Почетна / Фудбал / Партизан

Нови бек Парног ваљка: Нисам очекивао позив Партизана

Александар Филиповић, друго појачање црно-белих, стигао на препоруку шефа стручног штаба
ФОТО: ФК Партизан

Партизан је у дану остао без деветорице играча и морао експресно да налази замене. Конкретно, на позицији десног бека одласком Александра Миљковића остао је само Марко Живковић.

Црно-бели су реаговали и на препоруку Илије Столице стигао је Александар Филиповић, доскорашњи фудбалер БАТЕ Борисова. Међутим, вероватно би га Партизан довео и без препоруке, с обзиром на то да је у каријери чувао врхунске играче као што су Еден Азар, Оливије Жиру, Месут Озил, Пјер-Емерик Обамејанг...

- Вратио сам се коначно кући и јако сам срећан због тога. Дошао сам у клуб у ком знам много саиграча, што ме такође радује и једва чекам да кренем с радом. Нисам очекивао позив Партизана, да будем искрен до краја. Али, кад је тренер Илија Столица пренео став да жели да се прикључим тиму, остало је само моје „зелено светло” и да се крене с преговорима. Све се јако брзо издешавало, мало сам размислио и разговарао са супругом, предложио да се вратимо кући и сложили смо се да је то било најбоље решење.

Филиповић је четири и по сезоне провео у БАТЕ Борисову и имао још шест месеци до истека уговора. Вицепрвак Србије је платио обештећење 100.000 евра и БАТЕ није правио проблем.

- Све се брзо одиграло, јер сам већ имао договор с клубом да ме пусти уколико буде дошла понуда која ће задовољити обе стране и, стога, није било потешкоћа приликом трансфера. Нису желели да ми стоје на путу, имали смо сјајан однос и верујем да су и они срећни због мене.

Играчи Парног ваљка направили су топлу добродошлицу новајлији, сви до једног су се поздравили са Александром кад је стигао у Птуј.

- Драго ми је што сам дошао у Партизан, што ћу играти са сјајним људима и играчима. Добро познајем Сашу Здјелара, Слободана Урошевића, Александра Лутовца, Немању Стевановића и још неколицину, мада са неког сигурно изоставио.

Илија Столица је нагласио да ће Филиповића користити на позицији десног бека, иако је у досадашњем делу каријере више времена провео на левој страни терена.

- У БАТЕ Борисову сам играо највише левог бека, али по потреби десног и штопера. Тренер Илија Столица је у првом разговору напоменуо да ме види на позицији десног бека, али мени је свеједно и могу да играм на свакој позицији у одбрани, тим пре што ми је десна нога јача. Битно је само да доприносим тиму, дакле, потребно је да се уклопим са екипом и верујем да ће бити све у реду.

Десни бек црно-белих представио се навијачима Партизана.

- Изузетно сам везан и лојалан клубу за који играм. На савком тренингу и мечу даћу сто одсто могућности и борићу се за клуб како бих досегао своје и тимске циљеве.

Црно-бели су прошле године били на корак до титуле, већину шампионата провели на челу суперлигашког каравана. Међутим, нису успели да задрже предност до краја, те првенство окончали као вицепрваци иза вечитог ривала.

- За сваку похвалу је како се Партизан држао у прошлој сезони, на три фронта. Нажалост, трофеји су замало измакли, иако су били јако близу. Освојити толико бодова, а не „наплатити” титулом је баш за жаљење. Најбитније је да наставимо и у наредној сезони да играмо и освајамо бодове на том нивоу, па верујем да ће све то бити награђено.

На крају је открио како ће Парни ваљак да изгледа наредне сезоне.

- Очекујем да ће Партизан играти леп, допадљив и офанзиван фудбал и да константно напада. Биће тим који жели да се пита на терену, постиже много голова и верујем бори за трофеје.

Столица генератор позитивне енергије

Филиповић је већ имао прилику да у Вождовцу сарађује са Илијом Столицом, у сезони 2016/17. кад су Змајеви „саплели” Црвену звезду и погурали Партизан до трона. Под вођством шефа струке тима из Хумске одиграо је 42 утакмице.

- Било је прелепо у Вождовцу тих година, на сваком тренингу и састанку било је много позитивне енергије. Играли смо леп фудбал, Столица увек имао добар однос са играчима. Надам се да ће тако бити овога пута, јер имамо све предуслове.

Вољен и поштован у Борисову

Филиповић је оставио трага у БАТЕ Борисову, одиграо 171 меч, постигао шест погодака и уписао 13 асистенција. Због тога су му Белоруси приредили прикладан опроштај.

- Био сам дуго у Борисову и, заиста, волели су ме и поштовали. Осећао сам се као да нисам странац, што довољно говори како сам се уклопио и какав смо међусобни однос гајили. БАТЕ је изузетан клуб који води рачуна о сваком играчу и запосленом. Зато бих пожелео срећу у будућности и још много успеха.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Peki
Ti mozes samo u namestenim utakmicama da cuvas
Jeri
Peki ne sviraj.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.