Почетна / Фудбал / Партизан

Пораз Парног ваљка у Кијеву, црно-бели се окрећу пролећним европским изазовима (ВИДЕО)

Парни ваљак је на првих пет мечева у групној фази Лиге Европе примио само пет голова, али је вечерас у Кијеву Владимир Стојковић чак четири пута вадио лопту из мреже
ФОТО: ФК Партизан

Динамо Кијев – Партизан 4:1 (3:1)

Стрелци: 1:0 Морозјук у 6, 2:0 Мораеш у 28, 3:0 Мораеш у 32, 3:1 Јевтовић (једанаестерац) 45+3, 4:1 Мораеш 77 (једанаестерац) у 77. минуту.

Кијев - Стадион: Олимпијски. Гледалаца: 14.637. Судија: Павел Гил (Пољска). 

ДИНАМО КИЈЕВ: Бушчан, Пиварић, Кадар, Качериди, Кедзиора, Шепељев, Бујалски (од 66. Гармаш), Циганков (од 83. Гонзалес), Шапаренко (од 77. Бесидин), Морозјук, Мораеш. 

ПАРТИЗАН: Стојковић, Вулићевић, Н. Г. Милетић, Н. Р. Милетић, Митровић, Евертон (од 77. Ђуричковић), Јевтовић, Пантић, Сума, Соломон (од 66. Ожеговић), Тавамба. 

 

Партизан је после 13 година обезбедио пролеће у Европи, после шест кола у Б групи црно-бели су заузели друго место са осам бодова, иза Динама, од кога су вечерас поражени са 4:1 у последњем мечу групне фазе.

Тим Мирослава Ђукића на овом мечу био је лишен помоћи Тошића, Косовића, Јанковића, Илића...

Жреб парова шеснаестине финала одржаће се у понедељак, 11. децембра.

Одличан меч је виђен у Кијеву, домаћи су искористили своје шансе и поклон од судије из Пољске, док су играчи нашег шампиона кажњени за грешке у дефанзиви и промашене прилике.

Два играча су обележила овај меч, нападач Динама Мораеш који је дао три гола и голман Бушчан који је неколико пута маестрално реаговао и сачувао своју мрежу после шутева Евертона, Тавамбе, Пантића...

Прво полувреме је било веома узбудиљво, виђена су четири гола, неколико добрих прилика, велика борба на средини терена...

Црно-бели су били бољи на почетку, али нису искористили своје прилике,док су квалитетнији Кијевљани маестрално користили киксеве одбране нашег шампиона.

После првих 45 минута на семафору је "стајало" 3:1!

У другом делу игре виђен је један гол који су дали домаћи после поклоњеног пенала, али и неколико сјајних шанси за црно-беле после којих је голман домаћих Бушчан изашао као херој.

Већ на самом старту меча црно-бели су запретили. Вулићевић је добро центрирао са десне стране, Тавамба је покушао главом, али није добро захватио лопту.

У четвртом минуту Партизан је погодио пречку. Евертон је одлично шутирао са 17, 18 метара, али голман Динама Бушчан је успео да додирне лопту, која је потом погодила оквир гола.

После 120 секунди након што им се пречка затресла Динамо је повео. Мораеш је шутирао са ивице казненог простора, Стојковић је одбранио, али на његову несрећу лопта је дошла до Морозјука који ју је проследио у мрежу.

До истека 10. минута  наш тим запретио је још три пута преко Соломона и Тавамбе, али резултат је остао 1:0. 

У 17. минуту Евертон Луиз је после једног дуела на средини остао да лежи на трави због повреде. Срећом, није била у питању теза озледа па је мотор црно-белих убрзо поново био на терену.

Украјинци су у 28. минуту преко Бразилца Мораеша дошли до 2:0. Циганков је одлично прошао и центрирао са десне стране, Шапаренко је лоше захватио лопту главом, она је дошла до Морозјука, црно-бели су тражили офсајд (кога није било), а стрелац првог гола је додао до Мораеша који је лако дао гол.

Четири минута касније Динамо је дошао до трећег гола. Одбрана Београђана је била неозбиљна, а то је искористио Морозјук који је упослио Мораеша, а овоме поново није било тешко да погоди за 3:0.

