Почетна / Фудбал / Партизан

Поповић сјајан у Новом Саду: Обезбедићемо европску јесен!

Александар Поповић вратио се на гол Партизана, охрабрен победом у Новом Саду верује у пласман у Лигу конференције
ФОТО: С. Сандић

Партизан је победом против Младости ГАТ (1:0)  прекинуо црни низ од пет утакмица без победе и тако најавио лепше дане у Хумској. Међутим, далеко од тога да је вицешампион Србије бриљирао и тек ће се на сутрашњој утакмици у баражу за Лигу конференције видети да ли су црнобели изашли из кризе.

Парни ваљак је после дуела са кипарским АЕК-ом завршио поход на Лигу Европе, утешна награда могла би да буде пласман у најмлађег УЕФА такмичења.

Прва и последња препрека на путу ка том циљу биће Хамрун. Малтежани су са улогом аутсајдера овог лета  избацивали Алашкерт, Вележ и Левски.

Александар Поповић се вратио на гол црно-белих и у  дуелу са новајлијом из Новог Сада заличио је на голмана из јесењег дела који је спуштао „ролетну” на свим мечевима. Чувар мреже клуба из Хумске са великом дозом опреза дочекује сутрашњег ривала, али и верује у своје саиграче:

- Очекујем изузетно физички тешку утакмицу. Мало смо скаутирали противника, Хамрун је екипа са јасним захтевима и системом игре, а против таквих екипа је јако тешко играти. Међутим, верујем да имамо квалитетнији тим и да све зависи од нас.

Парни ваљак је прошле сезоне стигао до осмине финала најмлађег такмичења Старог континента, где је избачен од Фејенорда, каснијег финалисте. Уколико адути Гордана Петрића прођу Малтежане биће повлашћени, с обзиром на то да ће приликом жреба куглица са именом Партизан бити смештена у први  шешир.

- Тренутно размишљамо само о Хамруну, сав фокус је на наредној утакмици. Циљ је да направимо бољи резултат у односу на прошлу сезону, али нећемо да размишљамо толико напред, идемо утакмицу по утакмицу.

Поповић сведочи да лош почетак сезоне није пољуљао односе у тиму:

- Ми у тиму знамо колико смо сви посвећени и да улажемо много труда. Подржавамо једни друге, јер знамо да је то једини излаз из ситуације у којој се налазимо. Наравно, кад будемо побеђивали у континуитету као што је био случај прошле сезоне, атмосфера у екипи биће на још већем нивоу.

ЦИЉ ДА БУДЕМ БОЉИ НЕГО ЛАНЕ

Александар Поповић је „експлодирао” у првом делу прошле сезоне и био један од најбољих играча у табору Парног ваљка.

Али, од 27. фебруара ове године и пораза од вечитог ривала (0:2), форма Партизановог чувара мреже је кренула силазном путањом и Александар је изгубио статус првог голмана од Немање Стевановића.

- Мој лични циљ је да будем бољи него лане. Нисам бранио од почетка сезоне, па све до утакмица са АЕК-ом и Младошћу. Сачекао сам шансу и трудићу се да подигнем форму на највиши могући ниво.

 

Партизан је у победи над суперлигашким дебитантом из Новог Сада имао два јунака: први је Светозар Марковић, стрелац победоносног гола за клуб са  Топчидерског брда, а други је Александар Поповић.

Голман Партизана је одбранио стопроцентну шансу Илије Бабића само минут пре поготка.

- Утакмица против Младост ГАТ-а вратила је самопоуздање читавој екипи. Тријумф нам је био неопходан. Требало би да извучемо добре ствари из  тог дуела и да се надограђујемо на њих.

После дебакла у двомечу са АЕК-ом и испадања из трке за Лигу Европе, Илија Столица је споразумно раскинуо сарадњу са Партизаном. Прошлог петка на месту шефа стручног штаба именован је Гордан Петрић.

- Нисмо имали много времена за рад са новим шефом, за сада немамо неке специјалне захтеве и све иде својим током.

Доласком Петрића на клупу вицешампиона у стручни штаб се вратио Немања Јовшић, добро познато лице у Хумској.

- Драго ми је што се Јовша вратио на место тренера голмана, дуго се познајемо и увек ми је задовољство да радима са њим – рекао је Александар Поповић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Partizan se zestoko ogrijesio o ovog momka. Jedna od rijetkih gresaka Stanojevica je sto je podlegao pritisku diletanata i sklonio sa gola Popovica.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.