Почетна / Фудбал / Партизан

Ремонт за спас Партизана

Црно-бели на прекретници после друге узастопне сезоне без титуле и купа, неопходна освежења и промена у тиму
ФОТО: М. Спасојевић

Партизанове две сушне године наводе навијаче црно-белих на промишљање како следеће сезони освојити бар један трофеј. Не тако давно се знало, ако не освоји титулу у витрине клуба из Хумске стигне мање важан пехар.

Тешко да ико може да буде задовољан тек завршеном сезоном, у којој је одбрањено друго место кад је титула изгубљена готово још половином јесењег дела првенства.

Пораз у купу после бољег извођења пенала од вечитог ривала покренуо је лавину незадовољства. Јадиковао је прво над судбином преко све популарнијег вида оглашавања Инстаграма, суперталентовани Филип Стевановић, један у низу бисера Пепа Гвардиоле расутих широм Европе, значи без ,,живе” речи некад седмој сили.

Нешто глагољивији био је менаџер најављеног као појачање из љубљанске Олимпије, Маки Бањак после одлуке његовог клијента да одбије послушност Александру Станојевићу одлуком да не улази у игру у вечитом дербију, после ,,прегрејавања” на загревању.

Још на  Велику суботу спортску јавност шокирао је репрезентативац Јапана и до тог момента један од љубимаца навијача, уједно можда и један од најбољих странаца у историји српског фудбала, Такума Асано, да својевољно због неисплаћених зарада, логично претходно консултовавши тим адвоката, напусти Станојевићев табор.

Кризну ситуацију ранијих година управа би премостила сменом тренера, али овог лета чини се то није могуће. Не због тога што је Станојевић недодирљив, мада и јесте, имајући у виду да је у једном тренутку у првенству имао победносни низ на којем би му позавидели многи, већ и због постојеће гарнитуре руководилаца, која нема снаге да се обрачуна ни са неким својим одбеглим члановима.

Овакве пата карте наводе да ће најмање до зиме, или можда и раније услед краха на европској сцени у квалификацијама за најмлађе европско такмичење,  популарни Станоје предводити ,,његов” Партизан.

Иако је већ ,,дубоко” на одмору Станојевић мора да има на памети са каквим тимом ће покушати да исправи флеке претходника Сава Милошевића, али и своје од повратка у клубу. Ремонт је Партизанова неминовност, не само због бодовног заостатка за шампионом Црвеном звездом, већ због чињенице да је остао без двојице сигурно (Асано и  Филип Стевановић), можда и тројице адута (Бањак).

Тешко да ће црно-бели на брзину моћи да нађу замену за најбољег стрелца Такуму Асана (18 голова), док би ,,рупе” изостанком друге двојице могле и да буду попуњене.

Кад је финансијски приход у питању науштрб још већег ослабљивања тима било би сјајно издање Филипа Холендера на предстојећем ЕП и евентуална продаја без обзира што је пре завршетка првенства на сва звона објављено да су црно-бели активирали откупну клаузулу за репрезентативца Мађарске.

Што се осталих чланова прве једанаестерице тиче, ретко ко је завредео пажњу представника иностраних клубова.

Нема дилеме да ће Станојевић играчки кадар покушати да обогати најбољима из омладинске школе и Телеоптика, али остаје питање колико би тих наследника Немање Јовића, Лазара Павловића и осталих пониклих у расаднику талената „Земунелу” било способно да донесе успех.

Како је носити се са притиском неуспеха и играња у првом тиму можда ће рећи трагичар пенал серије са Црвеном звездом Никола Штулић 14. јуна на старту припрема.

Једно је сигурно, Станојевић са садашњим играчима појачаним млађаријом из сопствене школе не може горе од ове сезоне, што се жетве трофеја тиче, као ни позиције.

Можда је најбоље за Партизанову будућност да се Станојевићу дозволи да експериментише у наредних шест месеци, годину, јер вечити ривал у овом моменту делује миљама далеко.

Ни у једној трци није срамота бити други. Нова улагања у странце и поновни крах повукао би црно-беле у још већу дубиозу, али и срушио мит о Станојевићу.

Коментари27
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

djak946
Vratite u Partizan Djodja Jovanovica i Saponjica gospodine Stanojevicu.
zoran
samo dobar centarfor i onaj knezevic iz Proletera
Ja sam bivsi Zvezdas, jos uvek navijam za nju u Evropi. Trenutak istine: UEFA je napravila takav sistem da sampioni drzava prakticno ne mogu da ispadnu. Na primer Zvezda moze dva puta da izgubi, u LS i LE, i ponovo ce zavrsiti u ligi konfederacije, pritom igrajuci sa timovima koji su daleko slabiji od onih sa kojima ce igrati onaj ko nije sampion. Ovi na vlasti su to spoznali i dace sve od sebe da CZ uvek krene u pohod na Evropu kao sampion. Najvise sto Partizan moze da dobije je Kup Srbije. Iskreno mi je zao, za mene je sport nesto vise vitesko, a nesto manje spletkarenje i pokvareno, ali dok su ovi na vlasti, ne pise vam se dobro.
Be
Sa ovim timom i upravom propali smo kazu hoce da smanje budzet pa naravno uprava hoce da smanji budzet klubu da bi mogli sebi povecati nama treba pod hitno kompletna uprava prvo da otputuje pa onda proslogodisnja pojacanja pa tek onda dovesti nesto dostojino partizanu prvo golman nam fali pa bekovi pa sredina jebiga nama fali sve
Sašagrobar
Stanojević je ok trener.Vratite nam Leonarda,zadržite Sumu i Natha,dovedite nekog brazilca gol igrača i to je to!
Goša Blace
Bolji trener od stankovića da dođe a to su vladimir ivić marko nikolić ako hoćemo titulu i ligu šampiona inače zvezda će da dominira znači trener najbolji nam treba ivić nikolić paunović
Todor strasni
Ma vecina ce se sloziti da su sva trojica koje si naveo bolji treneri od Stanoja. Ali i sva trojica imaju dobre ugovore u inostranstvu tako da je njihovo dovodjenje u ovom trenutku naucna fantastika. Drugo, sve i da dovedemo, recimo, Nikolica, od cega ce covek da napravi tim i igru? Ko ce u ovom sastavu da iskreira akciju i donese prevagu? Stulic, L. Pavlovic, Markovic, Jojic? Dajte, budimo ozbiljni. Partizan nema dobar tim a ovih 20-tak pobjeda te ekipe u nizu ne govori o jacini tima nego pokazuje koliko nam je liga slaba. Napustaju nas najbolji, Asano, Suma, Fica, mozda i Natho, ostaje go prosjek. I jos kresemo budzet za novu sezonu. Pretpostavljam da se to stezanje kaisa ne odnosi na ove stetocine iz uprave i njihove privilegije. Ako Partizan prezivi ove skakavce, taj poduhvat ce se izucavati na prestiznim univerzitetima. Nova sezona ubrzo pocinje a oni su na odmorima. Pojacanja ce valjda traziti krajem avgusta kad vec budemo na -7 ili 8 od cigana i eliminisani iz Evrope.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.