Почетна / Фудбал / Партизан

У ПАРТИЗАНУ ЗНАЈУ ЗА ФАРЕ – Тајни дописник на мечу са Албанцима: Драги делегату, није било ниједног инцидента који бих могао да пријавим

„Тајног” дописника на утакмици Партизан – Скендербег, минулог четвртка у Хумској, имао је Њујорк тајмс, намеран да види како функционише „спрега” УЕФА и ФАРЕ, независног тела блиског европској кући фудбала, с циљем сузбијања сваког облика насиља и идентификације појава дискриминације (расизам, политички екстремизам, хомофобија...).
ФОТО: В. Марковић

Драги делегату, није било ниједног инцидента који бих могао да пријавим. Хвала вам на сарадњи – пренео је у обимној репортажи Ендрју Ки, новинар из САД, СМС поруку коју је волонтер ФАРЕ написао представнику УЕФА Роналду Цимерману, непосредно по завршетку дуела српског и албанског представника у Лиги Европе.

Ево још неких занимљивих детаља:

Током утакмице посматрач би направио неколико фотографија, повремено би аплаудирао после напада домаћина, да би затим пажњу посветио најватренијем делу трибина. Приметио је транспарент: „Саут гард”, са стилизованим словом О, келтским крстом, широко распрострањеним неонацистичким симболом. Власници транспарента прелепили су траком келтски крст, како не би упадао у очи. И „сумњива” лобања на другој застави показала се као бенигна.

Те...

Кореографија са кнезом Лазаром, несумњиво, смишљена је да провоцира Албанце, али исто тако је констатовао да се не може сматрати дискриминаторском.

Трагом репортаже „Њујорк тајмса” о раду и методима ФАРЕ затражили смо појашњења и у Хумској...

- Наравно, знамо да ФАРЕ постоји – каже Предраг Вујовић, директор Партизановог маркетинга. – На наше мечеве, углавном, шаљу људе из региона, знају језик и „неке” историјске чињенице. Не значи да је против Скендербега био само један њен представник.

Црно-бели посленик додаје:

- Долазе ненајављено, купе улазнице и уђу на трибине. Драго ми је што сад нису имали ништа да пријаве, сјајно смо организовали утакмицу, састанку уочи ње, поред представника МУП и ФСС, присуствовао је и наш председник Милорад Вучелић.

ЏАБА СВЕ АКО НЕ БУДЕ ИСТО ПРОТИВ ЈАНГ БОЈСА

Предраг Вујовић подвлачи:

- Све би против Скендербега пало у воду да навијачи нису уважили апел управе. Џаба све ако не буде исто против Јанг Бојса, подсећам, под условном смо казном и даље...

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- UEFA trenira strogoću samo nad slovenskim narodima dok englezi, italijani , španci... divljaju širom Evrope.
Madjionicar
Ne tripuj se. Sta je falilo ovakvom navijanju i ovakvoj koreografiji? Nista. Fino se navijalo, sve proslo bez incidenata, mi jos pobjedili – znaci, gdje ces bolje? Mi se uvijek moramo izgleda na nesto zaliti i svemu naci nesto negativno.
oto fon schtuka
Meni ovo sto radi UEFA jako lici na velikog brata iz filmova.
oto fon scharan
A meni lici na suzbijanje nasilja na sportskim terenima.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.