Почетна / Фудбал / Партизан

ПРОЈЕКЦИЈА – Партизан поново са Ријеком и Зрињским?

Парни ваљак би имао занимљив пут до новоформиране Лиге конференција
ФОТО: В. Марковић

Црно-бели, суочени са болном истином да је тиму осуђеном да се у Србији не окити титулом од такмичарске 2021/22. недостижна и Лига Европе, после пораза од вечитог ривала и изгледног атрибута вицепрвака све више „бацају око” на свеже срочена правила новоформираног европског такмичења – Лиге конференција.

„Монт Евереста” за другопласирани, трећепласирани клуб и освајача купа у најдражој нам земљи на брдовитом Балкану.

Чињеница да ће пролазност у ЛК да имају шестопласирани (у зависности од националних купова можда и седмопласирани) тимови Шпаније, Енглеске, Немачке и Италије, петопласирани Француске, четвртопласирани и петопласирани Португалије, трећепласирани Русије, Белгије, Украјине, Холандије, Турске, Аустрије... даје учешћу извесну тежину. Плус: податак да нико неће да има привилегију директног пласмана у групе (осам са по четири клуба): тачније, да ће међу 32 њих 15 да пронађе место као утеху за претходна испадања из квалификација за Лигу шампиона или Лигу Европе – додатно га ојачава.

Дотле...

У Хумској, уз сазнање да би Партизан био носилац током читавих квалификација (српски клубови стартују од другог кола; 22. јул), информативно гледају у списак потенцијалних ривала и једногласни су у оцени: на почетној препреци не би требало да буде проблема.

Клаксвик (Фарска Острва), Сервет (Швајцарска), Арис (Грчка), Арарат (Јерменија), Динамо Брест (Белорусија)... нису наивни, али...

Парни ваљак би у трећој рунди очекивао знатно тежи задатак само уколико извуче Рубин (Русија), Витесе (Холандија), Трабзон (Турска), Абердин (Шкотска), Осијек (Хрватска)...  Противници из категорије опасних били би Спартак Трнава (Словачка), Остенде (Белгија), Штурм (Аустрија), Десна (Украјина), Универзитатеа Крајова (Румунија)... по жељи Ливингстон (Шкотска), Алашкерт (Јерменија), Рандерс (Данска), Домжале (Словенија), Вадуц (Лихтенштајн)...

„Посластице” су предвиђене за плеј-оф: Клуж (Румунија), Унион Берлин (Немачка), Розенборг (Норвешка), Марибор (Словенија), Ријека (Хрватска), Аполон (Кипар), Фехервар (Мађарска), Антверпен (Белгија), Дандалк (Р. Ирска), Пасош Фереира, Санта Клара (Португалија), Лугано (Швајцарска), Судува (Литванија), Слован Либерец (Чешка), ЦСКА Софија (Бугарска), Зрињски (БиХ) и Диделанж (Луксембург)...

У ГРУПУ ИЗ ДРУГОГ ШЕШИРА

Избори ли пласман у Лигу конференција, Партизан би, по тренутној пројекцији, при жребу група био у другом шеширу заједно са Фејенордом, Макабијем из Тел Авива, ПАОК-ом, АЕК-ом, БАТЕ Борисовим, Молдеом и Рапидом из Беча.

Први је „резервисан” за Тотенхем, Рому, Виљареал, Базел, Копенхаген, ЦСКА из Москве, Марсељ и Астану, трећи за Галатасарај, Зорју, Ференцварош, Шкендију, Слован Братиславу, Брондби, Олимпију из Љубљане и Хибернијан, четврти за Динамо Тбилиси, Жалгирис, Сарајево, Флору, Будућност из Подгорице, Каират, Архус и Словацко.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ritopek United
Ovo tamicenje je bas po meri za nas! Kad nakantamo Vaduc, pa krenu naslovi po novinama! Jedva cekam!!!!
Da da
Samo prvo trba nakantati Vauz!
Dzo istina
Takmičenje trecerazredno. Napravljeno za sirotinju sa istoka!
da, da...
Totenhem, Roma, Voljareal, Servet, Borusija (M), Marsej...sve istocnjaci...
dejavu
Stvari se ne mogu gledati kroz prizmu imena kluba. Tim koji je četvrti,peti, šesti u ligi je rezultatski i takmičarski nestabilniji od vodećih timova i sa manje ili više izraženim manama u igri, pristupu, možda i sa nedovoljno visokom hemijom zmeđu igrača i stručnog štaba Dakle,suština je u gledanju sebe i podizanju spremnost ekipe do maksimuma,i onda straha ne mora da bude. Jedno je kada je protivnik ekipa koja ima 90%+ pobeda,a drugo kada svaku treću,četvrtu utakmicu izgubi ili odigra nerešeno,ma kako se zvala. Naravno, Totenhem (mada još mogu u LŠ) i slični timovi su druga kategorija, ali i oni imaju ozbiljnih problema bez obzira na kvalitet, inače ne bi prosipali tu i tamo bodove protiv relativno prosečnih timova.
Milos
Ovo je po jacini klubova jednako LE. Samo je skracena LE prakticno i napravljeno kao novo takmicenje, nista drugo.
Pigeon
Servet, Aris, Ararat (setite se samo kako se miljenica mucila sa njima lani), u drugoj, pa Rubin, Trabzon, Sturm, Ostende...u trecoj rundi ili Kluz, Union, Rozenborg...u plej-ofu...pa koga bi mi to sa sigurnoscu prosli? Ima na tv Partizan jedna dobra ananliza, gde se vidi da je LK laksa od LE samo kod cetvrtog sesira, sve ostalo, kao da igrate LE. Ono sto je nepovoljno su manje zarade, manje novca, ali Partizanu treba da bude cilj da dogura sto dalje, a prezimljavanje u Evropi imperativ. Sve ostalo ne bi bilo vredno pomena. Da li Partzan sa ovakvom klupskom politikom, teranja i sikaniranja stranaca, te dovodjenja nekih istrosenih bivsih igraca moze bilo sta ozbiljno, videcemo, a ostaje nada da ce malo promeniti politiku oko dovodjenja igraca i vrataiti se zahtevima koje je postavio Savo Milosevic, a razmonter brze-bolje gleda da dezavuise.
@ahah...
Pa, procitaj komentar, pa onda ahahahci...Niko nije rekao da je LK prejaka ili slicno. Ovako samo lupetas...Ili ne shvatas, pa da ti se onda nacrta...
@Pigeon
Sa Šamrok Stanojem na klupi i Šarloa nam je prejak. Ne plašim se ja protivnika, ja se plašim domaćih izdajnika!
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.