У 40. минуту Евертон је без икакве потребе оштро фаулирао Шепаренка и добио жути картон, због кога ће пропустити први меч наредне фазе Лиге Европе.

Пред сам крај првог дела игре млади Шепаренко је имао добру прилику, затресла се мрежа Партизана, али срећом лопта ју је погодила са спољне стране. 

У самој завршници Сума је оборен у казненом простору, досуђен је пенал, који је искористио Јевтовић.

 

На самом старту другог дела Немања Г. Милетић је добио жути картон, те ће и леви бек Партизана, као и Евертон, пропустити следећи меч Парног ваљка у Европи.

У 50. минуту Пантић је маестрално шутирао, лопта је ишла под пречку, али Бушчан је крајњим напором успео да одбрани ударац младог везисте.

 

Голман Кијевљана је у 58. минуту имао пуно среће. Јевтовић је сјајно пробио по десној страни, убацио је лопту на петерац, на њу је налетео Тавамба, снажно је шутирао, али на његову несрећу погодио је Бушчана у главу и остаје записана још једна промашена прилика за црно-беле.

Треба додати да је на одбијену лопту налетео Пантић, шутирао је са 16 метара левом ногом, али није био прецизан, фудбал је завршио тик поред стативе.

 

У 67. минуту поновог је голман Кијевљана био одличан, и овога пута покушао је Тавамба после центаршута Суме из корнера, али Бушчан се није дао преварити.

Штопер Партизана Немања Р. Милетић је у 76. минуту стигао до лопте пре Циганкова, а судија Гил из Пољске је без икаквог разлога досудио прекршај и пенал за домаћи тим, који је Мораеш искористио и тако постигао хет-трик.

 

До крај меча Динамо је дао још један гол, али је он оправдано поништен због офсајда, овога пута судије су донеле добру одлуку. 

Семафор 6. кола Лиге Европе:

Б група:

Динамо Кијев Партизан 4:1(Морозјук 6, Мораеш 28, 32, 77. пенал - Јевтовић 45+3)

Јанг Бојс – Скендербег 2:1 (Хоару 55, Асале 90+6 - Гавазај 51)

Табела: Динамо Кијев 13, Партизан 8, Јанг Бојс 6, Скендербег 5.

Коментари43
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Brazilac 11
Čitam tu neka zadirkivanja, onda domaće i strane plaćenike koji blate moj klub...pitanje za prepametne: koliko je golova zvezda dala i kome u grupnoj fazi takmičenja ? Keln, velika ekipa koja je osvojila 3 boda i nalazi se na poslednjem mestu matične lige.O čemu mi ovde razgovaramo ?
Goran
Ekipa osvoji duplu krunu.Prodaju se dva najbolja igraca Djurdjevic i Leonardo.Klub uzme blizu 8 miliona evra.I umesto da Ilijev odmah reaguje,on je cekao i cekao,pravio se mudar.Pesic je prvo nudjen Partizanu,cak mu je i otac dosao na pregovore na pripremama Partizana na Zlatiboru.Jovicic je prvo nudjen Partizanu,opet veliki Mag Ilijev cuti,da bi na kraju doveo sem same promasaje do promasaja,osim Stojketa i Tosica.E tako se urusava klub.
pngro
Pesic ? nista bolji od Ozegovica !
Zoran
Da je on ona Evertonova zavrsila u mrezi i ona Tawambina, utisak bi bio znatno bolji.Pantic je imao odlicnu loptu ali golman je savrseno odbranio.Sto se tice Dinamo je kvalitetniji od Partizana ali tek za jeda gol.Nisu imali nijednu sansu a dali tri gola posle ocajnih kikseva odbrane.Penal za Dinamo nije postojao.
Rale
Da bi imli ikakve sanse za prolece potrebno je pet ili sest pojacanja u svim linijama tima ali onih kojih prave razliku.
Bik Koji Sedi
Zar ovi "dezurni" navijaci Zvezde,nisu na Marakani na "istorijskoj utakmici veka" svoje ekipe? Zanimljivije im je da bale ovde na vestima o Partizanu? Vrlo zanimljivo,verne neke "delije"...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.