Почетна / Фудбал / Партизан

Викторија скупља за 400.000 евра од Партизана

Партизанов ривал у шеснаестини финала Лиге Европе вреди мало више од нашег шампиона, али цена није ништа значила у случају јанг Бојса
ФОТО: partizan.rs

Још три дана остала су до прве утакмице шеснаестине финала Лиге Европе Партизан – Викторија Плзењ. Мало ко верује да ће било којем од два ривала наредног месеца бити лако да се пласира међу 16 најбољих учесника другог по значају УЕФА такмичења.

Поглед на вредност играча ако се као извор узме познати сајт „Трансфермаркт” минималну предност даје лидеру чешког шампионата. Тим Павела Врбе вреди 26.950.000 евра, а чета Мирослава Ђукића 26.550.000. Разлика није велика и свакако не мора ништа да значи.

Појединачно, најскупљи актер предстојећег двомеча екипа из Београда и Плзења биће Михаел Крменчик. Вредност нападача Викторије је 3,5 милиона евра, 500.000 више у односу на Зорана Тошића, летошњег повратника у Партизан. Крменчик је јесенас са 11 голова био голгетер чешког састава.

Исту вредност као Бамби има везиста Патрик Хрошовски. Њему уз бок је Томас Хорава чија је пројектована цена за 200.000 мања.

Марко Јанковић и Леандре Тавамба коштају, према „Трансфермакту”, по 2.500.000 евра колико руководство црно-белих и тражи за Камерунца од иностраних клубова.

Још два играча екипе из Плзења индивидуално вреде више од преосталих првотимаца Парног ваљка. Викторија би за Лукаса Хејда могла да приходује 1.750.000, а за Томаса Хајека 1.700.000 евра. С друге стране, Огњен Ожеговић, стрелац гола против Јанг бојса за пласман у нокаут фазе Лиге Европе, процењен је на 1,5 милион европске валуте.

Према немачком сајту скупљи је голман Викторије од репрезентативца Србије. Матуш Козачик коштао би евентуални заинтересовани клуб милион, а Владимир Стојковић 750.000 евра. На исти износ је, занимљиво, процењен и Немања Стевановић, сада трећи голман Парног ваљка после јесени проведене на позајмици у филијали, прволигашу Телеоптику.

Солидну цену достигли су Немања Г. Милетић и Марко Јевтовић – по 1.200.000 евра, милион вреди Немања Р. Милетић.

Да овакве бројке не морају да буду пресудне на терену најбоље показује пример Јанг бојса. Швајцарци су групну фазу Лиге Европе завршили место испод Партизана, а вредност играча тима из Берна је 34,7 милиона евра. С друге стране, цела екипе Скендербега кошта 8,25 милиона евра, а црно-бели су у првом мечу у Елбасану освојили само бод. Фудбалери Динама из Кијева, освајач групе, процењени су на 57,15 милиона европске валуте, очекивано највише обзиром да су били убедљиво први у конкуренцији ривала из Србије, Швајцарске и Албаније.

Одавно знамо да је борба на терену нешто сасвим друго, да ни број репрезентативаца, ни већа пројектована вредност играча, не одређују путника у следеће коло европских купова. Квалитет и искуство немају увек везе са ценом, тако да ове бројке не би требало да забрину навијаче Партизана.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Radmilo Boskovic
Napred Plzen!!
KoJeNajbplji
Vi sa pokradenim parama treba da napišete saopštenje UEFI da ne prizna Partizanu ako prođe dalje. Vi jedino znate da pišete saopštenja, a kad izgubite svi su krivi osim vas. Vratite otete pare, zatvorite one koji su krali i bežali iz dražave pa se onda javite. Dotle pokrite se ušima jer za bolje niste!!!!
Realno
Otresce vas viktorija ko deda sneg sa krova!
bokiUSA
Mislis ko baba mrve sa kecelje
Drinkwater
Samo Đerlek koji nije u cenovniku vredi već sad ko pola Viktorije! Mnogi zameraju našem treneru što nije licenciran Đerlek za Evropu ali ja mu apsolutno odobravam. Klinac je kolosalan talenat ali to su u pogledu fizičkog napora i duel-igre bar 3x zahtevnije i napornije utakmice nego one u domaćoj ligi. Nije današnje vreme isto kao ono pre pola veka kad je Džajić sa 16g igrao za cz a naš desni bek Miša Radaković ga čuvao odmaknut 2 metra od njega, i štedeo ga kao da mu je vanbračni sin! Danas se ulazi silovito u meso, neretko gađa se u kosti, s leđa se naskače na igrača... Danas ako nisi Baloteli, Lukaku ili Tawamba ili makar brz ko Mesi da utekneš razbiju te ko zvečku, tako da sa Đerlekom treba postepeno. Dati mu prvo minutažu u PLS i povećavati je dozirano prema tome kako malac bude fizički napredovao.
Zole
Slazem se apsolutno sa svime sto si napisao, Djerlek prvo treba da dobije minute u nasoj ligi, koliko vidim Djukic ce ga koristiti na desnom krilu, kao zamenu za Tosica i to nije lose, mada je on klasicna 10ka ali tu je trenutno prevelika guzva (Suma,Ivanovic,a i Tawamba kad igra Ozegovic prvu), bitno je samo da ima minute i garantujem vam grobari, tog decka ce prodati za 10 miliona evra, ovakav talenat nije vidjen 10 godina u nasem fudbalu....
Drinkwater
Oni su za nijansu skuplji ali to apsolutno ništa ne znači. Pogotovo ne dokazuje da su bolji od nas! To je običan cenovnik kao jelovnik u kafani. Pored svakog jela piše neka cena. A onda kad okusiš jelo često vidiš da to veze sa tom cenom nema. Mnogo bitnija od pojedinačne cene igrača je vrednost tima kao celine a ta vrednost se nikada ne dobija prostim zbrajanjem pojedinačnih cena igrača! KK Partizan je u svojoj istoriji uvek bio 10-20 puta jeftiniji od svih drugih evroligaša a išao je na 4 fajnalfora i bio evropski šampion 1992g! Ta ogromna cenovna nadmoć Olimpijakosa i CSKA Moskva u odnosu na Partizan bila je nikad veća na f-4 u Parizu, a opet bili su bolji od Duletove vojske samo za 2 poena, i to uz mnogo sreće! Važnije je ko ima boljeg vojskovođu! Ja verujem da je naš Đuka bolji od žalosne Vrbe. 
od koga je on (Djukic) to bolji?
Nazalost, ovo poslednje nikako ne stoji...
Ds
Smešno. Koliko je Arsenal bio skuplji od Zvezde?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.