Почетна / Фудбал / Партизан

Партизан разбиo Видеотон са 4:0, пласирао се у групну фазу Лиге Европе и зарадио 2,6 милиона евра (ВИДЕО)

У реванш мечу последњег кола квалификација црно-бели брзо повели, на крају головима Тавамбе, Суме и Ђурђевића разбили Видеотон, први меч у Београду завршен резултатом 0:0
ФОТО: partizan.rs

Видеотон – Партизан 0:4 (0:3)

Фелчут - Стадион: Панчо арена. Гледалаца: 3.816. Судија: Андре Маринер (Енглеска). Помоћници: Стивен Чајлд и Константин Хацидакис (Енглеска). Жути картони: Јухаш x2, Паткаи, Фиола (Видеотон), Остојић, Евертон (Партизан). Црвени картон: Јухаш (Видеотон) у 47. минуту. Стрелци: 0:1 Леандре Гаел Тавамба у 6, 0:2 Сејдуба Сума у 24, 0:3 Урош Ђурђевић у 35, 0:4 Урош Ђурђевић у 87. минуту.

ВИДЕОТОН: Ковачик, Фиола, Јухаш, Стопира, Него, Паткаи, Хаџић, Суљић (од 77. Сабо), Хенти, Шћеповић (од 62. Марић), Лазовић. Тренер: Марко Николић.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Вулићевић, Н. Г. Милетић, Остојић, Н. Р. Милетић, Јанковић (од 77. Пантић), Радин, Евертон, Сума (од 64. Илић), Ђурђевић, Тавамба (од 70. Ђуричковић). Тренер: Мирослав Ђукић.

 

Партизан је "потопио" Видеотон у Мађарској (4:0) ушао у групну фазу Лиге Европе и само за то зарадио 2,6 милиона евра.

Почетак сјајан по црно-беле, иако је Него имао сјајну прилику у четвртом минуту. Искоса са десне стране са 16 метара је сјајно шутирао, али је Стојковић одличном парадом спречио вођство Видеотона.

А, онда феноменална контра у 6. минуту, Евертон је пред својим казненим простором узео лопту, повукао је, испринтали су са десне стране Јанковић и Тавамба, постала је то контра четири на два, а онда је добар пас-асистенцију дао Евертон и Тавамба је по земљи нашао пут лопти у супротан угао - 0:1.

Шћеповић и Лазовић у 8. минуту могли су да донесу изједначење мађарском тиму, на срећу црно-белих Данко је шутирао са осам метара поред гола, а имао је чисту позицију.

Лазовић је у наредном минуту главом на центаршут са леве стране имао нову прилику, али преслаб је то био шут за Стојковића.

Онда је у 12. минуту прилику имао и Хенти, надмудрио је штопера Милетића, али је шутирао недалеко од стативе и скамењеног Стојковића.

У 24. минуту Партизан је дуплирао предност, лопта упућена ка Ђурђевићу на ивици казненог, нападач је одлично пребацио преко ривала, ушао у казнени, а када је изашао пред голмана уследио је повратни пас на пеналтик где је натрчао Сума и послао је у празан гол - 0:2.

У 26. минуту срећа по Партизан. Остојић је лоше вратио лопту Стојковићу, а када је видео колико је грешку направио оборио је захукталог нападача домаћег тима, на његову срећу судија Маринер је проценио да није последњи играч и дао му жути картон, а могао је и црвени, али није подлегао притиску играча Видеотона.

Радин је покушао из даљине у 32. минуту, али је и Ковачик коначно укротио једну лопту.

Два минута касније у стрелце је могао да се упише и Ђурђевић, добио је пас у простор од Јанковића, али је искоса са десне стране, када је био сам пред голманом, шутирао поред гола.

Минуту касније исправио се Урош. Утекао је Јанковић ривалу по десној страни, убацио лопту по земљи у срце казненог где је Ђурђевић само поставио ногу и пласирао лопту у мрежу - 0:3.

Сјајан је Партизан био у контрама. Имао је још једну одличну пет минута пре краја полувремена, али је последњи пас био нешто лошији, па је Видеотон на одмор отишао са само три гола минуса.

Само што је почео наставак Јухаш је добио други жути картон, Партизан је до краја имао играча више.

После десетак минута наставка имао је Видеотон два добра шута из даљине, али се Стојковић, није дао изненадити.

На другој страни Партизан је после још једне полуконтре могао да увећа предност, али је Јанковић био непрецизан.

У 84. минуту Ђурђевић је избио сам пред голмана Видеотона, али је чувар мреже био успешнији после шута са 12 метара.

Три минута касније репрезентативни центарфор је био успешнији. Лопта на средини терена одлично избијена у фор Ђурђевићу који је побегао ривалу и волејом погодио мрежу - 0:4.

Коментари45
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Knego
Bravo. Čestitam. Tom malom Pantiću treba izbiti sebičnost iz glave, da bi bio još bolji.
Leo
Dobro smo odigrali, sudija nam pomogao nije Ostojicu dao cist crveni, Miletic na mesti stopera sigurniji od Cirkovica, Stojkovic odlican, Radin pun pogodak odigrao odlicno, ocekujem da ostane u prvoj postavi.Odlazak Djurdejvica opet oslabljuje tim mnogo.Tesko cemo naci adekvatnu zamenu za njega. Slabiji smo nego prosle sezone. Ova taktika Djukica prolazi u jednoj od 5 utakamica.
Sloba
Bravo momci svaka čast. Kad se hoće sve se može. Čestitke vama i stručnom štabu. A sad na Zvezdu kao šlag na tortu
nemam pojma
Prelepa i suverena pobeda, razlika u klasi! Sa Stojketom smo dobili sigurnost cele ekipe. Pre smo drhtali čim nam priđu golu, na svaki korner ili slobodni udarac za protivnika. Automatski su štoperi počeli mnogo sigurnije da igraju, Vule bio neprelazan, Radin sjajan a Everton maestralan! Suma, na početku kilavo, pa sve bolje, Tavamba kao stožer, uz to i efikasan, Janković odličan, a Đurđević, Đurđević, Đurđević, dugo još dugo nećemo gledati domaćeg napadača takve klase kod nas. Nadam se da ga ispod 5 mil. evra neće prodati, pa na Transfermarktu je najvredniji naš igrač, sa 3.5 mil. evra. Za Boaćija je Mbape, lično! A ttako mi se dopada da bi voleo da ostane pre nego da nam Levandovski dođe. Ako ima istine u tome da će Ana dovesti muža u svoj, bratov i očev omiljeni klub, to bi stvarno bila bomba nad bombama.
nemam pojma
Da još to ima, ko zna gde bi igrao? Real, Milan, ko zna? Ali ostale vrline, kretanje, agresivnost, anticipacija, hrabrost, šut, izbegavanje ofsajda, brzina, sve je vanserijsko u poređenju sa drugim domaćim napadačima.
Pigeon
Djurdjevic ima sve kavalitete modernog spica, osim sto ne zna da igra levom nogom, a to je ozbiljan nedostatk. Mora to da popravi! Gledao sam Dzeka na nekoj utakmici italijanske lige, gde je dao tri gola. Levom, pa desnom, pa levom...Treba ga zadrzati da odigra grupnu fazu, jer mislim da ima sta da kaze i da ce mu cena skociti...
bo
odlicno!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.