Почетна / Фудбал / Партизан

ПЕНАЛ: Шта је јаче љубав према клубу или мржња према управи?

Више него икад у последње три деценије, фудбалерима Партизана вечерас је с трибина стадиона у Хумској потребна енергија љубави и подршк
ФОТО: В. Марковић

ПИШЕ: ЗОРАН СТОЈАДИНОВИЋ

За друге се навија – Партизан се воли. Многи који ће у Хумској 1 бодрити црно-беле на утакмици против Хамрума, вероватно нису ни свесни тежине и важности речи легендарног Душка Радовића.

Више него икад у последње три деценије, фудбалерима Партизана вечерас је с трибина стадиона у Хумској потребна енергија љубави и подршке.

Не схватају многи, међутим, да се љубав према клубу не илуструје изливом мржње према вечитом ривалу или јачини погрдних слогана упућених члановима управе.

Вероватно не размишљају ни да само један звиждук или тешка реч могу да поремете концентрацију љубимцу у којег су се јуче клели, а данас би да га линчују.

Ово и није намењено онима који на трибине долазе да би на најјефтинији начин лечили сопствене фрустрације... посвећено је онима који би желели да у септембру, октобру, можда и у фебруару `23.  у Хумској гледају европске утакмице и радују се победама условљеним вечерашњом коју тек треба остварити.

Гордан Петрић није чудотворац. Није ни стручњак каквог би Гробари желели да виде на клупи Партизана, али је човек – један једини, који је смео и хтео да се упусти у борбу за идеале верујући да црно-бели уједињени могу да спашавају што се спасити може, а за почетак – то је свакако европска јесен.

Вечерас у Хумској 1 не играју Милорад Вучелић и Милош Вазура! Играју момци којима су колико јуче клицали: чудесно талентовани голман Поповић, Светозар Марковић у коме су видели спасиоца одбране, Урошевић који их је једини разгалио пролетос на Маракани, Дијабате – уз Натха и Леонарда вероватно најквалитетнији страни фудбалер који је играо у последњој деценији у Партизану, Рикардо - најбољи стрелац Србије...

Фудбалерима Партизана потребна је подршка с трибина која ће им подићи адреналин до фазе кључања у којој ниједна лопта за њих неће бити изгубљена и уз коју ће од првог до последњег минута у сваки дуел улазити као да је кључни за исход прве од две најважније утакмице у години.

А та енергија с трибина продуктивна је само ако до фудбалера на терену допире „један“, а не „три или четири гласа“ с различитим слоганима у зависности од броја фракција симпатизера на стадиону што се претвара у вашарски жамор од којег црно-бели могу да имају само штету.

Уласком у Лигу конференције Партизан ће инкасирати 2,9 милиона евра и још по 500.000 за сваку победу у групној фази чији ће жреб, ако елиминише Хамрун, чекати у првом шеширу.

Дакле, могао би Партизан опет до европског пролећа 2023, упркос суморном лету 2022. Управо на европским утакмицама претходних година расла је цена Садику, Светозару Марковићу, Страхињи Павловићу, Филипу Стевановићу...

Без тог новца и раста тржишне вредности тима на европској сцени, Партизан би могао да се нађе у економском безнађу из којег га ни све победе до завршетка шампионата Србије не би извукле...

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Лола
Дуго траје агонија И зато су гробари на ивици лудости А управа нема никакве потезе да нешто промени за станоја се знало да одлази и уместо да се одмах нађе замена изгубило се драгоцено време онда доведу тренера аматера не доведу му ИГРАЧЕ И све крене наопако на припремама голмани криви за головевидело се да ће бити проблем мењају се штопери А то се неради доведени су бекови рупе здјелар отишао без замене Фејса је човек ладовима без крви прво коло добро друго Ниш једвајадно тсц ужас и Пазар агонија са кипранима боље што смо испали јер са Украјином би било умирање навијачи би направили ексцес И казнили би нас Пет година без Европи овако је боље сад треба стегнути муда И одиграти до смрти да се прође несумњам да ће мобито други ЈЕР први неможемо одмах довести потребне ИГРАЧЕ И уигравати за идуће лето али људи У клубу мора да схвате да им је истекло време треба замолити Пеђа Мијатовић да дође У клуб и окупи тим који може да води клуб У наредних пет година време је за модернизацију клуба за
Srbija zemlja Zvezdaša
Od svega su jaci kompleksi i mrznja prema Zvezdi.
moma52
Fudbaleri uvek moraju imati podršku, jer oni nose dres kluba koji volimo. Međutim, ova uprava, odnosno Vazura, Vučelić i Iliev, za koga se bojim da je još tu, moraju biti sklonjeni, za uvek iz kluba. Toliko su nesreće doneli Partizanu, da je jednostavno neprihvatljivo da ostanu. Naravno, moraju se procesuirati i da skinu hipoteke koje su stavili na JNA i Teleoptik, sa svojih računa, jer su tamo partiznove pare ,a ne njihove. Gledao sam utakmice kada smo se borili za opstanak, navijali i do iznemoglosti bodrili igrače, a tada je teret igre bio stavljen, na još nejaka pleća Živkovića i Varge. Za Partizan je danas važnije da odu ovi trojanci od bilo kog rezultata, jer sa njima sigurno klub ide ili je već pred stečajem, samo što još nismo obavešteni. Za vreme utakmice ,podrška igračima, ali pre početka, na poluvremenu i na kraju, staviti do znanja Vučeliću, Vazuri i Ilievu da moraju da se gube sa JNA. Nisam siguran da će večeras biti u loži ili će opet decu postaviti kao živi zid na zapadu
Donaruma
Igraci dodju i odu FK partizan ostaje, uprava napolje po svaku cenu. Makar i motkama ih terali iz kluba
Navijači
Ovo drugo!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.