа постигавши гол Црвеној звезди на Маракани, инициравши касније освајање титуле. 
 
Леандре је тад код Марка Николића имао улогу џокера, у гро-плану били су Урош Ђурђевић и Леонардо да Силва Соуза, међутим...
 
Јесенас је заблистао пуним  сјајем, давши Парном ваљку под командом Мирослава Ђукића можда и одлучујући импулс за подвиг чекан 13 година: изборено пролеће у Лиги Европе. Низале су се „златне” егзекуције: Скендербегу, кијевском Динаму („размонтирао” Домагоја Виду), Јанг бојсу, Викторији...
 
Какав је клуб у који после партитура у Игл Ројал Менуи, Унион Дуали, Кејп тауну, Нитри, Ружомбероку, Ал Ахлију, Златним Моравцима, Каирату и Партизану одлази Тавамба?
 
Ал Тавон је основан 1956, стадион у Бураидаху има капацитет 23.600 седећих места, игром жуто-плавих диригује Португалац Педро Емануел, мрежу легије странаца (из Египта, Португалије, Бурундија, Сирије и Бразила) чува репрезентативац Есам Ел Хадари. Прошле године био је учесник Азијске лиге шампиона.
 
И још нешто, Тавамба не само да је у Партизану оставио траг одигравши 70 утакмица (48 у првенству, девет у купу и 13 у Европи) и постигавши 21 гол (14 у шампионату, један у најмасовнијем такмичењу и шест на међународној сцени), већ је одушевио и као човек – културом, образовањем, финим манирима и господским понашањем! 
Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Serpico
Dokle god u novinama bude pisalo kako se neki igrac isplatio i kako je uradjen dobar posao, nece nam biti dobro.
Brazilac 11
Dok čitam komentare, pitam se gde su sve te poštenjačine ? U životu je malčice drugčije
Nesto fali
Od 1.500, preko 1.400 do 1.350.000. Ko je maznuo 150.000? Ili je to nepristojno pitanje?
фатаморгана
Ма, само вам се причинило!? ;-р
muljatori
Prvo je bilo 1.5, pa onda 1.4, a sada 1.35 miliona...Ceka se dalja licitacija...nanize, naravno...Tavambi svaka cast, uvek sam ga gotivio ali ova fukara u Partizanu...
Grobar007
Danima se govorilo o cifri od 1.400 000 eura. Ko je maznuo 50.000 eura.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.