Почетна / Фудбал / Партизан

ЕНИГМА СТОЈКОВИЋ: Остаје ли искусни чувар мреже у Партизану?

Питање је да ли ће црно-бели крајем године да продужи уговор са првим голманом
ФОТО: И. Веселинов

Одавно се Владимир Стојковић поистоветио са Партизаном. Његов први долазак у Хумску 2010. после другог пласмана црно-белих у Лигу шампиона деловао је сензационално. Повратак дугогодишњег репрезентативног голмана у лето 2017. деловао је очекивано, после не баш сјајне одисеје по иностранству.

Сутра, првог дана јуна, популарни Стојке улази у последњих седам месеци уговора са Парним ваљком. Нико се из клуба још званично није огласио о намери да продужи сарадњу са одличним чуваром мреже, сазнаје се ипак, да челници Партизану немају намеру да Владимиру понуде нови, трећи уговор.

Стојковић 28. јула пуни 38 година, међутим, уз Милана Борјана и даље је најбољи голман на домаћој сцени. То би и требало да буде опомена за црно-беле да ипак, продуже прекаљеној „јединици” боравак у Хумској. На тржишту је мало голмана Владимирових квалитета, посебно у Србији.

Немања Стевановић, прва резерва, тренутно је на поштеди због повреде, избио би у први план од почетка следеће године у случају Стојковићевог одласка, али мало ко мисли да би један од јунака за освајање купа 2017. могао да буде узданица Партизана као што је Стојке годинама уназад.

Разлог за Стојковићевих само 15 првенствених утакмица у минулој сезони је увођење бонус правила. Александар Поповић бранио је шест мечева више из тих разлога.

Тренер Александар Станојевић више пута нагласио је да је Владимир за њега број један, тешко да ће да промени став, а да ли ће пресудно утицати и на одлуку клупских челника да задрже искусног голмана остаје да се види.

Можда ће наредни месеци, посебно кад буду почеле квалификације за Лигу конференције, разбистрити ситуацију. Стојковић ће свакако бити у првом плану од почетка сезоне, поготово што Станојевић воли да испред мреже има поузданог човека какав је и даље некада-шњи репрезентативац.

У Партизану ће се, наравно, прво повлачити конкретни потези за први део сезоне. Неопходно је ојачати тим на појединим позицијама, посебно у шпицу пошто Жан Кристоф Бајбек није оправдао очекивања највише због честих повреда.

Одлазак Асана мање од месец дана пре краја сезоне задао је црно-белима најјачи ударац у покушају да сезону спасу освајањем купа, па би свакако ваљало потражити замену за Јапанца.

Кад се издефинише тим за наредну сезону, доћи ће време да се кон-кретније размишља шта урадити са Стојковићем. Владимир нема жељу да оде, али на потезу је управа Парног ваљка. Ако се питају навијачи Стојке ће остати, међутим... 

252 УТАКМИЦЕ бранио је Владимир Стојковић за Партизан у периоду од 2010. до 2014. и од 2017. до 2021.

5 ТИТУЛА и три купа освојио је Стојковић у црно-белом дресу

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

011
U penziju
gropn III
Stojkovic je jos uvek NAJBOLJI golman koga Partizan ima !
jug
Stojković je još uvek najbolji golman u srbiju!Treba ga poslati uškolu za trenera!
Pigeon
Slazem se da ga treba aktivirati kao trenera golmana. Sto se tice golmana, posle njega tesko je naci takvog, ali treba neko mladji, ali i iskusan, gde ne vidim sansu za Popovica. Stojkovic u dva finala Kupa na penale, nije uspeo da odbrani nijedan od 9 penala, a bio je veoma blizu bar kod polovine. Medjutim, ocigledno je da refleksi vise nisu dovoljno brzi. Dakle, vreme je za povlacenje.
Miki-Gvelf
Dajte bre Stevanovicu sansu da brani, Popovica posaljite negde i dovedite nekog boljeg za rezervu. Zahvaliti se Stojketu, vreme je za mladje.
dejavu
I takav je i dalje za koplje ispred Popovića,dok Stevanović brani penale ali ovako...Ne bih se iznenadio da dobije

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.