Почетна / Фудбал / Партизан

Милетић: Стрпљење и срећа воде у Лигу Европе

Одбрана Партизана трпела је бројне критике на почетку сезоне. Лако примљени голови коштали су црно-беле елиминације од Олимпијакоса у трећем колу квалификација за Лигу шампиона
ФОТО: И. Веселинов

Превише офанзивна игра доводила је штопере Парног ваљка у позицију да у честим контранападима ривала тешко може да сачува гол.

Последње две утакмице међутим, показале су другачију слику тима Мирослава Ђукића. Голмани Марко Јовичић и Владимир Стојковић нису капитулирали у Новом Саду и у Хумској у првом мечу плеј-офа за Лигу Европе. Иако је по завршетку утакмице са Видеотоном било много негативних коментара на игру Партизана не може да се порекне да је дефанзива функционисала много боље него на претходним мечевима.

Знали смо да први меч са Мађарима неће бити леп за око. Како смо и прижељкивали, утакмица је протекла у тактичком надмудривању. Резултат иде у нашу корист јер је важно што нисмо примили гол на домаћем терену. Можда смо могли мало боље да уђемо у утакмицу, али превасходни циљ био нам је да сачувамо мрежу, што смо и обећавали пре меча – каже Немања Р. Милетић, штопер црно-белих.

Као да су вас критике ојачале или промениле тактику па сте се више посветили дефанзиви?

Против Војводине и Видеотона акценат смо ставили на чвршћу игру у одбрани и успели смо у намерама. Много је лакше играти у реваншу кад знамо да противник нема предност. Прва утакмица са Олимпијакосом била нам је велика опомена, да бар нисмо примили трећи гол имали бисмо веће шансе у реваншу.

Много се причало о Марку Николићу, тренеру последње препреке Партизана на путу ка Лиги Европе. Ви сте стигли овог лета у Хумску и један сте од малобројних играча који није сарађивао са шефом струке Видеотона. Да ли је његова тактика узрок игре без голова у четвртак?

Играо сам неколико пута против Николићевих екипа, али ме никад није тренирао. Уверио сам се да га сви саиграчи поштују као тренера. Он јесте плус за Мађаре у овом двомечу. Зна све о нама. Вероватно ће и други меч протећи у сличном тактичком надмудривању.

Како сте доживели дуеле са Марком Шћеповићем, Данком Лазовићем, Езекијелом Хентијем?

Сувишно би било да говорим о њиховим квалитетима. Било је тешко нама из одбране да их зауставимо. Лепо сам се разумео са Остојићем и зауставили смо опасне играче ривала. Надам се да неће бити проблема ни у Мађарској.

На крају вас је ипак, голман Владимир Стојковић спасио пораза?

Десио нам се мали пад концентрације, што не би смело да нам се дешава. Трећи гол Олимпијакоса нам је, поновићу, добра поука. Хвала Богу да је Стојковић одбранио опасан шут Паткаија. Много нам значи његов долазак и одбрана је јача с њим на голу.

Шта ће вам бити адут за пролаз у реваншу?

Мало већи притисак сада је на Видеотону. Ако ми постигнемо гол они ће морати да нас савладају два пута. Нећемо играти грлом у јагоде. Имамо довољно времена да се добро припремимо и направимо планове за успех у Мађарској. Ко буде имао више стрпљења и среће славиће у Фелшуту.

Да ли би можда било боље да сте пре реванша одиграли првенствену утакмицу против Напретка?

Одмор нам је био потребан. Више од месец дана играмо у напорном ритму, а чека нас практично меч сезоне. Уосталом, и Видеотон је одложио меч за бодове у првенству Мађарске.

Схватате ли плеј-оф за Лигу Европе као „бити или не бити”?

Јесмо под морањем, што је и наш шеф рекао уочи прве утакмице. Партизан је годинама играо у групној фази. Поново је време да јесен проведемо у друштву клубова са Старог континента – закључио је Немања Р. Милетић.

НЕУТРАЛАН ТЕРЕН У ФЕЛШУТУ

За Немању Р. Милетића празне трибине против Видеотона су новост.

Не сећам се да сам раније играо у сабласној атмосфери. Чак је због стотинак присталица мађарске екипе изгледало као да нисмо домаћини.

Реванш ће се играти на малом стадиону у Фелшуту (капацитет 3.812 места), очекујете ли и Гробаре на трибинама?

Сигуран сам да ће наши навијачи доћи да нас подрже у Мађарској. И други меч са Видеотоном играћемо на неутралном терену без обзира што се наш ривал навикао на „Панчо арену” – рекао је Милетић.

ИСКОРИСТИО ШАНСУ

После пораза од Вождовца Немања Р. Милетић заузео је место другог штопера уз стандардног Бојана Остојића. Новајлија из Варегема чини се да се у последње време у потпуности уклопио у тим црно-белих.

