Почетна / Фудбал / Партизан

Сулејмани: Било је емотивно... Повратак? Никад се не зна

Фудбалер Јанг Бојса Миралем Сулејмани рекао је да су у његовој екипи разочарани после пораза од Партизана, али је додао да му је драго због црно-белих којима је пожелео да у Лиги Европа "догурају што даље".
ФОТО: Н. Неговановић

- Ми смо разочарани, али ми је драго због Партизана, честитам им на пролазу. Желим Паризану све најбоље и волео бих да догура што даље може - рекао је касно синоћ Сулејмани новинарима у Београду.

Фудбалери Партизана пласирали су се у шеснаестину финала Лиге Европа, пошто су у Београду са 2:1 победили Јанг Бојс у петом колу Групе Б Лиге Европа.

- Знали смо шта треба да радимо, знали смо да нам одговара и реми, али нисмо хтели да много калкулишемо, хтели смо да идемо на победу. Дали смо све од себе, имали смо доста шанси и на крају смо разочарани.

Бивши фудбалер Партизана је навео да црно-бели имају веома добру екипу.

- Играју доста агресивно и из те агресивности имају добре контранападе, имају добар средњи ред и напад, играче који знају лопте и то доста - рекао је Сулејмани.

Некадашњег репрезентативца наше земље навијачи Партизана су поздравили аплаузом.

- Срећан сам због овација публике на крају меча, хвала им. Било је баш емотивно. Што се тиче повратка у Партизан, никад се не зна шта може да се деси у будућности - загонетно је рекао Сулејмани.

Репрезентација Србије је изборила пласман на Светско првенство 2018, Партизан се пласирао у другу фазу Лиге Европа, а Црвена звезда европско пролеће може да обезбеди победом у последњем колу групне фазе. 

- Српски фудбал то заслужује, право је време било да и клубови и репрезентација буду ту где јесу - рекао је Сулејмани и додао да је на њему да да све од себе и да се нада да ће бити на списку играча за Мундијал у Русији.

Хитер: Заслужили смо бољи резултат 

Тренер фудбалера Јанг Бојса Ади Хитер рекао је да је његова екипа, по свему приказаном, заслужила бољи резултат у вечерашњем мечу против Партизана.

- Искрене честитке Партизану за пласман у елиминациону фазу. Данас смо понудили Партизану једну отворену борбу. Моје мишљење је, када погледамо учинак у свих 90 минута, да не могу да будем задовољан резулатом, резултат не одсликава оно што смо видели на терену. Посебно бих истакао друго полувреме, играли смо јако добро, имали смо добре прилике, али је фалио последњи пас - рекао је Хитер новинарима на стадиону Партизана.

Јанг Бојс је изгубио је вечерас од Партизана са 2:1 у петом колу Групе Б Лиге Европа. Партизан је овом победом изборио пласман у шеснаестину финала, док ће швајцарска екипа такмичење завршити у групи.

Новинаре је занимало шта мисли о Партизану и колико далеко црно-бели могу.

- Не бих се усудио да прогнозирам колико далеко Партизан може да дође, али чињеница је да имају неколико веома интересантих фудбалера, Јанковића, Евертона, Тавамбу. Ако се има среће, могу да дођу и до осмине финала, ко зна.

Скендербег је вечерас победио Динамо Кијев, а Хитер се сложио са новинарима да је група била веома изједначена.

- Група је била веома изједначња, иако је од старта важило да је Динамо фаворит, али су све остале екипе показале аспирацију да се боре за друго место. Што се учинка наше екипе тиче, подсетићу да имамо млад тим и мислим да ће им ове утакмице јако користити. Ми смо сада разочарини пошто смо елиминисани, али ћемо се свим снагама бацити на домаћи шампионат и покушати да остваримо што више - рекао је Хитер.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bik Koji Sedi
Da ipak malo sa maste predjemo na realnost. Kapiten trenutno najboljeg svajcarskog kluba da se vrati u srpski fudbal!? Kada na njega ne bi racunali i kada bi bio van tima,pa mozda,ovako-ipak samo masta.
Brazilac 11
Ukoliko bi Vojvodina, Radnički iz Niš :), Spartak, Čukarički pokazali nešto više u Ligi Evrope, zbog čega bi se naša liga vodila večito kao slaba evropska liga ? Zato što to kažu mešetari ? Menadžeri ? Plaćeni novinari ? Da bi skupili što više para ? Nisu više evropske lige ono što su bile.Srbija ima određenih uspeha, reprezentacja takođe i onog dana, kada odu sa scene "slobodna udruženja građana" iz naših klubova, verujem da će naša liga biti u prvih 10, 12 u evropi.Nije mašta, veruj mi, nego mi neznamo da "pakujemo u oblande" medijski, nema reklama, nema proizvodnje, nema dovoljno publike na stadionima, ali sve to zbog "slobodnih udruženja" građana.Čim nestanu, eto nas u vrhu.Znamo mi da igramo ovu igru, odavna.Pozdrav.
Bik Koji Sedi @ Brazilac 11
Sa svim sto si rekao se slazem,samo postoje dva problema-finansijski momenat i igranje u jacoj i ozbiljnijoj ligi. Za koju godinu povratak,mozda,trenutno-ne verujem.
Прикажи још одговора
Bane
Sulejmani je bas takav igrac kakav nedostaje Partizanu, jak je na lopti, njegove lopte imaju oci, nekoliko puta sam se zaledio posle njegovih pasova. Rado bih ga menjao za Sumu jer je neuporedivo jaci u duelima a takodje je vrhunski tehnicar. Bila bi prava bomba kad bi se vratio. Uz njega bi profitirali i Pantic i Jankovic. Pantic je juce bio fenomenalan, konacno je pokazao svoj talenat na velikoj sceni i tako bi trebao stalno da igra. Jankovic je bio isto na visini ali on je vec dokazao svoju vrednost u vise navrata. Sa Sulejmanijem na sredini Jankovic bi dobio vise na slobodi za igru po bokovima, posto ga igra prosto vuce tamo. Da ne govorim kolikobi profitirali Tavamba i Ozegovic,on bi ih prosto hranio loptama. Mnogo bi dobili i na posedu lopte, jer je stabilaqn i cvrst na lopti. A da ne pricamo o tome kako i on zna da postigne gol. Everton, Sulejmani, Tosic, Jankovic i Pantic, veza da se smrznes, jos jedan jak stoper i bili bi konkurentni i u Evropi.
Brazilac 11
Vreme bi bilo da se vratiš G.Sulejmani.Možeš da zoveš i Džonija Veljkovića iz Radničkog NB koga je Spasić prodao nizašta, a nemamo dugo već centralnog veznog.
Ranko
To bi bila bomba. Da dovedemo na zimu Sulejmanija. Ko zna?
Ranko
Madjionicar, ja i ne razmisljam da ce Everton otici. Ocekujem da mu se ponudi novi ugovor, jer taj covek bas mnogo znaci ekipi. Stojkovic je druga prica. On ima odresene ruke i samo je do njega da li ce da ide ili ne. Ja bih zestoko voleo da ostane. Ako zelimo nesto u Evropi, mi moramo da se pojacamo a ne da rasprodajemo igrace.
Madjionicar
E, to bi vec bilo nesto. Zamisli sredinu Sulejmani, Tosic, Everton, i recimo da jos dovedemo – ako nekome Jankovic, odnosno Jevtovic i dalje nisu po volji – nekoga tipa Race Petrovica ili, sto se ja licno nadam, malog Zdjelara? To bi vec bio ozbiljan tim. Mada je meni i dalje najveci prioritet da se prvo zadrze Stojkovic i Everton.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.