Почетна / Фудбал / Партизан

Милинковић победио Божовића 2004: Грофу прилика за реванш на јесен

Миодраг Божовић ће први вечити дерби као тренер водити на јесен, а ривал на клупи Партизана, ако се до тада нешто не промени, биће Зоран Милинковић

Занимљива подударност повезује новог шефа стручног штаба Црвене звезде и стручњака са којим су црно-бели у протеклој сезони освојили титулу.

Гроф Божовић је лета 2004. године, после избореног опстанка са Борцем из Чачка, постао тренер Обилића. Витезови су имали квалитетан тим са Иваном Јовановићем, Душаном Ђокићем, Бојаном Зајићем, Александром Живковићем, али је клуб био лоше организован са много дуговања према играчима, тренерима и запосленима у клубу.

После месец дана рада са екипом, због неиспуњених обећања тадашње челнице клуба са Врачара Светлане Ражнатовић према њему, нови шеф струке Црвене звезде се покупио и отишао. Учинио је то само осам дана пре почетка првенства Србије и Црне Горе.

Обилић је уместо Божовића ангажовао Зорана Милинковића. Садашњи тренер Партизана тог лета је у БСК из Борче почео први самостални посао на клупи после улоге помоћника Ратку Достанићу управо у Обилићу и Смедереву.

Милинковић је шансу да води Витезове схватио као велики изазов, али се повукао после десет кола и само шест освојених бодова (победа, три ремија и шест пораза).

Уместо Милинковића на Врачар је стигао Драгољуб Беквалац и бившем шампиону СРЈ (1997/98) обезбедио опстанак.

Једини дуел двојица тренера имала су баш у сезони 2004/05. У четвртом колу, 28. августа 2004. Обилић је прву и једину победу са Зораном Милинковићем на клупи, остварио против Хајдука са Лиона, на чијој је клупи седео Миодраг Гроф Божовић.

Нови окршај двојице стручњака, сада запосленим у нашим највећим клубовима, очекује се на јесен, више од 11 година касније, у 149. вечитом дербију. 

Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pitanje za milijunasa
grof? od cega grof? od milutovac? ili od stadion mile kitic?
Bajo
Petrovic u Radnickom Jugopetrol..hahah igracina Raca Petrovic,dominirao je tada
Moka
Opasan ovaj Grof cim je stigao u zvezdu.Zvezda je u totalnom rasulu.Da im Vucica nije koji je preuzeo ulogu menadzera odavno bi oni krepirali.
scot
A cega je on grof,grof od RAJKA MITICA e svasta.
Iha
Moze bozovic da vodi nekog ako mu se daju klasa igraci, a to moze i milinkovic i nikolic i ko zna ko jos, lako tako voditi tim, treba znati stvoriti dobar tim od onog sto se treneru pruzi, bio je bozovic vec u timovima iz srbije, pa se nema cega plasiti, moze se lako desiti da ce ih partizan samo tako pocistiti, uz naravno da imaju igrace koji cine prevagu i koji ozbiljno shvataju svoj posao na terenu,pozdrav.
Realan
A kada je Murinjo uzeo sa Interom? Murinjo je tata.Takticki najbolji trener i najbolji motivator.
Pigeon
Retki su danas treneri koji stvaraju i koji mogu svojim kvalitetom da dignu kvalitet i igraca i celog tima. Pogledaj po Evropi. Svi kao veliki treneri, a milionski vrednim timovima ne mogu nista da osvoje. I moja pokojna baba bi bolje vodila neke ekipe. Ja jedino priznajem Murinju onaj pehar LS sa Portom. Ostalo, ajde, pa kupe sta vole, uloze po dve, tri stotine miliona i onda su kao treberi! A sta tek reci za one koji sve ovo potrose i corak! Nekada je bilo trenera koji su znali da sa skromnijim budzetom i fondom igraca postizu rezultate, ali oni nisu mnogo pozeljni u klubovima, jer danas se sve svodi na kupi-prodaj sistem...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.