Почетна / Фудбал / Партизан

НА ПОБЕДУ У ЕСТОНИЈИ: Флора – Партизан (16.30 - САСТАВИ)

Тренер Александар Станојевић тврди да Партизан у Талину мора да освоји три бода из хиљаду разлога – главног: пролећа у европи
ФОТО: A. Ахел

Рачуница је јасна: Партизану победа против Флоре у Талину гарантује пролеће у Европи и (бар) пласман у шеснаестину финала Лиге конференције!

Стога, црно-бели ће све учинити да поново надвисе Естонце и докажу да лаган тријумф у Београду није био плод случајности.

Парни ваљак се у некадашњој, снегом прекривеној, совјетској републици бори за топлину у срцима Гробара, жељних да после четири године поново бодре љубимце у нокаут фази међународног такмичења. Народски: у кратким рукавима!

- Морамо да идемо на сва три бода, из хиљаду разлога – с големом дозом оптимизма у предвечерје дуела са зеленобелима казује тренер Партизана Александар Станојевић.

И, сходно доказаној – опрез је мајка мудрости, додаје:

- Флора тешко губи у Талину. Хладно, снег, надамо се да ће терен да буде добро припремљен. Максимално смо сконцентрисани, знамо шта нас чека.

Искуствено: најтеже су „унапред добијене” утакмице. Рејтинг вицепрвака Србије кудикамо је већи од трофејног тима Естоније, али...

- Нема шансе да у Европи било кога потцениш. Неозбиљно у савременом фудбалу! Била је тешка утакмица и у Београду, имала је и Флора шансе, међутим... Заслужено смо победили! Други меч... потпуно, значи нам за директан пролаз, очекујем да славимо.

„Кошава у леђа”: убедљив тријумф над Војводином за викенд у првенству, инициран прецизним хицима чак четири фудбалера!

- Лепа ствар: свака победа је добра за клуб и екипу. Драго ми је што су неки играчи решили утакмицу, можемо да будемо задовољни.

Лалама су пресудили Данило Пантић, Квинси Мениг, Рикардо Гомеш и Милош Јојић... Док међу навијачима црнобелих егзистира питање  ко би могао да буде јунак против Флоре, струку брине велики број повређених.

- Дужа је листа... Усредсредимо се на кадар тренутно у Естонији: Марковић није потпуно спреман, чувамо га колико можемо. Јовић, такође, већ дуже време има проблема с коленом. Остале, знате, нису кренули с нама на пут.

Парни ваљак је, очито, ухватио залет после репрезентативне паузе (Станојевића: „Пријала нам”), кад... Шеф струке, сходно згуснутом распореду, мора да води рачуна и о наредним окршајима, првом следећем – у првенству против Вождовца, на традиционално неугодном „душановачком крову”.

- Морамо тако, имамо тешку утакмицу у недељу, направићемо најјачи тим за два меча.

Стање на табели Групе Б Лиге конференције иницира и могућност затвореније варијанте данас у Талину, бод, такође, не би био без значаја, плус – домаћин ће, бар у почетку, да заигра офанзивније него у Хумској.

- Сигурно, враћа им се Сапинен, најбољи стрелац. Биће другачије, играју код куће, зависи и колико им ми дозволимо, такође. Видећемо у ком ће правцу да се одвија утакмица. Сигурно ће да буду доминантнији  него у Београду.

Е, тај Сапинен... Флорин пандан Рикарду Гомешу!

- Највећа опасност, први стрелац у Европи и у првенству. Није једина, опасна су они екипа, са доста искусних...

МОЖДА ЋУ ДА СМЕТАМ!

Александар Станојевић после одрађене суспензије на гостовању у Генту (због инцидента са судијом по завршетку утакмице с Белгијанцима у Београду) враћа се данас против Флоре на клупу Партизана. По многима – највеће појачање!

- Било је добро у Генту, видећемо да ли је појачање, или... ћу да им сметам?!

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Be
Kriminalno kakva igra ni jedan jedini sut na gol u prvom poluvremenu ja neznam sta trazi Pantic u ekipi on nije ni za drugu ligu
dejavu
Odlično je ako postoji timski duh i timska igra. Ali nema ozbiljne ekipe bez lidera,u fizičkom, tehničkom i autoritativnom smislu. Ako je za poslednja dva,i to samo donekle, Natho bio prepoznatljiv šta reći za ostale. Bez minimum dva- tri igrača sa navedenim dominantnim karakteristikama,nemamo o čemu da maštamo. Možemo da borimo kao i do sad ,ali zbog limita fudbalera, kontinuiteta u uspesima neće biti. Osim ako pod uspehom ne smatramo pobede bez derbija u domaćoj ligi..
Penaltizan
"Bili je dobro u gentu" a izgubili kakvo sprdanje, to je taj tim sto nema ni jedan poraz u prvenstvu, samo u srbiji
Srbija cela, crno-bela
Pa nismo izgubili u Gentu. Tvoj "komentar" je prava slika vas, koji navijate za rupa klub!
gičin ja
SVESTAN LI SI ŠTA SI NALUPAO

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.