Почетна / Фудбал / Партизан

Столица верује да Партизан може да избаци АЕК: Екипа ми показује да смо на правом путу

Тренер Црно-белих тврди да његов тим може до плеј-офа квалификација за Лигу Европе
ФОТО: ФК Партизан

Тренер фудбалера Партизана Илија Столица, уочи сутрашњег (21.00) реванс меча трећег кола квалификација за Лигу Европе против АЕК-а из Ларнаке, изјавио је да је свестан да би та утакмица могла да му буде и последња на клупи црно-белих.

Клуб из Хумске поражен је на Кипру са 2:1 и у случају да елиминише Кипране играће у плеј-офу Лиге Европе против екипе Дњепар из Украјине.

У супротном, Партизан очекује дуел плеј-офа Лиге конференција против бољег из двомеча између Левског и Хамруна.

- Неке ствари које су ван моје контроле не могу да променим, не могу да амортизујем. Оно што могу је да припремим екипу за оно што их очекује у самој игри и за противника. Притисак можемо да окренемо на то да момци буду отресити, да буду достојни дреса Партизана - изјавио је Столица на конференцији за медије у Хумској.

Свестан сам одговорности и ситуације у којој се налазим, додао је он.

- Екипа ми показује да смо на правом путу. У било којој професији, без обзира на притиске, лични фактор не сме да постоји. Ствар је квалитета, рада, логистике, буџета и свега што један велики клуб носи. Мој посао је такав какв јесте и ја се са тим конфорно носим – казао је шеф струке Парног ваљка.

Столица је истакао да верује у тријумф свог тима.

- Очекује нас друго полувреме, реванш са квалитетном и добром екипом која нас је победила у првој утакмици. Можемо да елиминишемо екипу АЕК, то је циљ свих нас за сутрашњу утакмицу - рекао је тренер црно-белих.

Стратег Партизана навео је да није ангажовао спортског психолога и да је сам преузео ту улогу.

- Слажем се да је психолошки фактор пресудан, постићи стабилност у екипи. Направили смо консултације, преузео сам на себе врсту одговорности да екипу психолошки што боље припремим.

Столица је навео да сезона није готова, иако његова екипа има седам бодова мање од лидера Црвене звезде у Суперлиги.

- Веома далеко од истине је да је сезона гоова. Ово је то почетак сезоне, приче о титули да ставимо по страни. Ово је утакмица у Европи. Титула се исчекује пет година и за то морамо да се припремимо на прави начин. Ништа не може да се уради преко ноћи. И прошле године смо играли Лигу конференција, тако да не видим да би то било назадовање. Ово је шанса да се ствари окрену у другачијем правцу - изјавио је Столица.

Позвао је тренер црно-белих и навијаче да подрже екипу.

- Сигуран сам да нам је преко потребна подршка наших навијача. Морамо да их вратимо квалитетним играма и добрим односом. Резултат нас није испратио и наравно да навијачи нису задовољни. Ја сам овде да се посветим томе да то преокренемо. Без навијача ми не можемо да урадимо ништа – навео је искусни стручњак.

Тренер Партизана истакао је да због повреде неће моћи да рачуна на нападача Андрију Павловића, као и да је екипа спремна и за пенале.

- Пенали су ствар психолошке припреме. Наш задатак је да се спремимо за све, укључујући и пенале - поручио је Столица.

 

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pravo pitanje
Hoces li ti da se pokupis i odes, ako ne prodjemo?
Srbija zemlja Zvezdaša
Ja kao stravsten posten i vatreni Zvezdas zelim da pobedite AEK i da se plasirate u Ligu Evrope, a u prvenstvu Srbije da zavrsite u Plej-autu.
Donji Ljubis
Stolici treba dati medalju za hrabrost/ludost da preuzme rasulo a ne tim...ali najlakse je na njega tresti onu stvar...Riba smrdi od glave a ne od repa, budite bar malo realni..vama murinjo i klop zajedno ne bi pomogli...Vi hocete ferarija a nemate ni za ficu...zivite od tudjeg rada( koeficijenta), u cosak , da se stidite...!!!
Srbin
Ovome treba dati naočare sa najvećom dioptrijom,jer ovaj ne vidi što cela Srbija i svet vidi samo on ne,a to je da Partizan ima tim osrednjeg kvaliteta koji će biti oko sredine tabele,koji će teško izboriti,Evropu,da mu ekipa fizički i kondiciono nije spremna,i ne može ni dvadeset minuta da igra u ritmu,i najzad da mu ekipa nema, filozofiju igre,odnosno igra blagi užas,to svi vide samo ovaj demagog i prodavac magle ne vidi,
Sule "Grobar"
Stolica - covek sa sto lica! Terajte to sme*e koje nije u stanju da izbaci jednu ekipu sa Kipra vec u prvoj utakmici.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.