Почетна / Фудбал / Партизан

Ђукић: Физичке предиспозиције нису битне, Саша види фудбал боље од других

Ђерлек је други тип: тактичка дисциплина му је, за сада, одлична, мора да поправи реализацију - каже тренер Партизана
ФОТО: В. Марковић

Саша Илић блиста и у 40. години: доказ да је српски фудбал слаб?

– Није слаб, Саша вас не надигра физичком спремом, већ – мајсторством! Тај квалитет имао је и са 20, са 40 је још стабилнији, види боље, користи то да проследи лопте без гледања, примања... То ће да има и у 50! Физичке предиспозиције нису битне, способан је да разигра екипу, да они около играју. Види фудбал боље од других.

Армин Ђерлек би могао да га наследи?

– Ђерлек је други тип: тактичка дисциплина му је, за сада, одлична, мора да поправи реализацију - каже тренер Партизана Мирослав Ђукић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Drinkwater
Fizička snaga i atletske predispozicije plus talenat i smisao za igru je dobitna formula po kojoj se selektuju igrači u svim ozbiljnim klubovima koji pretenduju da nešto znače u evropskom fudbalu. Jedno bez drugog ne ide! Samo je jedan Andrea Pirlo... On je izuzetak koji potvrđuje pravilo. Kepecasti timovi sa fizički inferiornim igračima nemaju danas u Evropi nikakvu šansu, makar imali 11 Saša Ilića! Ali tim sa, recimo, 11 Zlatana Ibrahimovića bio bi već neka sasvim druga priča:-)
moma52
Apsolutno se slažem.Pogledajte Modrića,izgleda kao nedonošče,ali svi fiziološki parametri su mu vrhunski.Međutim to su izuzeci.Igrač mora biti hitar,okretan,fizički dominantan i hrabar.Ko to nema,savremen fudbal može da igra na video igricama.Sale je samo jedan primer dokle je naš fudbal dogurao.
Madjionicar
Djukicu, imaju isto i jos 100 puta bolje i Zidan, Ronaldo, Ronaldinjo, pa ne igraju vise profesionalno. Sto jeste jest, ova izjava ti je totalno glupa, pa sve i ako je bila cisto iz kurtoazije i postovanja prema Ilicu. Ilicu vise jednostavno nije mjesto na terenu. Mozda kao trener, ali kao igrac, definitivno ne, i ko god tvrdi suprotno, samo notorno lupa.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.