Почетна / Фудбал / Партизан

Руси купују у Хумској: Црно-бели остају без снажног штопера

Партизан добио уносну понуду да прода штопера - Сочи нуди милион евра за Вујачића
ФОТО: В. Марковић

Прелазни рок у Хумској није још ни близу краја. Спортски сектор Партизана има задатак да пронађе офанзивног и задњег везног, док се чека параф Николе Чумића, крилног нападача Олимпијакоса. Међутим, црно-бели ће вероватно морати и у потрагу за новим штопером.

Игор Вујачић добио је понуду Сочија и каријеру би могао да настави у руској Премијер лиги. Репрезентативац Црне Горе био у том случају био 15. фудбалер који је овог лета напустио Хумску.

Искусни дефанзивац има уговор са вицешампионом Србије до 30. јуна следеће године и црно-бели би могли лепо да зараде од продаје штопера. Руси су, наводно спремни да дају милион евра за Игора.

Вујачић је запао за око вицеправака Русије у двомечу трећег кола квалификација за Лигу конференције прошле сезоне. Црногорац је поред одличног посла у дефанзиви постигао одлучујући гол у пенал серији и одвео Партизан у плеј-оф.

Сочи је у сличној ситуацији као Парни ваљак, с обзиром на то су очекивања пре почетак сезоне била велика. Руски клуб је напустио тренер Федотов, као и штопер Родриго и у Сочију као идеалну замену за Бразилца и новог члана Зенита видео у Игору Вујачићу.

Репрезентативац Сокола прошле сезоне био је близу одласка у Кину, међутим, решио је да остане у Хумској.

Уколико Вујачић оде, Гордан Петрић моћи да се се ослони само на тројицу штопера: Светозара Марковића, Синишу Саничанина и Михајла Илића.

Црногорски дефанзивац дошао је у Хумску јула 2019. године. Током мандата Савa Милошевића није био у првом плану, али доласком Александра Станојевића на место шефа стручног штаба клуба из Хумске је процветао. Вујачић је у црно-белом дресу одиграо 91 меч, постигао је девет голова и уписао четири асистенције. 

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
Gde je onaj junior Subotic?
Dule "Grobar"
Petric bolje da udje i odigra stopera - u svakom slucaju je i u ovim godinama bolji od Sanicanina
ljubo
zvezda prva 5g, a niko ne kupuje njene igrace?!?!?!?!?
Frojdovac
Polako se rijesavate kvazi igraca. Ako za ovog uzmete 1mil to je jedna od boljih prodaja u istoriji jer za njega ne bi dao ni bajatu veknu hljeba. Uzmite onog stranca stopera iz Nisa na zimu. Tuzno je citati kako pojedini misle da je Vujacic dobar igrac. Pa ljudi, u sta vi gledate??? On i Sanicanin najgori par stopera sto sam ja vidio u Partizanu. Onda pricate o losem treneru i namjestanju komsija...
Karlo Veliki
Ako bi kojim slucajem otisao Vujacic, mislim da bi trebalo vratiti Ostojica.. Ostoja igra "glavom " u sesnaestercu, a Vujacic na aut liniji. Ujedno Bojan bolje vlada loptom od Crnogorca i korisniji je za razvoj Markovica, koji je za mene i dalje rupa i maneken, a gol u Novom Sadu je iz onoga "da i corava koka pogodi poneko zrno"
Đoka
Šta to znaći skauting. Stvarno ne znam. A voleobih i da razumem
Duki grobar
Mislim da je Ostojic zavrsio karijeru- povukao se. U srbiji( ako se odradi dobar skauting) ima igraca i boljih od vujacica...ali skauting u klubu je sada na niskom nivou...golman je takodje kriticna pozicija, stevanovic slab na visokim loptama, popovic zelen jos.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.