Почетна / Фудбал / Партизан

Илиев: Јаки и без Ђурђевића и Евертона

Ивица Илиев, спортски директор Парног ваљка, није забринут због изостанка двојице кључних играча против Борца
ФОТО: И. Милутиновић

Ивица Илиев, спортски директор Партизана, после првих пролећних 90 минута огледаних у слављу црно-белих на Бањици, у резултатском погледу руководи се народном: ако се по јутру дан познаје...

Парни ваљак можда није испунио душу навијача лепршавом игром, али је у сваком тренутку одавао утисак екипе која зна шта хоће – наставак тријумфалне корачнице.

С премијере је битно да се – победи и изађе читав?

- Тако је, три бода су најважнија. Отварање сезоне - најтеже, сви су пуни самопоуздања, као у новогодишњој ноћи – заборавили су стару, очекују најбољу наступајућу годину. Премијера, углавном, није репер квалитета, екипа се врати после једномесечних припрема, из војничког режима – све на време, породичним обавезама. Плус, на Бањици, на тешком терену, у прошлости смо знали и да губимо бодове. Сећам се играчких дана, 2011, било је 2:2. Отуд, могу да будем задовољан – констатује, уз осмех, Ивица Илиев.

Резултат је, обично, испред игре?

- Не обично, већ увек, поготово када се игра на страни. Прво полувреме је било тврдо, друго много боље, дошао је до изражаја наш квалитет.

Рекло би се - индивидуални, прецизније, Ђурђевићев?

- Ђурђевић је убедљиво најбољи нападач у земљи! Гладан голова, капитен Орлића, будући А репрезентативац.

Мирна мрежа по 15. пут у сезони плод је јаког колектива?

- То је заштитни знак игре коју форсира Марко Николић. Када прилазим анализи утакмице, то ми улива сигурност. Моћни смо и у офанзиви, миран сам чак и када је 0:0, знам да ћемо сигурно да постигнемо гол, макар и у 95. минуту.

После битке сви су генерали, али - да Филип Кљајић којим случајем није зауставио зицер Лутовца на почетку?

- Честитао сам Кљајићу, захвалио му се. Спасао нас је, мада је то његов задатак. Голмани у Партизану немају много посла, њима је најтеже, мали кикс и...

Како ћете у суботу против Борца без Евертона и Уроша Ђурђевића: на Бањици су картоном зарадили суспензију?

- Осетиће се изостанак двојице изузетно важних играча за Партизан. Довољно смо, ипак, јаки да на домаћем терену надоместимо њихово одсуство.

Леандре Тавамба и Небојша Косовић фигурирају као достојне замене?

- Достојне? Не гледам то на такав начин... Сви су у клубу другачији, када смо правили тим трудили смо се да не личе као јаје јајету. Можда Кића Косовић пружи и више од Евертона! Тавамба је, у сваком случају, различит у односу на Ђурђевића. С неким својим квалитетима – тврди Ивица Илиев, спортски директор црно-белих.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

teodor
Tawi jeodlican igrac, fizicki superioran, tehnicki iznad proseka, dobra igra glavom, superioran sut....Ali, uvek ima veliko ali! Tawamba mora da pokaze veci,mnogo veci iteres za ucestvovanje u igri, izgleda na terenu kao da je nezainteresovan za ono sto se dogadja na terenu. Mora da grize, da ujeda,da se krece kao Everton, da ucestvuje u svakoj akciji.... To je ono sto me najvise nervira, njegova lenja pojava. On ume fudba lali je inertan, lenjcuga van takva. Ilijev i Marko da mu ocitaju lekciju,jednostavno mora da promeni karakter na terenu,mora da ujeda, da grize i lomi sve pred sobom, da gine za svaku loptu. Tada ce tek doci do izrazaja sve njegove dobre osobine. Nadam se da se sa njim radi u tom pravcu.
vb
Ja mislim da je Tavamba dobar fudbaler: ima tehniku, gradi se dobro, precizan i pravovremen pas; ali fali mu postavljanje i osecaj za gol, da i to ima igrao bi verovatno sada u Spaniji ili Engleskoj. Partizanu definitivno on može puno pomoći, igraci treba da iskoriste te njegove kvalitete, koje sam pomenuo. Znaci da možete da ga gadjate loptama koje bi on zagradio, ili da utrcavate u prazan prostor ocekujuci dobar pas. Nikolic bi trebao da mu sugerise da se on koncentriše na šesnaesterac; da se ne vraca toliko nazad, osim ako ne ispadne neko drugi, pa je potrebno da popuni rupu. Znaci, neka stoji gore i tačka, pa makar ne dotakao loptu jednom za 90 minuta.
Figaro
Voleo bih da si ti u pravu ali se plasim da je Tavamba promasaj. Za njega je najbolje da bude na 25-30 metara od gola protivnika jer ce ga morati cuvati najmanje 2-3 igraca obzirom na snagu i tehniku.
normalno
Jaki ste samo ako vas sudija pogura.
Nemanja
Ovo nije tekst o fmp.Zasto pises na koji nacin je fmp jak?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.