Почетна / Фудбал / Партизан

Леонардо: Није ми проблем да останем у Партизану - воле ме

Леонардо да Силва Соуза, седми лауреат трофеја „Драгутин Костић”, још не зна да ли ће да предводи Партизан ка Лиги шампиона
ФОТО: Н. Неговановић

Сила из Бразила са опојним дејством на одушевљене фудбалофиле и у Србији: Леонардо да Силва Соуза – седми лауреат трофеја „Драгутин Костић” намењеном статистички најбољем играчу Супер лиге, у част преминулог великана нашег новинарства, установљеног од Спортског журнала, Спортског видео-центра „Џеф” и „Спорт нетворка”.

- Кажете да је први „Колетов” трофеј освојио Ивица Илиев? Е, онда је то нешто – развукавши осмех рекао је Леонардо, изложен севању блицева и бљеску камера док је примао награду из руку Катарине Костић, шармантне Драгутинове кћерке.

Лауреати

2010/11. Ивица Илиев (Партизан)

2011/12. Дарко Спалевић (Раднички 1923)

2012/13. Милош Стојановић (Јагодина)

2013/14. Драган Мрђа (Црвена звезда)

2014/15. Петар Шкулетић (Партизан)

2015/16. Уго Виеира (Црвена звезда)

2016/17. Леонардо Соуза (Партизан)

Креатор чак 24 делиријума Гробара, од тога шест „лепотицама” из слободних удараца, на стадиону у Хумској појавио се с получасовним закашњењем, за оправдано питање – да ли је то дуже спавао услед умора од незапамћеног славља због Партизанове 27. титуле? 

- Да ли имамо право да будемо уморни? Поготово сада када смо освојили трофеј? Не!

Поштујемо... Нисмо тражили оправдање. Само смо се заједно насмејали са Урошем Ђурђевићем: Леонардо није каснио на његов пас за егзекуцију против Младости – за отворен шампањац и шампионску фешту.

- Никада нисам видео такво лудило. Горе бакље, отворени аутобус... На крају сам и заплакао од среће.

Бразилац се сложио: долазак у Партизан се испоставио као „кец на 11”!

- Где сам био пре годину? Нисам играо шест месеци. У Партизану сам добио све. Играм најбољи фудбал у животу. Воле ме. Уживам у одличној конекцији с навијачима. Прелепо.

Ништа од трофеја „Драгутин Костић” не би било да је одлични везиста зимус, баш као што је на припремама на Кипру намеравао, напустио Србију.

- Имао сам понуде. Рекли су ми: „Мораш да останеш”. Освојили смо титулу!

Звездин кикс у Хумској се чекао као озебао сунце. И...

- Веровао сам да ћемо да освојимо титулу, да ће Црвена звезда да изгуби још ту једну утакмицу. Југ је веровао, Србија је веровала...

Леонардо се нарочито уселио у срца Гробара головима у вечитим дербијима. Одиграо их је три, исто толико пута „зарио стрелу” комшијама.

- Најбитнија утакмица у лиги. Посебна. Специјална. Драго ми је што сам два пута био јунак.

Са сјајним Урошем Ђурђевићем тркао се за Златну копачку – до последњег даха.

- Срећан сам што смо Ђурђевић и ја заједно постигли 48 голова у првенству. Добро за мене, добро и за Уроша.

И све то под патронатом Марка Николића, умешног да „гладнице” за головима маестрално уклопи.

- Добар је Марко, уосталом, везали смо 36 утакмица без пораза. Невероватно!

Главно питање међу присталицама Парног ваљка – хоће ли Леонардо да остане у Партизану, бар за квалификације за Лигу шампиона?

- Није ми проблем да останем, али не могу то сад да кажем... Волим да сам овде, морам да причам и с људима из клуба. Знам колико је важна Лига шампиона!

Тражи вас Партизану братски ПАОК?

- Чуо сам за ПАОК... из новина. Не знам...

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ccc...
Leo, if you read this – forget PAOK! That's a second-rate club comparing to Partizan. Besides, you're in perfect situation here – you play the best soccer of your life, fans love you, there's a good chance we'll play in Champions League, too – so why look elsewhere? Money will come; just be patient. And not to forget, as you said it yourself, prior to coming to Partizan, you didn't even play, but now? Now you're the star, man! The whole country celebrates you! What a better way to show your gratitude to the club and fans but to sign a new contract and stay with us for just a bit while? Get us into Champions League first, show everyone in Europe what you're capable of, and then sign for one of the top clubs from Italy, Spain, France, Germany – doesn't that make the most sense? Vamos Partizan!
Ccc...
Vidi se da covjek nebi imao nista protiv da ostane. Samo mu dajte normalnu platu i to je to. Ovakvog igraca i za te pare nema sanse da opet nadjemo. A ako se bas mora, pa prodajte ga poslije Lige Sampiona – tad ce vrijediti izmedju 5 i 10 miliona sto posto, a ne da ga sad pustamo za sicu, plus, bez njega nema sanse da udjemo u Ligu Sampiona, a to je znas jos 10+ miliona manje u klubskoj kasi. Tu nema sta da se razmislja – to je zdrav razum.
dejavu
2.5 miliona danas moze da izdvoji dovoljan broj evropskih klubova.Sve zavisi od toga koji ce konkretno poslati ponude.Da ponovim, pozivi iz Ruske prve lige su recimo sasvim realni.Ako se kojim slucajem nakane Zenit ili CSKA,Leo ce vrlo tesko prelomiti da ne ode,makar mu i duplirali (sto zasluzuje) platu.Ali ako budu zvali osrednji klubovi poput PAOK-a,mozda se i desi to cudo da nas on predvodi u kvalifikacijama,pa i dalje...
Bili Piton
Ostaje ako kaže "DA" Falji!
Bili Piton
Vole te, tako te i zovu. Samo što ti to ne razumeš. Čovek sa 3 ruke, od toga jedna obavezno šamara pa sudijama nije jasno čija je!
Odgovor za Bilije,Bilije,Nikole....bota
Nisi ti Bili Piton,nego zmijućak,koji mrzi. A nebi trebao ni mrziti ni lagati,jer tebi to najviše škodi. Nama Partizanovcima ne.Ipak vi ste nam komšije i rivali i red je da vas sjetujemo!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.