Било ми је мало теже у почетку. Дуго сам чекао шансу и верујем да су сад сви задовољни мојим играма. Увек може боље, трудићу се да подигнем ниво форме на наредним утакмицама – истакао је Милетић.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Drinkwater
Ne postoji sreća u profesionalnom fudbalu! Postoji samo DISCIPLINA igre i puna KONCENTRACIJA igrača na svoje zadatke! Postoji i suprotno: nedisciplina i dekoncentracija! Zašto su Nemci svetski fudbalski lideri tolike decenije iako su druge nacije talentovanije za fudbal i sa mnogo više mašte? Pa zbog discipline igre i koncentracije 90+xy minuta sve dok sudija ne označi kraj. "Sreća" ne pada sa neba, ona se zaslužuje radom.   
Ranko
Na zalost, ovaj tim Partizana izgleda jako lose. Nema ni igre ni ideje. To su, uglavnom oni isti igraci, koji su pod Nikolicem funkcionisali mnogo bolje. Razumem da je otisao Lepnardo, ali ma kakav da je, ne mozemo da se vadimo na to. To je samo jedan igrac. Suma do sada nista nije pokazao. Nadam se da hoce. Nije Nikolic dzaba predlagao Stolicu kao njegovu zamenu. Djukic je veliko fudbalsko ime, ali nije dobar trener. Meni je mnogo krivo sto je Marko otisao, jer sam ubedjen da bi sa njim bili mnogo jaci. Kada je vec otisao, trebalo je dovesti iskusnog i proverenog trenera, sa rezultatima, a ne samo jurcanje Djukica koji je promasaj. Mnogo smo meki, bezidejni, kilavi. Marko je od svakog igraca izvlacio maksimum. Dobili smo lepe pare od prodaje, a osim Sume i Miletica, nismo doveli nikoga. Jos kada i Djurdjevic ode, bice veselo. Mogli smo, da je uprava htela, da imamo jaci tim nego prosle sezone i da ozbiljno napadnemo Evropu. Ovako, bice senzacija ako prodjemo u LE.
Boda
Igraci trebaju ds igraju na svim pozicijama ako se prodje videoton dovesti centrslnog beka i jos nekoliko domacih igraca koji su slobodni u svojim klubovima a igraju vani. Dok se ne oporavi alen a ako ode djurdjevic a oce igrati sa djurickovicem lijevo pantic i suma sredina kreacija igre probati ovog s solomona u sredinu kao spic jankovic da malo koriguje svoju igru da bude korisniji. E sad zavisi od jos pojacanja kako napraviti zadnju veznu liniju jedan je radin ili centralni da ostanu miletic ostojic a umjedto vulicevica traziti rjesenje.
Луциано
Клуб играчи сви мора да схвате да сезона почиње и завршава у јулу августу тих шест утакмица одлучују даљи ток .партизан ће увек бити први или други. Тако да европа и тих шест утскмица доносе паре славу итд. Како је партизан дочекао ово лето у европи .сасвим солидно за клуб тим је на окупу како директор дали је ? Имамо у одбрани мање штоперс играо ћирковић сад милетић кљајић је имао гипс нс руци и ови шутеви што му пролазе кроз руке ду последица тога одмах су требсли да реагују са голманом ево то се сад десило на крају видећемо како ће изаћи. Имамо евертона који још од прошлог првенства неигра кажу повреда ок али ми га немамо зар није требало ту ресговати. Е сад имамо звезду тимѕ и класу леонарда који неће да игра значи ослабљени смо .клуб је реаговсо довео најскупљег али неспремног опет мањак квалитета и имамо тавамбу за мене нерешив појам шта ми хоћемо са њим .суштина свега је да поред стојковића и ђурђевића репреземтатиног квалитета ми немо ништа друго сем просек.евертон..сума..тавам
Tima
Zahvalan igrac koji se bori do kraja. Sa njim I Stojkovicem na golu odbrana izgleda mnogo bolje. Sa Cirkovicem se mnogo eksperimentisalo pozadi. Jos da Suma podigne formu I pocne da resava
Bruno Zgaga
Do god igramo kao na nekom vašaru,sporo i neodgovorno,nećemo daleko stići.Da nam je sada Taribo West,štoper,koji je 2003 g. doveo Partizan sa Lotarom Mateusom do grupne faze lige šampiona,ne bi ni znali šte znači takav uspeh.Kako ugledom,tako i finansijski.Treba popraviti teren i pokriti gledalište da publika ne kisne i da donese veću zaradu klubu.Medjutim sve pare uprava je proćerdala,i nije učinila ni jedan potez da popravi igračku i finansijsku moć kluba.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.