Почетна / Фудбал / Партизан

Партизан славио пред дерби без Евертона и Ђурђевића и сачувао се за Звезду (ВИДЕО)

Упозоравао је Марко Николић да је сваки меч пред вечити дерби опасан, упозоравао је да су Чачани у серији од три победе, али није било потребе. Црно-бели и Борац су у овом тренутку два различита света
ФОТО: partizan.rs

Партизан – Борац 2:1 (2:0)

Стрелци: 1:0 Небојша Косовић у 26, 2:0 једанаестерац Леонардо Соуза у 34, 2:1 једанаестерац Стефан Михајловић у 66. минуту.

Стадион: Партизана. Гледалаца: 3.000. Судија: Илија Брдар (Нови Сад). Помоћници: Светозар Живин (Нови Сад) и Јовица Милин (Ириг).

ПАРТИЗАН: Кљајић, Вулићевић, Миленковић, Остојић, Милетић, Косовић, Јевтовић, Јанковић, Михајловић, Леонардо, Тавамба. Тренер: Марко Николић.

БОРАЦ: Мишић, Игњатијевић, Марковић, Драшковић, Костић (од 67. Зоћевић), Марчић (од 46. Делић), Маринковић, Тијаго, Михајловић, Јовановић (oд 76. Пуношевац), Живановић. Тренер: Младен Додић.

 

Први покушај имали су домаћи, али је Леонардо у четвртом минуту из слободног ударца погодио живи зид. У истим минуту покушао је и Тавамба, шутирао је врло добро из окрета, али је голман гостију маестрално интервенисао и избио лопту у корнер.

Нова прилика за црно-беле у 17. минуту, поново у центру пажње Леонардо. Шутирао је Бразилац са 18 метара, али је Мишић био опрезан.

Партизан је повео у 26. минуту. Јанковић је пронашао Вулићевића, овај је сјајно упутио лопту ка Косовићу, који се одлично снашао, шпицом је послао лопту у мрежу ривала – 1:0.

Само седам минута касније једанаестерац за црно-беле, после прекршаја над Јанковићем. Лопту је узео Леонардо, који је голмана послао у једну, а лопту у другу страну – 2:0.

Могло је све да буде готово у 37. минуту, али Бразилац Леонардо није искористио велику грешку одбране Чачана, побегао је голману, али је шутирао кад је већ отишао сувише искоса, па је изборио само корнер.

Тек у 42. минуту Борац је дошао до шансе, после корнера. Лота се одбила до Игњатијевића, он је одлично шутирао, али је Кљајић још боље интервенисао, и то у два наврата, те је отклонио опасност испред свог гола.

Чинило се да у другом полувремену неће бити дилеме око питања победника, али ипак није било тако.

Партизан је имао прву шансу и у наставку, у 59. минуту Михајловић је одлично проиграо Леонарда, овај се изборио за шут, али су Чачани отклонили опасност.

У 63. минуту је шансу имао и Тавамба, лопта је случајно дошла до Камерунца, који је захватио волеј, али је шутирао преко гола Борца.

И кад се чинило да ће Партизан рутински до тријумфа, једанаестерац за госте. Скривио га је Јанковић, а прецизан са беле тачке био је Стефан Михајловић – 2:1.

Ипак, до краја меча гости нису успели да створе озбиљнију прилику за изједначење, док је Партизан имао неколико попуприлика, али промене резултата није било.

 

Семафор 23. кола Супер лиге:

ОФК Бачка – Црвена звезда 0:3 (Боаћи 5, 37, Аџић 90+2)

Јавор – Спартак Ждрепчева крв 2:3 (Мфутила 36, Трипковић 72 – Керкез 21, Јововић 58, Мудрински 60. једанаестерац)

Нови Пазар – Металац 0:0

Радник – Младост 1:1 (Арсенијевић 4 – Гаврић 40)

Раднички (Ни) – Вождовац 2:0 (Траванчић 42, Арсић 66)

Чукарички – Напредак 1:0 (Кајевић 73)

Партизан – Борац 2:1 (Косовић 26, Леонардо 34. једанаестерац – Михајловић 66. једанаестерац)

Недеља:

17,00: Војводина – Рад

Коментари26
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Zvezda se sacuvala u Backoj za Partizan....
Radan
Kljajic - kida zivce Vulicevic - sto je stariji, to je bolji Miletic - pravi srpski bek Milenkovic - mlad, jak i zelen Ostojic - stabilan Jevtovic - nestabilan Kosovic - srce hoce, telo klopoce Jankovic - ima vezu Leonardo - nezadovoljan Mihajlovic - usporen Tavamba - jak Everton - tata Djurdjevic - Sveti Ilija gromovnik Stevanovic - nedorecen Sasa Ilic - a sad adio Marko Nikolic - ovo je mojih pet minuta VVV - pobednik
Toliko
Ja rekoh u ova 2 kola cu videti neki Real, kako su najavljivali partizan.Oni jedva dobise u ova dva kola Rad(2 zicera imali) i Borac, ove druge uz pomoc prijatelja.I vi se smejete Zvezdi?Prst na celo!
Labud
Labud je zeleo da vidi kakav ce biti debi Tavambe i moze reci da je zadovoljan. Nije losa partija obzirom na usporen ritam utakmice, pogtovo u prvom poluvremenu. Da bi ucinak Tavambe bio veci, trojac iz sredine i sa krila mora mnogo vise da trci u prostor i da se otkriva. Labud ne razume Mihajlovica i Jankovica. Pa potrci bre malo.
Marko
Plovi crni Labude....
Labud
Labud je ljubavnik svetskog renomea. To zenski deo porodice mister noa sigurno zna.
Прикажи још одговора
dejavu
Sa Kosovicem i Jankovicem u prvih 11 bi sigurno primili 2 komada protiv Zvezde,,,Pogotovo sto je i Neca tu.On neka igra, ali realno nikada ne moze da zatvori odbranu kako valja.Srecom pa Kosovica menja Everton,a ako se Nikolic opameti, i Jankovica ce Djurickovic,Tavamba...ko god !
Drula
U pravu si kolega, kada su u pitanju Kosovic i Jankovic. Pa oni samo gledju da im se frizura ne pokvari. Svojom borbenoscu i ponasanjem oni nisu kadri,niti zasluzuju da budu u prvih jedanest zenskog FK. Spartaka iz Subotice. Zaista se crno pise Partizanu u derbiju ako slucajno ova dvojica rekreativaca budu nasla mjesto u prvih jedanest. A i tzv golman Kljajic, je veliko nista. Na veliku zalost od odlaska Stojkovica,Partizan nema pouzdanog cuvara mreze.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.