Почетна / Фудбал / Партизан

Ђукић: Освајањем Купа учинићемо сезону успешном

Утакмица финала Купа између Партизана и Младости игра се у среду од 19 сати у Сурдулици
ФОТО: В. Марковић

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић изјавио је да ће црно-бели уколико освоје Куп Србије у среду против Младости из Лучана учинити сезону успешном и ући у клупску историју као прва која је три пута узастопно подигла трофеј у овом такмичењу.

- Свесни смо важности утакмице. Улазимо амбициозно јер бисмо победом заокружили успешну сезону. Неће бити лако, очекује нас тежак посао, али покушаћемо да освојимо Куп. Имамо шансу да турбулентну сезону учинимо успешном - рекао је Ђукић на конференцији за медије у СЦ Партизан Телеоптик.

Тренер црно-белих наводи мане терена у Сурдулици, али не тражи изговоре, већ се пита да ли је одлука да се игра на њему плод континуитета или неког другог интереса.

- Терен је мали, али морамо се прилагодити, нема кукања ни јадиковања. Свесни смо терена, али нема изговора. Ако је идеја да се игра у мањим срединама, то би требало да се ради у континуитету, а следеће године ћемо видети да ли ће га бити или је из неког другог разлога одабрана Сурдулица - рекао је Ђукић.

Како наводи, неће имати проблем да попут Ивана Томића пре две године приђе противничком играчу (Немањи Г. Милетићу прим. аут) и наговести да би волео да га гледа у Партизану.

- Увек треба честитати играчу који добро игра и не бих имао проблeм да му приђем и кажем му да бих волео да га видим у Партизану.

Капитен Партизана Мирослав Вулићевић каже да црно-беле очекује велика борба у финалу Купа и да ће се потрудити да не дозволе изненађење.

- Очекује нас 90 минута тешке утакмице. Играмо за трофеј у најмасовнијем такмичењу и нећемо дозволити изненађење. Партизан увек може више, али ако овојимо куп биће ово успешна сезона. Ко год истрчи на терен даће више од 100 посто, знамо шта значи Куп и освајања трофеја - рекао је Вулићевић.

Према његовим рецима, сви у табору црно-белих су свесни важности утакмице.

- Сви играчи су свесни важности меча Имам четири трофеја, али то нема значај за то ову утакмицу. Неком ће бити први трофеј, а Саши Илићу ко зна који, а учинићемо да му приредимо још једну радост. Он свима нама значи на терену и свлачионици. Не можено да замислимо прозивке без њега, он на прави нацин презентује дрес Партизана. Неизмерно нам је драго што је остао у Партизану и тело га добро служи - рекао је Вулићевић.

Како наводи, Младост заслужије да игра финале Купа, али да су црно-бели спремни за окршај.

- Они имају екипу за плеј-оф и заслужију пласман у финале. Нешко је тренер са великим искуством, играју специфично, али стручни штабр нам је предочио њихов квалитет. Радивојевић, Павловић, Тумбасевић су им главна снага, Одита је ту, али неће играти - рекао је Вулићевић.

Утакмица финала Купа између Партизана и Младости игра се у среду од 19 сати у Сурдулици.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ponosni lucanac
Nadamo se da ce te na kraju utakmice biti pravi i cestitati igracima Mladosti osvajanje trofeja.
Tima
Djuka hvala I dovidjenja. Bilo je dobrih stvari u sezoni,u nasoj ligi nije nasao model igre koji donosi bodove I zato treba traziti druga resenja...
TraLalatović
Evo mene, stižem ko zapeta puška... da mi se konačno ostvari san, da vodim jedan strani klub!
ivan.s
sto vise ovakvih uspesnih sezona. samo tako .
Govorna mana
Tacno po necijem govoru mozemo da otrkijemo koliko je neko intaligentan ...ovaj je izdominirao (znaci znaci , opet kazem nemam sta da zamerim igracima .......) Zasto niko ne pokrene pitanje kondicije igraca od letos igraju kao amateri istrce 2 kontre po utakmici i kraj ...
nemam pojma
Kad se ne osvoji titula, sezona ne može da bude odlična, pa makar se igrala i ovako neregularna liga.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.